Фан клуб - РК Вардар

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Тим што сериозно планира да троши пари, веќе ќе имаше потпишано неколку играчи бар за наредна сезона :D

Толку еуфорија на темава, мислев којзнае кого сме потпишале. Ова излезе само на пик сме имале неколку, сме чекале СП да заврши :pos:
Ќе излезе на крај како засилувањата во ФК Вардар, ќе донесеме некој од трета француска лига и ќе го вратиме Мишевски :D
Еуфорија се дигна поради постовите на одредени членови дека со бомбите кои треба да дојдат тек ќе газиме. Е сеа ако за нив бомби се овие аргентинците тогаш они не прцнаа

Член од
23 март 2017
Мислења
403
Поени од реакции
727
Ако преговараме како што преговаравме летово за Кашпарек ондак пак ништо нема да купиме. Ние само преговараме , клуб кој има пари купува без многу преговарање ние се вртиме во круг и затоа на крај ќе завршиме со аматари како и секоја зима. За играчи како Дибиров , Кара , Јасухира треба еден куп пари за оштета кој ние ги немаме ама битно ние ќе преговараме со играчот и ќе се договориме а тој ќе заврши кај оние кој имаат пари да платат. Баш ме интересира што ќе купиме ама пак ќе речам сериозен клуб со сериозна сума на пари не преговара и не чека туку одма купува.

Член од
10 мај 2022
Мислења
802
Поени од реакции
2.461
Ако преговараме како што преговаравме летово со Кашпарек ондак пак ништо нема да купиме. Ние само преговараме , клуб кој има пари купува без многу преговарање биде се вртиме во круг и затоа на крај ќе завршиме со аматари како и секоја зима. За играчи како Дибиров , Кара , Јасухира треба еден куп пари за оштета кој ние ги немаме ама битно ние ќе преговараме до играчот и ќе се договориме а тој ќе заврши кај оние кој имаат пари да платат. Баш ме интересира ши ќе купиме ама пак ќе речам сериозен клуб со сериозна сума на пари не преговара и не чека туку одма купува.
Па нели ќе влагаат спонзори ќе има пари, што е сега нејасно.

Член од
12 март 2023
Мислења
93
Поени од реакции
333
Мојот впечаток е дека се стабилизира(в)ме и креваме полека финансиски.
Но пак далеку е ова Вардар на Самсоненко па да потпишува ѕвезди за догодина.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
kolku zvucat prikaznite prevara sho gi raskazvate poslednite strani hahah nikogash nekjam da se sitam miljon loshi raboti sme pominale site ama ova ko taka mi glea

Член од
10 мај 2022
Мислења
802
Поени од реакции
2.461
@Prime те читам во вашата тема ,ама таму неможам да ти реплицирам дека сум банирам.Срамно е да бараш алиби во лошиот резултат на вашите играчи со тоа што Комити биле во сала,се пееле песни за Македонија и се фрлале мечиња, смешно .
Други да не ги цитирам во темата рк пелистер пишуваат местена била :pos:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
@Prime те читам во вашата тема ,ама таму неможам да ти реплицирам дека сум банирам.Срамно е да бараш алиби во лошиот резултат на вашите играчи со тоа што Комити биле во сала,се пееле песни за Македонија и се фрлале мечиња, смешно .
Други да не ги цитирам во темата рк пелистер пишуваат местена била :pos:
tuka ke ti odgovoram, sevkupno kiks beshe na site, ne znam dali beshe vo sala da osetish kako beshe ko beshe se posveteno na rakomet a kako vtoroto, bukvalno kako dve utakmici da imashe vchera, mene mi e skros neobjasnivo, daleku deka nekoj mestel neshto, ti opisuvam vpecatok

Член од
4 март 2017
Мислења
2.242
Поени од реакции
6.445
Јас и не мислам дека тој "пат" е најдобар. Баш напротив, ловење големи имиња значи и трошење големи пари за плати, а знаеме таа "авантура" како заврши прошлиот пат. Треба да се биде паметен и мудро да се трошат парите.

Еве, отворете го ростерот на Sporting, на википедија колку од играчите ви се познати? Со исклучок на браќата Кошта кои се rising starts сите други се не баш познати во јавност. Ај океј, Салвадор Салвадор е стандарден репрезентативец веќе, а ги имаат и Портела и Бранкињо исто така. Ама ниту еден играч во ростерот не е некаква ракометна ѕвезда какви што играат во Веспрем, Келце, Барселона, ПСЖ и сл.

Она што прво треба да се има на ум е да се растерети ростерот. Ние моментално на платен список имаме 23 играчи! Не знам каква е ситуацијата со Бакар, бидејќи се води како наш позајмен играч во Пролет до крај на сезонава и каков е договорот на Вардар со нив, ама ништо чудно и таму да трошиме некој денар.

Ростер од 23 играчи е неодржлив на долг рок и тоа не само од финансиски причини. Еден Кил традиционално нема повеќе од 16 играчи по сезона. Време е еднаш засекогаш да се ослободиме од вишокот играчи, без разлика дали се тоа домашни или странски. Богдановски, Марио Стојановски, Ќосевски... за што ги држиме во ростерот? Или ќе решиме да им дадеме стварно шанса каде што пред нив ќе има еден поискусен играч, а они ќе бидат втори или ќе им дадеме одврзани раце да прават што сакаат. Да се биде трета опција на позиција крило или голман според мене е глупост.

На доста играчи им завршуваат договорите во јуни 2025:
- Коиј и Аларов од пивотите
- Гоце и Родригез од крилата
- Томи, Ашраф, Мело, Петриќ и Крсманчиќ од бековите (тука влегуваат и Николиќ, Борозан и Горига, но они имаат клаузули за продолжување)
- Еспиња не знам колкав договор има

Кој од овие задоволил, кој не? 6 деснораки бекови и уште два дефанзивци се надевам нема да држиме и наредна сезона. Уште сега се мисли на овие работи.

А, дали утре ќе донесеме аргентински репрезентативец кој игра во петтиот тим во Шпанија или некој друг искрено ич не ме занима, се додека станува збор за играч кој е добар, играч кој ќе може да расте кај нас во иднина и секако најбитно - ќе се уклопи во концептот и идејата на тренерот.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.538
Поени од реакции
24.875
tuka ke ti odgovoram, sevkupno kiks beshe na site, ne znam dali beshe vo sala da osetish kako beshe ko beshe se posveteno na rakomet a kako vtoroto, bukvalno kako dve utakmici da imashe vchera, mene mi e skros neobjasnivo, daleku deka nekoj mestel neshto, ti opisuvam vpecatok
nema mestenka samo vie ste imbecili da sfatite deka vcera edini dobiten mozese da bide samo vardar.

da ti nacrtam.... ako ne dobievte so 50 razlika ke izigravme edna neresena i ke bevme 3ti so bod pomalku vas i alkaloid, isto kako i vie sto ke im pustevte na alkaloid ako izvadevme neresno. prakticno ke se izzemevme od trkata za pak da mora da brkate 8. nemase mestenka, ednostavno tolku vi e silata.

alkaloid tesko ke parira vo vtoriot del. ke resi megusebnata a ako nemame povredi ke ve zdrvime dva pati.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Što ti e neobjasnivo be momak? Promena na odbrana, se izgubivte ne znaevte kade terate. Plus dobar centar kaj nas u vtoro, i soliden golman koi gi nemavme za živi u prvo poluvreme.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
Što ti e neobjasnivo be momak? Promena na odbrana, se izgubivte ne znaevte kade terate. Plus dobar centar kaj nas u vtoro, i soliden golman koi gi nemavme za živi u prvo poluvreme.
nishto ne zaviseshe do vas vcera se beshe do nas dzabe si prajte nekakvi filmovi sami se zakopavme nie

Kajgana Shop

На врв Bottom