Работнички ги погоди странците и многу битно е што е истиот тим од лани и се поклопија коцките и затоа е при врвот. Не бев во можност да го следам денешниот натпревар,но претпоставувам топката повеќе ја имал Пелистер,зашто Работнички и со најслабиот можен противник не ја држи топката ,но кога ќе ја одземе со две додавања преку крилата Мазари и Регба создава шанси,и прекините преку Аломеровиќ се добро смислени.Do koga so toa kolku pari tolku muzika zborame za najslabaya liga vo evropa ,sileks ,rabotnicki pa I drugite so glava garantiram deka nemaat pogolem budzet od nasiot osven skendija ,gostivar o uste edna dve ekipi muabeto mi deka so dobra selekcija I dobra rabota dve tri zasiluvanja mozi da se boris za evropa za toa kazav so ovaj ist rabotnicki igravme letoto corba bea sinkir sega imaat plus igraci instite se da zborame za slikes I tie so dva igraci I uste eden polu igrac se prvi vo site timoj imaat po dva, tri igraci so pravat raxlika drugite se prosek no rabotata brkaat imaat treneri plus nati daj mi trista cuda a nie odime taka ke se branime ako zemime bod arno znaci ic ne sum zadovolen nitu od igrata nitu od bodojte a najgolem munis e kupot uste ne mozam da prebolam ej od facing detonit otpadnavme ima potnecial ekipata samo falat iste igraci I trener so ovaj tolku ke bidi daj be ednas da mislime za podobro a ne celo vreme samo za opstanok !
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
daАко не се лажам голманот Јовчевски потпиша договор на 4 год. и според мене и за него е подобро да избрани кај нас уште една сезона минимум. Многу е млад плус голманите имат подолга кариера, а ако продолжи вака странство не му бега.
Инаку со повредата како е, од на пролет треба да се врати?
дечкото мора што побрзо да најде стабилен клуб од странство каде ќе го достигне максимумот,страшен капацитет има да стане врвен голман......за него останување понатаму во лигава и полуаматерски клуб ќе значи само уназадувањеАко не се лажам голманот Јовчевски потпиша договор на 4 год. и според мене и за него е подобро да избрани кај нас уште една сезона минимум. Многу е млад плус голманите имат подолга кариера, а ако продолжи вака странство не му бега.
Инаку со повредата како е, од на пролет треба да се врати?
Капацитетот и потенцијалот му е огромен, во моментов му треба повеќе искуство. Според мене нема да згреши ако остани уште една сезона кај нас. Идеално би било да сјачаме и ние наредна сезона и да избориме европа. Ако е под добар договор тогаш и клубот би имал бенефит.дечкото мора што побрзо да најде стабилен клуб од странство каде ќе го достигне максимумот,страшен капацитет има да стане врвен голман......за него останување понатаму во лигава и полуаматерски клуб ќе значи само уназадување
Se slozuvam odma pustanje pri salam ponuda ,porano bev da se drzat i odolzat na klubot no so fajde koga nie nikogas nemame visoki ambicii za 2liga ili na rabot od prva neka si begaat decata I so po mala osteta samo sansi za napredok pa vo idnina ako gi bide nesto da se zemi pogolema osteta i procent no seto toa samo za stranstvo da mi zasiluvaat kako porano rabotnicki,gjorce,voska ic nema nikoj da pustam no isto treba da bidat spremni so rekovme za Miki olomnani za dzabe ojde se vrati nazad treba da si spremen ne samo da se odi stranstvo da sedis na klupa ili vo vtor tim isto vazi za ova David nesto porano bese gotovo za Olimpija neka izigra tro tuka pa neka bega arno ama treba da mu se daj prvo sansa isto tuka odi muabeto za Pelister B tim ili nekoja filijala da imame vo 2liga za Novaci so zboravme da se prat I tamu igraci so igranje utakmici se edno isto zborame dvaeset godini I pak nisto ke se vrtat pkolu klubo isti lica pa nekoj ako ima srekja ke uspej so rabota ne so talent to umre odamnaдечкото мора што побрзо да најде стабилен клуб од странство каде ќе го достигне максимумот,страшен капацитет има да стане врвен голман......за него останување понатаму во лигава и полуаматерски клуб ќе значи само уназадување
Мики, Давид, Андреј и Кико се спремни за друг клуб ако им се пружи шанса.Есенската полусезона за ФК Пелистер како нов прволигаш беше голем предизвик. И покрај целите и конкуренцијата не отстапивме од нашата стратегија да промовираме млади фудбалери од нашата школа и по тој податок сме ретки во нашиот фудбал. Затоа подеднакво важни како освоените бодови се настапите на осум „бисери“ од нашата школа во сениорскиот фудбал.
Есенва дресот на Пелистер првпат во натпревари за бодови во елитната категорија го облекоа голманите Андреј Јовчевски и Натаниел Димовски, дефанзивците Стефан Ивановски и Христијан Стојановски, фудбалерите за врска Филип Тодороски, Габриел Крстевски и Давид Ангелевски и напаѓачите Михаил Талевски и Андреј Силјановски. Вчера на натпреварот против Работнички првите минути во Првата лига ги одиграа 16-годишниот Ангелевски и 18-годишниот Крстевски.
Клубот ќе продолжи во оваа насока, напоредно да ги остварува целите на сениорската екипа, но и да лансира фудбалери од нашата школа, која е меѓу најдобрите во Македонија и која секојдневно напредува.
Ova e za pozdravuvanje iako mozese trenerot da mu daj sansa povekje na decata sepak nie sme so najmnogu mladinci vo prv tim od cela liga plus so najmalku stranci interesno e so godini unazad vadime bekoj i golmani so debitiraat uste pod 19 godini
Ne sum siguren no debito na David Angelevski mislam deka mozi da e na najmlad fudbaler so igral za nas prva liga iako imalo mnogu so izigrale uste na 17 godini ko ke mi tekni Ilijovski Bojan,Usni Ismaili ,Filip Boskovski vo poslednite godini a pred toa edna cela generacija na Tome Kitanovski,Dragarski,Spirovski a pred niv Mile Patkovski,Ljupci Binevski,Lavci,Tome Pacovski a pred niv Mitko Stojkovski I Petar Milosevski itn...
Isto Miki Talevski e eden od debitantite so 16 godini vo prva liga pred cetiri sezoni samo so togas zgresi zamina vo Hrvatska se nadevam deka nema istoto da go napraj David pa I drugite deca oti treba prvo da se pokazat dokazat tuka za da odat stranstvo primer kako sega so Andrej Jovcevski mozi slobodno posle ovaa sezona da bara klub vo stranstvo kade sto ke brani ,igra za da napreduva
Sega za sega nema nisto za privatnik se ceka amin od Skopje za igraci ke vidime edino dobro e so poleka odat kurban brera pa mozi da kurtulime nie ako ne klaj raka pandev inaku kaj niv ima interesni igraci posebno toj mato i srbinot spicot oti za tie U21 nema sansi ni pod razno da gi dadat
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Ne e nas ot Prilep e tojМики, Давид, Андреј и Кико се спремни за друг клуб ако им се пружи шанса.
Другите имаат уште за да напредват ама сите се таленти за то нема збор. Нај горе лево дечкото (Тодоровски) беше во наша школа претходно или?? Од Прилеп не е тој??