Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.348
Поени од реакции
8.424
Loso ni se pisuva aj prvo za denes ustvari I za cela polusezona osven Mirko,Egri I Andrej na golot drugite slabo so oscilacii I pod prosek igraa so znaci treba uste mnogu igraci a pred se gazda na klubot so opstinaki pari pak ke bidime 2liga najmnogu mi e zal so rabotnicki e istiot so igravme prijatelska na pred prvenstvoto vo Ohrid kade bea corba edino mazari mu delese za posle da krenat forma I vo igrata da bidat vo prvite tri so znaci deka e do trenerot !
Druga rabota ja gledam tabelata ako se znaj deka vardar treba da go zemi kupot isto da opstani a ete da otpadnat I krenat race voska I pred se besa nie sme peceni edini kandidati za baraz a tamu ke igrame so besakimi ili arsimi oti e jasno deka makedonija gp I bregalnica pak ke se vratat prva liga muabeto mi e deka vo prva liga nema koj da otpadni ili igra baraz iako tikves se dolu garant ke krenat gla isto brera ako se znaj deka pandev e ednoto so maser omeragic koj e edinstven candidate za precedatel na ffm so znaci vo slucaj da klaj raka ffm I partijata preku baraz da opstanime pak ke bidi isto I slednata sezona oti tie se parite odnosno I skautingot donesovme 12 ili 13 novi fudbaleri od koj so rekov prethodno samo dvajca gi opravdaa ocekuvanjata so znaci dzabe prajme matematiki trebaat uste salam igraci I pred se pari privatnik vo klubot do togas ke bidi vaka padni stani posebno so ovaj trener nema nisto so novo da ocekuvame plus se vide denes ekioata bez Mirko e pola od taa so e normlano I licevme na prosecen vtoroligas od nigde nikade ni davaa goloj greski eden kup na karce,kostov,ilo ,kiko itn...vo sredina iako so pet dusi pak nisto a napred receno e nisto ne prajme gol ne mozi da dajme los fudbal igrame radi reda kolku da se izigra I pred vreme se predavame cekame samo borba za opstanok isto kako site triset I kusur godini unazad pak ke recam tolku da ne gi fakja inat site vo klubot od uprava,strucen stab do igraci da probaat nesto to cudo edno !
Sega osven baranje za privatnik I gazda na klubot e vazno da se naoraj edna cistka da znajme na so sme so e planot za slednata sezona i narednite ke igrame so deca ke odime so kvalitet na uste eden, dva salam igraci so bilo da se napraj samo da ne cekame besa da gledame so ke pazari I praj oti lesno mozi da se dogovorat so drugite albanski ekipi pa nie da izvisime kako sekogas uste od denes treba da se praj plan I pocni so rabota za na prolet a ne da cekame posleden den od preodniot rok kako sekogas prethodno a isto vremeno opstinata da ubrza so tribinata I renoviranjeto kako I baranje parcela za pomosni tereni barem za decata od skolata I drugite skoli da ima kaj da treniraat zalosno za vakov grad I pred se navivaci tolku godini da cekame normalen klub so normlani rezultati ostarevme ke pocrkame uste ne sme ni blisku do titula le se raduvame samo na edna pibeda vo vecnoto derbi zalosno za Ckembari oti drugoto se vide kolku mu znaci klubot duri se vo nego site se Pelisterci posle so drva I kamenja ni nema spas osven privatnik no I za toa treba amin od partijata taka da mocaj se vo fudbal I sport a za ,,bogatasite" od grad0t e kazano sinkir vgrob ke gi nosat parite nikakva opsestvena odgovornost stramota samo kabadajlukot mu ostana nisto drugo !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
22 септември 2021
Мислења
236
Поени од реакции
950
Колку и да не боли резултат за мене е очекуван и реален. Првите 15 мин тргнавме добро и офанзивно, шо е за пофалба за разлика од претходни гостувања со бранење од 1ва мин. Сигурно то и беше замислата ако е можно да се изненади со еден гол па после бункер. Без Мирко во нападод тешко е некој друг да постигни гол, макар и со рака :D

Теренот на арената спрема останатите во мк е тепих, плус е и најголем. Работнички игра технички добар фудбал и се поспремни од нас. Во овие 20 и нешто години шо го пратам Пелистер само во неколку сезони сме играле офанзивен фудбал и добар за око, се останато е мачење со 0:0 или 1:0. За стилот на игра нас ни одговара мал никаков терен за на сила и на среќа да земиме некој бод со фаворитите како со Гостивар во маџари.

За денес единствено изненадување ми е шо рано ни дадоја 3 гола. Мислев ќе се држиме барем до кај 60та минута.

Следи зимска пауза, нов буџет од општината, а зошто да не и приватен сопственик. Како и да е освен опстанок нема за шо друго да се бориме. Едноставно во моментов толку е силата и буџетот. Ако воопшто има некоја стратегија најубо е од сега да се прај тим за следната сезона. Да остани младиот голман Јовчески звер е, Мирко се разбира, да се работи со Мики да гледа на тимот а не за себе, егри во одбрана добар е, штета шо Љамче е веќе во години и неможи да игра 90'.... то е то.

Оваја полусезона би ја оценил за солидна. Собрани 19 бода се реалност, колку пари толку музика.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
917
Поени од реакции
1.226
Искрено после коментарот на Горан и нема шо друго да се додај за оваа полусезона, горе долу се сложвам со скоро се.

Бодовно не сме лошо и според играта задоволен сум, 19 бода на онаква очобол игра и не е така лошо. Нема простор за релаксација, треба одма да се фатат за работа, најпрво градот да си најди приватник сопственик, ете како Беласица и Победа, да не уценват тука вечните "директори" кои цел живот се на цицка на клубот закачени дека тие се тие и никој друг, нека бидат ама нека вадат 1 милион евра годишно и нека бидат, а не кафето да му биди на фактура на клубот или пицата во вторник на вечер за ЛШ, пример .
Најмногу шо ме загрижува е ИГРАТА која ние ја НЕМАМЕ. Јас еве "НЕЗНАМ" шо работата на тренинг, ама најверојатно само трчаат и физичка спрема. Јас во овие 5 месеци не видов воиграна акција, не видов посед, ротации, не видов пресинг тимски и без каснење од никој, не видов гол од прекин, не видов ништо освен Мирко Ивановски, Андреј, Кице и Серафимовски, другите валјда си знат колку беа подпросечни, посебно ко ќе ги манеше еуфорија под рефлектори и си мислеа дека преку ноќ се новите Јамал, Вирц, Гарначо, нека не ве лажат од дома, во најслабата лига во Европа играте. 4 гола на Мирко за 4 победи (ако не се лажам) и таа е разликата тие се бодојте.

Пишев за Лукас, овде од "ЗНАЛЦИТЕ" напаѓан бев, кажав дека неможи да стои и дека дојде без копачки, имало време ќе се спремел ме убедваше @sakamestadion , како за лошо да му кажваш. Фернадињо шо напрај? НИШТО. Карче под просек, Тодороски исто, Катаниќ исто ПОПАРА, кој ги донесе, јас? Горан?

И то шо знам е дека Мирко му нудел играчи од Романија (проверени), а управата наводно не прифатила, па ги донесоа Лукас, Катаниќ и Фернандињо, кој од кој поголема пропалица.

Не видов јас прогрес кај некој играч, во Август да вредел 5 евра, сега да вреди 10,нема, освен Андреј Кице и Мирко, другите ништо.

Костов факт е дека нема храброст да нападни, ама и факт е дека на управата му е "дебел" да го избркат оти ќе треба да го исплатат, а ко му даваја договор ги интересираше само публицитет, еј видете Костов го донесовме, а шо договор му дадовте? Еве сега гледате.

Искрено, очекуваме приватен сопственик да дојди конечно и чистка да напрај од тие ПИЈАЈЦИТЕ ЕДЕН ДА НЕ ОСТАНИ !

П.С. Ни треба итно средина креативци 2ца, ДВЕ продорни крила и замена за Мирко во шпицот, Масевски не е.

Иначе да, Филип Бошковски можиме да си го вратиме му отпадна екипата во Грузија во втора лига.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.348
Поени од реакции
8.424
Do koga so toa kolku pari tolku muzika zborame za najslabaya liga vo evropa ,sileks ,rabotnicki pa I drugite so glava garantiram deka nemaat pogolem budzet od nasiot osven skendija ,gostivar o uste edna dve ekipi muabeto mi deka so dobra selekcija I dobra rabota dve tri zasiluvanja mozi da se boris za evropa za toa kazav so ovaj ist rabotnicki igravme letoto corba bea sinkir sega imaat plus igraci instite se da zborame za slikes I tie so dva igraci I uste eden polu igrac se prvi vo site timoj imaat po dva, tri igraci so pravat raxlika drugite se prosek no rabotata brkaat imaat treneri plus nati daj mi trista cuda a nie odime taka ke se branime ako zemime bod arno znaci ic ne sum zadovolen nitu od igrata nitu od bodojte a najgolem munis e kupot uste ne mozam da prebolam ej od facing detonit otpadnavme ima potnecial ekipata samo falat iste igraci I trener so ovaj tolku ke bidi daj be ednas da mislime za podobro a ne celo vreme samo za opstanok !

Член од
18 август 2019
Мислења
239
Поени од реакции
405
Do koga so toa kolku pari tolku muzika zborame za najslabaya liga vo evropa ,sileks ,rabotnicki pa I drugite so glava garantiram deka nemaat pogolem budzet od nasiot osven skendija ,gostivar o uste edna dve ekipi muabeto mi deka so dobra selekcija I dobra rabota dve tri zasiluvanja mozi da se boris za evropa za toa kazav so ovaj ist rabotnicki igravme letoto corba bea sinkir sega imaat plus igraci instite se da zborame za slikes I tie so dva igraci I uste eden polu igrac se prvi vo site timoj imaat po dva, tri igraci so pravat raxlika drugite se prosek no rabotata brkaat imaat treneri plus nati daj mi trista cuda a nie odime taka ke se branime ako zemime bod arno znaci ic ne sum zadovolen nitu od igrata nitu od bodojte a najgolem munis e kupot uste ne mozam da prebolam ej od facing detonit otpadnavme ima potnecial ekipata samo falat iste igraci I trener so ovaj tolku ke bidi daj be ednas da mislime za podobro a ne celo vreme samo za opstanok !

Работнички ги погоди странците и многу битно е што е истиот тим од лани и се поклопија коцките и затоа е при врвот. Не бев во можност да го следам денешниот натпревар,но претпоставувам топката повеќе ја имал Пелистер,зашто Работнички и со најслабиот можен противник не ја држи топката ,но кога ќе ја одземе со две додавања преку крилата Мазари и Регба создава шанси,и прекините преку Аломеровиќ се добро смислени.

Член од
21 јули 2022
Мислења
76
Поени од реакции
72
Распад система не само против Работнички туку и општо.
19 бодој имаме шо е супер со оглед на то шо Лукас, Катаниќ, Георгиев, Филип Тодоровски, Фернандо (за нијанса подобар), Серафимовски, Масевски… сите засилувања ПРОМАШАЈ.
Госпо здравје да им дај на нашите деца Мирко, Љамче, Егри, Кико, Кице, Андреј голмано шо ни донесоја толку бодој. Да не беа овие ќе бевме на дното на табелата. Вилдан, Мики и Бојан Спиркоски мораја подобро… Вилдан барем нешто од нешто подобар од овие двајца ама општо и тој многу лошо играше цела сезона за таја минутажа шо ја имаше…
Важно купивме еден куп играчи, се потрошија пари за кирии, храна, плата и слично, а квалитет и статистика нула, плус наши деца на клупа а измислени за овие “новите засилувања”.
Шест месеци ги вдомивме “засилувањата” од “страна”, а кога ќе видиш пак битолчани ја донесоја екипата да има толку бодој. То значи дека промашај од промашај скоро сите засилувања.
Мирко да му се напрај орден за то шо сам игра напред цела сезона и ја држи цела екипа ваква распадната и ако не беше тој против Беса на гости, сега и дома против нив, и таја со Вардар со шутот од снајперот Бале, сега лошо ни се пишуваше.. Ниво испред сите!!! No Mirko, no party!!!
Андреј голмано треба да се продај и да помогнат легендите околу то оти детето изгина и покажа колку има квалитет и дека можи многу поќе од Пелистер. Ги има сите карактеристики да биди во убо средена екипа финансиски и да изграј една уба кариера и да добие Пачовски наследник како шо личи. Кога веќе екипата ќе биди цел живот само за опстанок, барем да ги продајме децата шо имаат талент.. легендите оти немаат абер за ништо друго освен за опстанок.
Кице, Кико, Егри (па и Стефан Ивановски) беа клучни секоја утакмица и покажаја како се гини за дресо на Пелистер. На моменти за воља на вистината и Стефан Костов беше коректен. Ама на моменти.. за таја минутажа шо ја имаше далеку од нашите деца кои изгинаја многу поќе или знаеја од него многу поќе фудбал.
Љамче на таја возраст која класа! Кога и да игра цела игра е многу по офанзивна и има фудбал, и многу бодој шо ни дојдоја се исто негова голема заслуга и со Струга дома, и со Вардар неговио удар беше пола победа и пресуден, Гостивар дома, и со воШките, со Беса сега. Сите креирани од некој негови прекини, центаршутој или пасој. 37 години. Само по то можи да се види колку сме ги промашиле засилувањата. Класа си е класа во секој случај и со 50-60 минути уште можи да ни брка работа многу поќе од тие “засилувањата”.
Мики Талевски… за сите горе наведени кажано е шо е кажано.. и за него е кажано… дечкото е потенцијал невиден и то го знајме сите.. то шо има бубачки е друга работа… ако некогаш се опорај од тие бубачки можи многу лесно да е играч и на Наполи, Динамо, некаде Шпанија итн.
Факт е дека фалат играчи во средина и шпиц ама КВАЛИТЕТНИ не вакви како шо донесоја!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.348
Поени од реакции
8.424
Есенската полусезона за ФК Пелистер како нов прволигаш беше голем предизвик. И покрај целите и конкуренцијата не отстапивме од нашата стратегија да промовираме млади фудбалери од нашата школа и по тој податок сме ретки во нашиот фудбал. Затоа подеднакво важни како освоените бодови се настапите на осум „бисери“ од нашата школа во сениорскиот фудбал.

Есенва дресот на Пелистер првпат во натпревари за бодови во елитната категорија го облекоа голманите Андреј Јовчевски и Натаниел Димовски, дефанзивците Стефан Ивановски и Христијан Стојановски, фудбалерите за врска Филип Тодороски, Габриел Крстевски и Давид Ангелевски и напаѓачите Михаил Талевски и Андреј Силјановски. Вчера на натпреварот против Работнички првите минути во Првата лига ги одиграа 16-годишниот Ангелевски и 18-годишниот Крстевски.

Клубот ќе продолжи во оваа насока, напоредно да ги остварува целите на сениорската екипа, но и да лансира фудбалери од нашата школа, која е меѓу најдобрите во Македонија и која секојдневно напредува.

Ova e za pozdravuvanje iako mozese trenerot da mu daj sansa povekje na decata sepak nie sme so najmnogu mladinci vo prv tim od cela liga plus so najmalku stranci interesno e so godini unazad vadime bekoj i golmani so debitiraat uste pod 19 godini
Ne sum siguren no debito na David Angelevski mislam deka mozi da e na najmlad fudbaler so igral za nas prva liga iako imalo mnogu so izigrale uste na 17 godini ko ke mi tekni Ilijovski Bojan,Usni Ismaili ,Filip Boskovski vo poslednite godini a pred toa edna cela generacija na Tome Kitanovski,Dragarski,Spirovski a pred niv Mile Patkovski,Ljupci Binevski,Lavci,Tome Pacovski a pred niv Mitko Stojkovski I Petar Milosevski itn...
Isto Miki Talevski e eden od debitantite so 16 godini vo prva liga pred cetiri sezoni samo so togas zgresi zamina vo Hrvatska se nadevam deka nema istoto da go napraj David pa I drugite deca oti treba prvo da se pokazat dokazat tuka za da odat stranstvo primer kako sega so Andrej Jovcevski mozi slobodno posle ovaa sezona da bara klub vo stranstvo kade sto ke brani ,igra za da napreduva
Sega za sega nema nisto za privatnik se ceka amin od Skopje za igraci ke vidime edino dobro e so poleka odat kurban brera pa mozi da kurtulime nie ako ne klaj raka pandev inaku kaj niv ima interesni igraci posebno toj mato i srbinot spicot oti za tie U21 nema sansi ni pod razno da gi dadat

Последно уредено:
Член од
22 септември 2021
Мислења
236
Поени од реакции
950
Ако не се лажам голманот Јовчевски потпиша договор на 4 год. и според мене и за него е подобро да избрани кај нас уште една сезона минимум. Многу е млад плус голманите имат подолга кариера, а ако продолжи вака странство не му бега.

Инаку со повредата како е, од на пролет треба да се врати?

Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.144
Поени од реакции
890
Ако не се лажам голманот Јовчевски потпиша договор на 4 год. и според мене и за него е подобро да избрани кај нас уште една сезона минимум. Многу е млад плус голманите имат подолга кариера, а ако продолжи вака странство не му бега.

da

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.321
Поени од реакции
7.066

дечкото мора што побрзо да најде стабилен клуб од странство каде ќе го достигне максимумот,страшен капацитет има да стане врвен голман......за него останување понатаму во лигава и полуаматерски клуб ќе значи само уназадување

Член од
22 септември 2021
Мислења
236
Поени од реакции
950
дечкото мора што побрзо да најде стабилен клуб од странство каде ќе го достигне максимумот,страшен капацитет има да стане врвен голман......за него останување понатаму во лигава и полуаматерски клуб ќе значи само уназадување
Капацитетот и потенцијалот му е огромен, во моментов му треба повеќе искуство. Според мене нема да згреши ако остани уште една сезона кај нас. Идеално би било да сјачаме и ние наредна сезона и да избориме европа. Ако е под добар договор тогаш и клубот би имал бенефит.

Ако замини после оваја сезона е меч со две острци, да биди негде 3та опција и скрос да стагнира. Не велам дека ако замини ќе му биди лоша одлука, се ќе зависи од него, ама нека го земи за пример Мики и неговото искуство во Хрватска

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.348
Поени од реакции
8.424
Se slozuvam odma pustanje pri salam ponuda ,porano bev da se drzat i odolzat na klubot no so fajde koga nie nikogas nemame visoki ambicii za 2liga ili na rabot od prva neka si begaat decata I so po mala osteta samo sansi za napredok pa vo idnina ako gi bide nesto da se zemi pogolema osteta i procent no seto toa samo za stranstvo da mi zasiluvaat kako porano rabotnicki,gjorce,voska ic nema nikoj da pustam no isto treba da bidat spremni so rekovme za Miki olomnani za dzabe ojde se vrati nazad treba da si spremen ne samo da se odi stranstvo da sedis na klupa ili vo vtor tim isto vazi za ova David nesto porano bese gotovo za Olimpija neka izigra tro tuka pa neka bega arno ama treba da mu se daj prvo sansa isto tuka odi muabeto za Pelister B tim ili nekoja filijala da imame vo 2liga za Novaci so zboravme da se prat I tamu igraci so igranje utakmici se edno isto zborame dvaeset godini I pak nisto ke se vrtat pkolu klubo isti lica pa nekoj ako ima srekja ke uspej so rabota ne so talent to umre odamna

