Мајсторска работа

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.190
Поени од реакции
7.881
Ме интересира цената само за работа рака без материјал за се како е. Инаку благородарам многу
Abe toa ti e individualno.
Nekoj raboti od Saat, nekoj se pazari paushalno, jas od edna dnevnica ne bi mu platil ni cent povejche.
A zavisi i vo koj grad si.
Skopje e najskap.
Pobaraj si oglasi na pazar3

Член од
17 ноември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
13
Да, да,разбирам, зато прашав дали за сѐ е многу 7000 само за работна рака или е многу

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.863
Поени од реакции
3.067
Зошто @Ocajna не си пишиш од тој јузер туку од овој „резервниот“ и уште колку „резервни“ ли имате маму му јебем?

Добро бе, шо е толку проблем да се праша за глувци или за водовод од истиот јузер со кој го дрвиш на форумот туку мора во текот на годините 15 да отвориш и да ги хендлаш паралелно.

Па мајката му ја ебавте и на дискусии и на сичкото со тоа дуплите јузери, штета нема начин или не се замара никој да ве испобанираат насекаде па дури и вака кога имате мака да не можете да прашате нешто.

@Zlatikevichius ти ги имаме потечено мадињата брат ама банирај ги овие ко тафтабици шо се размножени пошто преку Миле се дојдени.

И ЧИСТО ИНФОРМАТИВНО, да мајсторот ти побарал нормална цена доколку е материјал + раб рака (под услов да ги имаш чешмите). Исто @vouager ти кажа колку ќе кошта и какво би било решението за евтини пари, ако имаш некој да ти смени (шо не е филозофија).

Ај сега врати се од другите профили пиши, филозофке ака очајна ака дарк лејди ака ... уште кој знае колку ги имаш. :D

Инаку, да е чешитот поголем си има јузер веќе @Darklady и да знае кои сè ја копираат за какви сè глупости да пишат ќе се отруе :D
Смањи доживљај бе, не сме исти профил, ај ако дојдеме некад на собиранка ќе се увериш во тоа ок? (y)
Нема глуфци само во Велес знаеш лол

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.993
Поени од реакции
42.709
Да, да,разбирам, зато прашав дали за сѐ е многу 7000 само за работна рака или е многу
ако е само работна рака те дерат. Ако е вклучено и чешми, вентили, гумици и све што ти треба не е лоша цената.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
13
ако е само работна рака те дерат. Ако е вклучено и чешми, вентили, гумици и све што ти треба не е лоша цената.
Значи е многу за сѐ, за местење на чешми, цевките за водовод и канализација.. Фала многу, за да знам да барам друг или да преговараме. Ми значит мислењето

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.190
Поени од реакции
7.881
Abe mnogu tersene ti e prashanjevo!
Shto se e vo toa "Za Se"
Ako sam kopa 50m kanal, zavisi shto ce kopa dali zemja ili betonski zidovi. Najdobro kako shto pishav pogore.
Prashaj si povejche majstori i probaj pazarise.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
13
Abe mnogu tersene ti e prashanjevo!
Shto se e vo toa "Za Se"
Ako sam kopa 50m kanal, zavisi shto ce kopa dali zemja ili betonski zidovi. Najdobro kako shto pishav pogore.
Prashaj si povejche majstori i probaj pazarise.
Разбирам. Прашањето е само за да намести чешми и цевки за водовод и канализација. Копање е договорено со багер тоа посебно плаќаме, материјал сами купуваме, буквално сѐ

