Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.013
Поени од реакции
34.417
ѕидов да го нарачаат од Кина гарант ќе им го испорачаат за помалце од 6 месеци и за 10 пати поефтино. Тоа е разлика од држава што работи и држава што преплаќа контрактори.
That's not how things work down there. :unsure:

Член од
14 октомври 2021
Мислења
25
Поени од реакции
22
ѕидов да го нарачаат од Кина гарант ќе им го испорачаат за помалце од 6 месеци и за 10 пати поефтино. Тоа е разлика од држава што работи и држава што преплаќа контрактори.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
што сака трамп да каже со постов? Ќе има Мекдоналдс со дрон или ќе се залага да се искорени џанк фуд културата.

Ваљда коментира ситуацијата со дроновето. ако са дронове уопште

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.933
Поени од реакции
2.200
@Ron Burgundy на сликата е Крис Кристи, бившиот гувернер на Џерси, мајтапот е дека дроновите што се над Џерси му носат достава од fast food на Кристи, кој е многу дебел.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.703
Поени од реакции
26.607
@Ska Maniac на сликата е Крис Кристи, бившиот гувернер на Џерси, мајтапот е дека дроновите што се над Џерси му носат достава од fast food на Кристи, кој е многу дебел.
Не разбирам за што ме цитираш. Јас друга прича постирав со дроновите погоре од некој сенатор од конгресот.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.933
Поени од реакции
2.200
Не разбирам за што ме цитираш. Јас друга прича постирав со дроновите погоре од некој сенатор од конгресот.
Ron требаше да го цитирам, грешка во чекори. :)
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.013
Поени од реакции
34.417
Wag the dog или навистина се дешава нешто?

Автоматски споено мислење:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.933
Поени од реакции
2.200
Над глава ми летаат веќе 2 недели, најверојатно душкаат радијација.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.844
Поени од реакции
42.518
Кој би им правел валкана бомба, ова ми е ептен безвеза.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.843
Поени од реакции
21.553
Над глава ми летаат веќе 2 недели, најверојатно душкаат радијација.
Ај од прву пообјасни одприлику,тфоја претпостафка,што се дешава?
Екстратерестриал? Непозната копија на нло,диверзија на демократи пред да гу предадеф власт, ирански дронови кои полетуеф некоју си подморницу,или?

И ја прееска сс сина ми виде нешто чудно на небо,ама не беше ни блиско како ваше америчко чудно.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
256
Поени од реакции
393
Ова ко во Австралија кога им падна радиоакитвна капсула па ја бараа под дрво и камен :rolleyes:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.933
Поени од реакции
2.200
Ај од прву пообјасни одприлику,тфоја претпостафка,што се дешава?
Екстратерестриал? Непозната копија на нло,диверзија на демократи пред да гу предадеф власт, ирански дронови кои полетуеф некоју си подморницу,или?

И ја прееска сс сина ми виде нешто чудно на небо,ама не беше ни блиско како ваше америчко чудно.
Моја предпоставка е дека се Американски дронови (99%), не може да се други затоа што немаат толкав домет. Кога летаат ноќе најверојатно бараат нешто што се детектира преку сонда, инаку ќе ги летаа преку ден, е сега со сонда може да се детектира:
  • Термални извори, следат топлина.
  • Радијација
  • Гас или Хемиски елементи
  • Акустика
  • Магнетни и електромагнетни извори
Јас мислам или душка радијација или истекување на гас или хемиски елементи, е сега 3 опции има тука за радијација:
  • Најголема веројатност дека имаат изгубено или не знаат каде се наоѓа некој радиоактивен дел од цивилна страна. Нешто како https://en.wikipedia.org/wiki/Goiânia_accident
  • Нуклеарната централа што е над NYC имаше неколку инциденти и протече радијација. Може да е уште еден инцидент и да го кријат. https://www.nrc.gov/info-finder/reactors/ip/ip-groundwater-leakage.html
  • Валкана бомба, најмала веројатност, ама после 10-15 милиони инвазија од јужна граница, и тоа е можно.
Ноќе роварат, ако бараа нешто визуелно ќе летаа денски, немаше ноќе да роварат. Плус Џерси ни гувернерот не знаеше што прават, што значи дека се под федерална капа, е сега од која агенција се, дали: NRC, DOE, DOD, EPA, DHS или CPSC.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.013
Поени од реакции
34.417
Плус Џерси ни гувернерот не знаеше што прават, што значи дека се под федерална капа, е сега од која агенција се, дали: NRC, DOE, DOD, EPA, DHS или CPSC.
Нормално е да не кажуваат што се дешава?
Човек автоматски ќе си помисли дека или нешто сјебано се десило или едноставно ги десензитивираат луѓето на вакви глупости... Не сум сигурен која е полошата варијанта.

Kajgana Shop

На врв Bottom