Сендвичара "Седмица"

Член од
16 јули 2021
Мислења
368
Поени од реакции
752
Каква 7ца 8ца, веќе коа ќе јадам надвор, идам до кафанче, пивце, ракијче, салатче музиче, добро друштво, кур ме боли за пари да биде експириенс е филмот, иначе за на нога можам и со пол кило леб и салама или паштета да пројдам.
А ако сакате да кажете дека тоа е фуд порн гурме јадење, исто промашена тема.
Реално не ми е јасно зашто има толку народ таму, никаква вредност, нит спомени со музиче нит па нешто особено од храна. Ваљда цена или помодарство, не знам. Чудно ми е некој над 22 години и вработен да се бута онде да јаде.
Автоматски споено мислење:

Секоја година поскапуваат набавните цени затоа поскапуваат они или струјата и лепчето поскапело?

Еве сакам да ве прашам вас што не ви е гајле дали поскапела Седмица за Х сума што мислите зошто секоја година ги дига цените? :)
Ме боли таска балабанова, ако сака и 10 кратно да ги дига.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Секоја година поскапуваат набавните цени затоа поскапуваат они или струјата и лепчето поскапело?

Еве сакам да ве прашам вас што не ви е гајле дали поскапела Седмица за Х сума што мислите зошто секоја година ги дига цените? :)
Па фала богу и набавните цени растат секоја година. Хартии специјални со нивни логоа итн вие тоа не гледате. Додека не сте влезени во вакви бизниси не ги гледате тие расходи и колку пари одат на такви работи. Поголеми трошоци + зголемување на плати кој ќе им плати? Или да работат во зијан само за тебе да не ти поскапе хамбургерот 30 ден.? Пријателе земете си мелено месо и правете дома што да ти кажам. И тоа не се исплати повеќе па затоа се повеќе и повеќе луѓе земаат готова храна. Зејтини мејтини струја и башка времето да направиш и да идеш да пазариш сето тоа.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Од 7-ца е единствениот хамбургер што го немам изедено до крај затоа што беше одвратен и морав да го фрлам. Дека има количина, да, точно. Ама сѐ друго е безвезе, само натрупани компири, кечап/мајонез за да се прикрие месото. Златна лесковачка. За квалитет не дискутирам, нека е како што вика Стекот, иако сум скептик за тоа. На вкус е обична 0, или ајде барем не вреди за хајпот. За парите горе-доле океј, кога може било која сендвичара да има сендвич од 180-200 денари, 7-ца треба да има барем за 230-250. Мој фаворит е Лесковачка, па редовен сум таму, за парите, вкус, квалитет, топ е.

А за тоа што поскапуваат цените во Македонија, крива е државата и оној кој го допушта ова куроболие на покондурените газди. Затоа, респект за секој еден што ги троши сите пари надвор од границите на оваа северна вукојебина.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
За 250 денари пола кило печеница ќе земам и ќе јадам ко човек место таа нивна сумлива плескавица направена од најразни остатоци. Све си има граница, и некако сендвичариве одамна ја преминаа нивната.
Пола кило печеница од 250 денари (веројатно збориш за нешто многу ефтино пошто поскапи се печениците) од 600 па нагоре. Кажими сува ке ја јадеш?

Тогаш немора кола да купуваш, купи само тркала стави шипки и буткај со нозете. Поефтино е.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Пола кило печеница од 250 денари (веројатно збориш за нешто многу ефтино пошто поскапи се печениците) од 600 па нагоре. Кажими сува ке ја јадеш?

Тогаш немора кола да купуваш, купи само тркала стави шипки и буткај со нозете. Поефтино е.
не знам за тебе али пред малце јадев печеница, со кифличиња, екстра јадење. И ми остана уште за 2-3 пати да јадам. Цело јадење под 100 денари ме фати. Хамбургерот во седмица 250. У ќар 150 сум.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.988
не знам за тебе али пред малце јадев печеница, со кифличиња, екстра јадење. И ми остана уште за 2-3 пати да јадам. Цело јадење под 100 денари ме фати. Хамбургерот во седмица 250. У ќар 150 сум.
Браво за тебе. Сега со тие 150 денари оди на Бувљак, купи си јаже и обеси се на првото дрво што ќе го видиш. Тенџере.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.721
Поени од реакции
14.604
На дејт со женска сигурно од дома си носиш :bravobe:

Шпараџија!

И не си у ќар, тие пари биле твои, не си заработил ништо.

Последно уредено:
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.219
Поени од реакции
8.328
1734509331795.png

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Добар си со математика. Значи ипак не си јадел пола кило месо со тие пари.
Кажими кифлите безплатни се?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.363
Поени од реакции
18.482

Zboris so prvoklasen debil. Nitu kupil nitu platil neso u zivot.

Kajgana Shop

На врв Bottom