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.993
Поени од реакции
42.709
Значи е многу за сѐ, за местење на чешми, цевките за водовод и канализација.. Фала многу, за да знам да барам друг или да преговараме. Ми значит мислењето
Мислев за чешми ти е само. Тебе нов водовод ти требал. Ако е за тоа може е океј цената пошто има многу материјал, a и доста работа.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.190
Поени од реакции
7.881
Abe gospojgava ne kazhuva nishto konkretno.
Edno e da se iskopani tie 50m kanal druho e da zemi nekoj so Hilti da krshi 50m beton i da vadi cevki. (Ima 2dena rabota)
Vtoro edna e cenata vo Prilep druga vo Skopje.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
13
Мислев за чешми ти е само. Тебе нов водовод ти требал. Ако е за тоа може е океј цената пошто има многу материјал, a и доста работа.
Можда не бев јасна...
Abe gospojgava ne kazhuva nishto konkretno.
Edno e da se iskopani tie 50m kanal druho e da zemi nekoj so Hilti da krshi 50m beton i da vadi cevki. (Ima 2dena rabota)
Се извинувам можда не се изразив добро.. Јас имам 20 години и сум со еден родител и морам јас да организирам се, не е во Скопје, во Охрид е. Значи се работи само за да намести чешми, кои ќе ги купиме ние, да се пушти нова линија за водовод како шо кажав 50 метри, и канализација 15 метри. Треба да ги намести само цевките и чешмите ништо друго. Местото е ископано со багер, неговата работа е само местење. Рече дека за ден и пол максимум ќе заврши работа.. Затоа реков да прашам мислење, бидејќи прашав 2цс меѓутоа не се слободни, а работава е итна

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.664
Поени од реакции
4.029
Abe toa ti e individualno.
Nekoj raboti od Saat, nekoj se pazari paushalno, jas od edna dnevnica ne bi mu platil ni cent povejche.
A zavisi i vo koj grad si.
Skopje e najskap.
Pobaraj si oglasi na pazar3
Дефинирај една дневница, оти кај мене што работеа мајсториве на сите им беше дневницава близу 100 евра
(абрип, малтарење, покрив, плочки, водовод итн)

Па веќе скоро исто е дали Скопје дали Прилеп, тие се цените

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.190
Поени од реакции
7.881
Можда не бев јасна...

Се извинувам можда не се изразив добро.. Јас имам 20 години и сум со еден родител и морам јас да организирам се, не е во Скопје, во Охрид е. Значи се работи само за да намести чешми, кои ќе ги купиме ние, да се пушти нова линија за водовод како шо кажав 50 метри, и канализација 15 метри. Треба да ги намести само цевките и чешмите ништо друго. Местото е ископано со багер, неговата работа е само местење. Рече дека за ден и пол максимум ќе заврши работа.. Затоа реков да прашам мислење, бидејќи прашав 2цс меѓутоа не се слободни, а работава е итна
Abe mestenje 3 cheshmi e pola saat rabota=500den.
50m cevki zavisi kakvi. Najdobro plasticno crevo.( Cenite od Metar gi imash vo linkot pogore) Togash 1-2 Saati rabota ako e da se spojat A i B. Ako odi po krivini, vamu tamu mozhebi i 5-6 saati da raboti. Togash ne bi platil povejche od 3-5000.

Ako ce pocinkovani togash se 9 cevki i vo prava linija isto 1-2 saati, so krivini i cel den. Togash 7000 se Ok

I ti kako 20 godshna shto sama se organizira sigurno ce te iscedat. Pobaraj nekoj blizok rodnina, prjatel pojak na vilica i prefrigan.

Ili pojdi na pazar ili po dujchani so vodovodni materijali i prashaj gi dali imaat nekoj svoj vodovodjija shto mozhi poevtino da ti zavrshi rabota.
Odma ce ti najdat nekoj shto ce ti sraboti navecer posle rabota ili bo vikend.

Inace pr. Klima mestenje vo Skopje i Prilep za ista situacija i ista klima e razlika od 2000 denari. Od lichno iskustvo.

Taka da tvrdenje Prilep i Skopje deka e isto ne e tochno.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.684
Поени од реакции
35.379
Инаку, да е чешитот поголем си има јузер веќе @Darklady и да знае кои сè ја копираат за какви сè глупости да пишат ќе се отруе :D
:place:
Жално,

на 31.12. во 00 ќе барам промена :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom