Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 март 2009
Мислења
20.290
Поени од реакции
16.443
24/7 овие од ЕУ трубата дека трева да се спроведат уставни измени на кој сами сме се согласиле???? колку се сеќавам немаше референдум, а ни собрание... Па и албанската Влад попушти и потпиша на Грција да и даде морска територија за да експлоатира Плин, ама Уставен суд на Косово ја поништи одлуката..
Зошто никој писмено не се обрати до ЕУ и УН, нека кажат каде има држава што прима во устав малцинство од соседна држава, а кое е ни јазик ни идентитет не признава....

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.115
Поени од реакции
7.787
Тој полицаецот што го пуштил да излезе со Албански пасош ке наебе. Ако си државјанин на Република Македонија, не смееш со друг пасош да излезеш, мора со матичниот од државата од која излегуваш.
Kaj go slushna ova be?
Pojdi na Medjitlija i che vidish pola Bitola so Avstraliski, Schwedski i kakvi se ne pasoshi izleguva.
Makedonski ne ni nosat so sebe.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.479
Поени од реакции
9.207
Хајредини пријатно ме изненади.Нема телевизија на која не плука по ДУИ.
Хајредини тоа го прави подолго време, јас сум пишал тука уште пред година -две, пратев едно време албански медиуми и ги пратев коментарите,голем дел од албанците му се има намерачено на ДУИ, посебно на Груби, не само ние него и дел од албанците сакаат Груби да го вдат во Издризово, затоа избега ко пичка, јунакот што се дереше УЧК без никаков повод освен да провоцира, испадна тешка пичкетина.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.882
Поени од реакции
5.920
Груби не ми е баш по желба за во затвор, за него како комплексаш се знаеше, треба тој софистицираниот, тој што ќе менува знаме, химна, грб, тој што преговараше за македонска историја и македонски јазик со бугарија, таа пудлица со пресадена коса да ја видам зад решетки ќе ми се наполни срцето.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.448
Поени од реакции
9.107
Овој Груби адвокат Македонец ангажирал.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.479
Поени од реакции
9.207
Kaj go slushna ova be?
Pojdi na Medjitlija i che vidish pola Bitola so Avstraliski, Schwedski i kakvi se ne pasoshi izleguva.
Тоа се во главно луѓе кој што живеат надвор и тука се со престој помалку од 3 месеци. Во такви случаеви може да користиш странски пасош и за влез и за излез, не е исто ако тука живееш.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.115
Поени од реакции
7.787
Тоа се во главно луѓе кој што живеат надвор и тука се со престој помалку од 3 месеци. Во такви случаеви може да користиш странски пасош и за влез и за излез, не е исто ако тука живееш.
Bitolchani napishav ! A ne so poteklo od Bitola!

Член од
14 април 2012
Мислења
32.658
Поени од реакции
66.668
Bitolchani napishav ! A ne so poteklo od Bitola!
Не е законски дозволено. Не знам како не разбираш. Имам двојно државјанство, ти кажувам и од искуство. Исто како што не е дозволено да поминеш на црвено за пешаци. Иако можеш да поминеш, законски не е дозволено.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.044
Поени од реакции
5.226
Груби не ми е баш по желба за во затвор, за него како комплексаш се знаеше, треба тој софистицираниот, тој што ќе менува знаме, химна, грб, тој што преговараше за македонска историја и македонски јазик со бугарија, таа пудлица со пресадена коса да ја видам зад решетки ќе ми се наполни срцето.
Зоќе, Николчето, Османими...и сличните капитуланти...никој нив нема да ги „пипа„, штитени се од „чадорот„.
Автоматски споено мислење:

Овој Груби адвокат Македонец ангажирал.
Е ми оти не ангажирал некого од неговите соплеменици? Тетовските универзитети „штанцаат„ правници хипепродуктивно...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.290
Поени од реакции
16.443
Kaj go slushna ova be?
Носев во Грција уште пред 20години братучед од Канада, а имаше и МКД пашапорт Баш. преку Меџитлија одевме, му кажа нашиот граничен службеник дека може од МКД да излезе. во Грција со мкд пасош ама и за назад да влезе со него....е сега не се сеќавам дали од Канада влезе во МКД со МКД или канадски пасош...а порани грците ги малтретираа нашите со уса и канадски и аустралиски пасоши, па едни во грчка Преспа се Приведени во полиција бидејќи на улица гласно зборувале на македонски јазик
Автоматски споено мислење:

24/7 овие од ЕУ трубата дека трева да се спроведат уставни измени на кој сами сме се согласиле???? колку се сеќавам немаше референдум, а ни собрание... Па и албанската Влад попушти и потпиша на Грција да и даде морска територија за да експлоатира Плин, ама Уставен суд на Косово ја поништи одлуката..
Зошто никој писмено не се обрати до ЕУ и УН, нека кажат каде има држава што прима во устав малцинство од соседна држава, а кое е ни јазик ни идентитет не признава....
Да поправам, уставен суд на Албанија го поништи договорот на Албанската влада за отстапување на морски територии на Грција, значи нема врска дека договорите се вечни, посебно не тие од Влада, без референдум...
А внесување на блгари во Уставот во ситуација кога Бугарија не ни признава ни јазикот ни идентитетот е и полошо од одстапување на мал дел од морска територија... Бај тхе веј, Груки се размени со територија со Косово, им ја даде стратешки важната Кодра Фура, за мислам Луково поле...
Утредента опозиционата СДС, преку Бране Најави жалба до Уставен Суд, ама од Ембаси го викнаа Бране на Кафе и ништо од жалбата, Вук Појео Магарца

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom