Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.815
Поени од реакции
40.090
Каков простак и неписмен човек е овој Рама :pos: ем заборава што потпишале 2001, па и албанците државотворни биле:lolzz:
100 пати изговорена лага станува вистина. Истото и комуњарите го трубат со години демек они БИЛЕ ДРЖАВОТВОРНА ПАРТИЈА. Како дојдоа до овој заклучок искрено појма немам. Така и шиптaрите. На референдумот не искочиле ни 5% од вкупниот број, ама они биле државотворен народ на оваа држава. Лага до лага.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.620
Поени од реакции
66.461
Бегаа сите, над 90%. Да не се лажете.

Во тоа време секој трети беше невработен, друштво и економија распад систем. Буквално семејства живееја со пензии на старци. МВР и АРМ немаа никакво оружје, никаков кадар, собираа наркомани и криминалци да се борат во Лавови, затоа што овие другиве сите побегнаа. Прифатете си го поразот, научете и извлечете некоја поука од тоа. Очигледно не сакате.
Пак менуваш теза. Македонија не ја изгуби битката воено, туку политички. Да не интервенираа Солана и Робертсон, Арачиново ке беше денес меморијален центар.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.472
Поени од реакции
5.200
Види друже, јас тебе нигде не ти се обратив па да донесуваш вакви заклучоци "со кого си имам работа". Али веќе кога сме тука, еве повели елаборирај што е грешно во моето мислење? Не ни се во Влада тие со кои се пукавме 2001? Не гинеа џабе наши родители, браќа, пријатели? Еве ако нешто е грешно од ова повели демантирај ме и ќе ти се извинам за моето грешно мислење.
Немам што да елаборирам, го делам истото мислење.
Како прво, мојата опаска се однесуваше на твојот “придонес“ на други теми Укарина или Сирија беше...
Имаше други кои пишуваа дека си некаков си експерт во спорт, не коментирав затоа што сметам дека имам дијаметрално мислење за спорт и се околу спортот (единствено што мислам за позитивно е секој да се занива активно со некаков спорт, па макар било тоа и шах) нешто што го промовира Дуци за улогата на спортот во денешно време.. бидејќи си експерт на тоа поле а јас не сум по тоа признавам;)

Уште еднаш, недоразбирањето се однесува на твојот придонес на други теми, а не на последниот коментар, а што се однесува до истиот дозволи да твоето знаење за тоа е резултат на посредено добиени информации кои ако имаш доволно искуство ќе знаеш дека не се доволни за да генерализираш врз истите, .
Автоматски споено мислење:

100 пати изговорена лага станува вистина. Истото и комуњарите го трубат со години демек они БИЛЕ ДРЖАВОТВОРНА ПАРТИЈА. Како дојдоа до овој заклучок искрено појма немам. Така и шиптaрите. На референдумот не искочиле ни 5% од вкупниот број, ама они биле државотворен народ на оваа држава. Лага до лага.
Не постои државотворна партија,
Постои само Државотворен Народ!
Во Македонија државотворен народ е Македонскиот народ, затоа и државата се вика Македонија и јазикот Македонски е службен!
За да има мир во куќа на малцинствата кои живеат во таа држава секогаш им се придава лажно значење, демек и тие нешто придонеле за државата, а фактите говорат дека токму тие малцинства биле најголемите квислинзи на тој државотворен народ.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.473
Поени од реакции
114.344
Немам што да елаборирам, го делам истото мислење.
Како прво, мојата опаска се однесуваше на твојот “придонес“ на други теми Укарина или Сирија беше...
Имаше други кои пишуваа дека си некаков си експерт во спорт, не коментирав затоа што сметам дека имам дијаметрално мислење за спорт и се околу спортот (единствено што мислам за позитивно е секој да се занива активно со некаков спорт, па макар било тоа и шах) нешто што го промовира Дуци за улогата на спортот во денешно време.. бидејќи си експерт на тоа поле а јас не сум по тоа признавам;)

Уште еднаш, недоразбирањето се однесува на твојот придонес на други теми, а не на последниот коментар, а што се однесува до истиот дозволи да твоето знаење за тоа е резултат на посредено добиени информации кои ако имаш доволно искуство ќе знаеш дека не се доволни за да генерализираш врз истите, .
Автоматски споено мислење:

Во Македонија државотворен народ е Македонскиот народ, затоа и државата се вика македонија и јазикот Македонски е службен!
За да има мир во куќа на малцинствата кои живеат во таа држава секогаш им се придава лажно значење, демек и тие нешто придонеле за државата, а фактите говорат дека токму тие малцинства биле најголемите квислинзи на тој државотворен народ.
А ок, грешно те сфатив јас, мислев ме негираш. Околу мислењата на другите теми, знам за кои теми зборуваш, мене не ми е целта да се расправам јас за Израел и Палестина зашо ме заболе уво за двете држави, целта ми е да му контрам на Ванлок и да го фаќам во сопствените демантирања кои му ги наоѓаме секојдневно ние неколку членови што му се контраме, а најсвежо е во темата за Сирија. Значи не ми е мене целта да го поддржувам Израел зашо не го правам и не го ни мислам тоа, него да демантирам некои членови што се праат паметни со сила зашо тераат еден наратив.

Околу спортот, далеку сум од експерт, а вака си следам спорт и поприлично сум упатен во тоа, особено фудбал, кошарка и тенис.

Член од
11 декември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0

Во тоа време секој трети беше невработен, друштво и економија распад систем. Буквално семејства живееја со пензии на старци. МВР и АРМ немаа никакво оружје, никаков кадар, собираа наркомани и криминалци да се борат во Лавови, затоа што овие другиве сите побегнаа. Прифатете си го поразот, научете и извлечете некоја поука од тоа. Очигледно не сакате.

Шипи те читам доста време, па да те прашам дали тие рачиња твои виделе мака потешка од куцање на тастура?

Абе 5 недели не можевте да научите како се пука од минофрлач па косоварите кучиња од војните со србите ве учеа, преместка не знаевте да напраите каде да пукате ти ќе кажуваш на форум кој изгубил победил..

Затоа сеа у полошкиот регион собирате податоци за новороденчиња во Западна Европа дека многу сте јаки па ги запишувате тука за да манипулирате со бројки... уствари што не манипулирате вие у пм од невиност па до процент сегде ве има...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.815
Поени од реакции
40.090
Во Македонија државотворен народ е Македонскиот народ, затоа и државата се вика Македонија и јазикот Македонски е службен!
Мене ми е јасно ова, оди објасни им на комуњарчињата кои што се сметаат за државотворна партија. Демек наследници на комунистите од КПМ биле што ти ја знам. Језда се наследници ама само во роднинска линија.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.472
Поени од реакции
5.200
Мене ми е јасно ова, оди објасни им на комуњарчињата кои што се сметаат за државотворна партија. Демек наследници на комунистите од КПМ биле што ти ја знам. Језда се наследници ама само во роднинска линија.
И на нив им е јасно, тие се платени така да зборат, кога и ти би бил платен би разбрал за што станува збор.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
80
Поени од реакции
158

Сакаш да кажеш вие избегавте како дунди. Избегавте од косово од србите, избегавте од Македонија со автобуси пошто бевте опколени.

многу сте јаки на интернет и на телефоните. Од многу курчење немој пак по 3ти пат да почнете да бегате и вас америка ке ви го тури сосе јајца кога тогаш им прекиснавте на сите

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.842
Поени од реакции
5.819
Мислам дека Аца Антиќ нарочно го става Бугар Османов да држи говори за да биде по смешно и иронично.

Бугар: Не смее моноетнички суд да носи одлуки за јазик.

Zaharieva-Osmani..jpg
Поглед които сблича дрехите.
Остани тази ношт, остани остани.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.815
Поени од реакции
40.090
Чудно е како воздухов е загаден само кога Вмро се на власт. Преку ноќ се загадува изгледа. На пример последниве 7 години овие ги немаше, изгледа беше чист воздухот не знам...:toe:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.842
Поени од реакции
5.819
Чудно е како воздухов е загаден само кога Вмро се на власт. Преку ноќ се загадува изгледа. На пример последниве 7 години овие ги немаше, изгледа беше чист воздухот не знам...:toe:
IMG_20241211_142756.jpg

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.680
Поени од реакции
5.445
Ќе му ја еби овај, еднаш груби да го опули накриво ќе се откажи и од предмет и од гонење и од живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom