Пан-турцизмот на Ердоган во замав

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.221
Поени од реакции
1.270
Градот хатај е курдска општина со курдски градоначалник, тој беше виновен за се. А не турската држава. Курдите се познати по криминалот.
А Курдите се криви значи. Викаш не ги пуштале турските инспектори да направат инспекции на зградите/куќите? А Ердоган што им исполнил помалце од 25%' од ветеното? И за тоа се криви? Сигурно ги украле парите.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.005
Поени од реакции
1.219
А Курдите се криви значи. Викаш не ги пуштале турските инспектори да направат инспекции на зградите/куќите? А Ердоган што им исполнил помалце од 25%' од ветеното? И за тоа се криви? Сигурно ги украле парите.
Например, Билал Касами во Тетово ако направи некој криминал со градбите, за тоа нема да биде крив премиерот Мицкоски. Незнам дали ме свати што сакам да ти кажам..

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.483
Поени од реакции
18.094
Исплива турското гомце на површина а?

Инаку глупакот ви одговара со ChatGPT или слична алатка.
Се работи за крајно неписмена амеба што не знае да напише повеќе од една реченица
Polaris bese bolji, i ponteresen. U najmala raka, ne bese islamist, tuku zestok nacionalost. Ovoj go nemase dobri 10 godini, i se upeca na temava odma.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.221
Поени од реакции
1.270
Например, Билал Касами во Тетово ако направи некој криминал со градбите, за тоа нема да биде крив премиерот Мицкоски. Незнам дали ме свати што сакам да ти кажам..
Сфаќам, фала ти за инфото. Значи утре пример ако има земјотрес во Тетово, централната власт наша треба да седи со скрстени раце затоа што Македонец не е градоначалник?

И викаш ти си објективен и не зборуваш со омраза/емоции туку само факти. Ама некако многу предрасуди имаш кон Курдите. Кај ти се доказите (фактите) за тоа дека Курдите се одговорни за лошото справување со земјотресот?

Иначе уште не одговори, зошто Ердоган не им исполнил барем 50% од тоа што ветил?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.483
Поени од реакции
18.094
Jas iskreno uste ne procitav validen argument zosto imate fobija od Turcija, se samo zelbi i detski muabeti. Realno sto tolku vi zgresi Turcija osven sto megju prvite ne prizna pod ustavno ime bez nikakvi uceni. Voeno ni pomagase so oprema i obuka i nikogas ne ni stavala sopki za nisto i nikoj za razlika od vasite tolku ceneti zapadni prijateli i hristijanski brakja, taka da stvarno ne mozam da ve sfatam okolu paranojata.

Isto ko Nele sto ne saka da bide Germanec, taka nie ne ja sakame Turcija, najmnogu poradi islamot. Nam genetski ni e zapisano so vekovi da gi nejkeme Turcite, sto e sasvim opravdano istoriski.

"ima neki djavo u mojoj psihi..."

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.177
Поени од реакции
3.426
Леле овај па се пењаве како Турција била државиште со се живо средено под Ердоган, а они ти е исто срање како и нашата дупка, си има големо малцинство курдите, ама Ердо не и дозволува да се курчат, одма и праќа специјалци да ги пеглат, само разликата е што се поовеќе народ и можат да финансират поголеми проекти, па направил аеродром, мост, нуклеарна централа... нешто во воената индустрија пробуваат и сл.

Друга работа што се различни е шо Ердо не ебе странска сила, си ги гледа своите интереси, не ги слуша ниту САД ниту Русија, Кина па не се ни меша некаде па да се прашува, а наште кога ќе и пратат помошник, на помошникот, на помошничката, на чистачката на Бајден/Трамп одма се тртат.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.005
Поени од реакции
1.219

Isto ko Nele sto ne saka da bide Germanec, taka nie ne ja sakame Turcija, najmnogu poradi islamot. Nam genetski ni e zapisano so vekovi da gi nejkeme Turcite, sto e sasvim opravdano istoriski.

"ima neki djavo u mojoj psihi..."
Не е важно дали ги сакаш Турците или не, тоа е сосема неважно, исто како некој Ром од Шуто Оризари да има нешто против британскиот принц Чарлс.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.483
Поени од реакции
18.094
Не е важно дали ги сакаш Турците или не, тоа е сосема неважно, исто како некој Ром од Шуто Оризари да има нешто против британскиот принц Чарлс.
Pokazi si go liceto i ti, o sultan Murat. Demek nie ciganite od Suto Orizari, a ti princot? Ok, barem ne sum Musliman.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.005
Поени од реакции
1.219
Pokazi si go liceto i ti, o sultan Murat. Demek nie ciganite od Suto Orizari, a ti princot? Ok, barem ne sum Musliman.
Ха ха ха ти си никој и ништо. Ти си обично железно парче за отпат. А јас барем несум верски фанатик и прост како тебе и другите неколку лангачи и не образовани.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.483
Поени од реакции
18.094
Ха ха ха ти си никој и ништо. Ти си обично железно парче за отпат. А јас барем несум верски фанатик и прост како тебе и другите неколку лангачи и не образовани.
Mrs be Azijat eden.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.120
Поени од реакции
23.601
Владе, Турција никогаш не била под туѓа окупација. После ПСВ сојузниците имале контрола само на неколку пристаништа и мали делови. Таканаречената војна на независност (што нема никаква врска со зборот) се однесува на елиминирање на тие надворешни сили кои биле воспоставени на само неколку точки во земјата после поразот во ПСВ.

И не, после тоа САД се тие што ја имаат увидено важноста на таа местоположба што ја има Турција, па ја користат во нивниот судир против СССР.

Или ај да расчистиме со тоа вие/тие: Штета што Русите не успеаа да го дотолчат тоа гнасно творение пред ПСВ, имајќи предвид дека одлично ги сецкале 2 векови.

Дај те молам кажи ми кога е извршен геноцидот врз Грците, етничкото чистење на Асиријците, првите масакри врз Ерменците, па после да зборниме за другите, ќе можеш?
Или ладно ти е столчето?
Taka de taka, ne bila okupirana tuku samo taka malce okupirana, kolku da ne e bez ic :facepalm:. Istanbul, krajberzjeto, povekjeto pristanista i site delovi sto denes ne se vo sostav na Turcija.
Najpovekje grci bas togas se rasseleni , vo turskata borba za nezavisnost. Gi iscistija tie kopilinja andartski za vek i vekov od tamu. Steta sto ne gi masakriraa tuku gi ostavija da se naselat vo Egejska Makedonija. Eden ne trebase da ostavat, krvta andartska da mu ja ebam. E za toa najpoke mi e krivo pravo da ti kazam.
Ova za ponovata istorija, za pred 5000 godini ne znam niti me interesira.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.816
Поени од реакции
50.000
Џабе ни е нас опирање. Кој имал било каква работа со турци можел да примети дека скоро телепатски се разбираме, сосе гестикулации и фацијални експресии. Нивниот софтвер е толку јако инсталиран во нас, што и после 100 години нивно званично напуштање на просториве ние сме ментални Турци.
Од музика до храна и јазик, ние сме некои мало-турци и во ниеден момент не пробавме културолошки да станеме било што друго. Тажно е, ама тоа е.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.120
Поени од реакции
23.601
I so ti e nejasno tuka? Normalno deka nema da ni smeta ako rusija crkvi gradi. Maltene ziveat isto ko nas. Prasanjeto e zaso tebe ne ti smeta da ziveeme ko vo kabul.
Ako se prasuvam jas mene so mi smeta, ke ve poebam i ednite i drugite. Ne mu e mesto na religijata vo 21 vek. Ne sum nekoj fan na zatucani likovi koi veruvaat vo bajki, od koja i da se religija. Isti mi se site zakoraveni vernici, isto glupi se, dali bile hristijani ili muslimani.
Автоматски споено мислење:

Џабе ни е нас опирање. Кој имал било каква работа со турци можел да примети дека скоро телепатски се разбираме, сосе гестикулации и фацијални експресии. Нивниот софтвер е толку јако инсталиран во нас, што и после 100 години нивно званично напуштање на просториве ние сме ментални Турци.
Од музика до храна и јазик, ние сме некои мало-турци и во ниеден момент не пробавме културолошки да станеме било што друго. Тажно е, ама тоа е.
Oti tazno. Tie sme koi sme, takvi sme kakvi sto sme. Ke glumime svegjani so sila. Treba da se sramime od toa sto sme i kakvi sme. Mene ne mi e sram iskreno i kur me zabole nekoj germanec, svegjanec ili bilo koj so misli okolu toa. Posebno naseto banjato gradjanstvo.
Автоматски споено мислење:

Ставовиве ти се каша попара.Од една страна те нервира национализмот на албанезиве,од друга страна го подржуваш Ердоган.Шо мислиш на кого ќе го подржи Ердоган ако издоминира на балканов?Косово пред се.Христијанството не одржало сиве овие години,ни дало инспирација да продолжиме понатаму.
Hristijanstvoto ne odrzalo. Daj be ne tresi gluposti. Kakvo hristijanstvo, kakvi gluposti. Hristijanstvoto bukvalno ne asimiliralo. Do pred eden vek ili bugarski pop ti objasnuval sto si ili grcki, zavisi vo koja crkva si odel. Do vcera crkvata ne ti ja priznavaa, eretici bevme za cel hristijanski svet, posebno za pravoslavnite. Znaes sto znaci toa za eden vernik, ne za vas vikend vernicite tuku za onie sto malce povekje se razbiraat vo verata. Od druga strana Makedoncite so islamska veroispovest si ostanaa pak Makedonci. Toa kako go objasnuvas? Niv sto im ja odrzalo inspiracijata, hristijanstvoto sigurno ne.
Jas shiptarаnata ja nejkam ne radi verata nivna tuku radi nacionalnost. Ima razlika. Me zabole mene koj e pravoslaven a koj musliman ako mi pravi zlo. Ti grcite gi sakas ? Bugarite ? Ete pravoslavni se.
Zosto bi ja mrazel Turcija, kakvo zlo ni napravile od nezavisnosta do sega osven celo vreme sto ni pomagaat na sekoj mozen nacin i sekogas zastanale zad nas. Treba da gi mrazam oti se muslimani, a grcite i bugarite da gi sakam oti se hristijani.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: oon

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.005
Поени од реакции
1.219
Како Турчин, горд сум на моето потекло и култура, исто како што и ти треба да бидеш горд на својата. Нашите народи имаат долга заедничка историја, и тоа треба да се гледа како богатство, а не како причина за навреда. Културните влијанија се природен дел од историјата, и наместо да ги гледаме како слабост, треба да ги прифатиме како дел од тоа што сме денес. Ако толку ти смета тоа што си Балканец, извади си бугарски пасош и бегај. Оди глуми Швеѓанин или што и да ти е фантазијата. Ама и таму ќе ги видиш недостатоците, особено кога ќе го научат твоето дете во училиште дека педерите и лезбејките можат да склучуваат истополови бракови и дека тоа е сосема нормално.

Kajgana Shop

На врв Bottom