Последно уредено:
Член од
21 јули 2022
Мислења
76
Поени од реакции
72
Есенската полусезона за ФК Пелистер како нов прволигаш беше голем предизвик. И покрај целите и конкуренцијата не отстапивме од нашата стратегија да промовираме млади фудбалери од нашата школа и по тој податок сме ретки во нашиот фудбал. Затоа подеднакво важни како освоените бодови се настапите на осум „бисери“ од нашата школа во сениорскиот фудбал.

Есенва дресот на Пелистер првпат во натпревари за бодови во елитната категорија го облекоа голманите Андреј Јовчевски и Натаниел Димовски, дефанзивците Стефан Ивановски и Христијан Стојановски, фудбалерите за врска Филип Тодороски, Габриел Крстевски и Давид Ангелевски и напаѓачите Михаил Талевски и Андреј Силјановски. Вчера на натпреварот против Работнички првите минути во Првата лига ги одиграа 16-годишниот Ангелевски и 18-годишниот Крстевски.

Клубот ќе продолжи во оваа насока, напоредно да ги остварува целите на сениорската екипа, но и да лансира фудбалери од нашата школа, која е меѓу најдобрите во Македонија и која секојдневно напредува.

Ova e za pozdravuvanje iako mozese trenerot da mu daj sansa povekje na decata sepak nie sme so najmnogu mladinci vo prv tim od cela liga plus so najmalku stranci interesno e so godini unazad vadime bekoj i golmani so debitiraat uste pod 19 godini
Ne sum siguren no debito na David Angelevski mislam deka mozi da e na najmlad fudbaler so igral za nas prva liga iako imalo mnogu so izigrale uste na 17 godini ko ke mi tekni Ilijovski Bojan,Usni Ismaili ,Filip Boskovski vo poslednite godini a pred toa edna cela generacija na Tome Kitanovski,Dragarski,Spirovski a pred niv Mile Patkovski,Ljupci Binevski,Lavci,Tome Pacovski a pred niv Mitko Stojkovski I Petar Milosevski itn...
Isto Miki Talevski e eden od debitantite so 16 godini vo prva liga pred cetiri sezoni samo so togas zgresi zamina vo Hrvatska se nadevam deka nema istoto da go napraj David pa I drugite deca oti treba prvo da se pokazat dokazat tuka za da odat stranstvo primer kako sega so Andrej Jovcevski mozi slobodno posle ovaa sezona da bara klub vo stranstvo kade sto ke brani ,igra za da napreduva
Sega za sega nema nisto za privatnik se ceka amin od Skopje za igraci ke vidime edino dobro e so poleka odat kurban brera pa mozi da kurtulime nie ako ne klaj raka pandev inaku kaj niv ima interesni igraci posebno toj mato i srbinot spicot oti za tie U21 nema sansi ni pod razno da gi dadat

Мики, Давид, Андреј и Кико се спремни за друг клуб ако им се пружи шанса.
Другите имаат уште за да напредват ама сите се таленти за то нема збор. Нај горе лево дечкото (Тодоровски) беше во наша школа претходно или?? Од Прилеп не е тој??

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.348
Поени од реакции
8.424
Мики, Давид, Андреј и Кико се спремни за друг клуб ако им се пружи шанса.
Другите имаат уште за да напредват ама сите се таленти за то нема збор. Нај горе лево дечкото (Тодоровски) беше во наша школа претходно или?? Од Прилеп не е тој??
Ne e nas ot Prilep e toj

Kajgana Shop

На врв Bottom