koga bese na intervju i kade?Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
Koliko digo se ceka na potpis od viceprezident? Da li moze da se ubrza nesto
Update: од 4.12.2024 на положително75xx/2022 од денеска на финална. Интервју јануари 2022, Битола.
Самата кажуваш дека треба да оди во Софија на Леге 6 и самата прашуваш каде да одел. Па во Софија на Леге 6!но таткото треба да оди во Софија - Леге 6 да го пријави. Ве молам ако знаете каде во Софија треба да оди таткото?
Ulicata e Lege, Brojot e 6. Blisku e do Teatarot Ivan Vazov. Vidi na mapa.Самата кажуваш дека треба да оди во Софија на Леге 6 и самата прашуваш каде да одел. Па во Софија на Леге 6!
Ви благодарам на одговорот, тој што не бил не знаеUlicata e Lege, Brojot e 6. Blisku e do Teatarot Ivan Vazov. Vidi na mapa.
Za potpis okolu 3 meseciМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
Koliko digo se ceka na potpis od viceprezident? Da li moze da se ubrza nesto
So kakvi dokumenti beshe ?Update: од 4.12.2024 на положително
Finalna e 10 49x od pred 2 dena. Za nekoj den verojatno ke ti se smeni i ke ti pisi dali treba da odnesis i vo koj rok. Vo zakon pisi za sekoe baranje kolku dena davat. Mn vazno ako ti pobarat sofija da gi odnesis za da zapazis rok. Ne znam sega na kolku vreme prakjat posta do sofija ama mozis da razberis spored to za kolku meseci se formira prepiska posle intervju ako sakas preku mk. Jas bi izbrala sofija za najsigurnoZdravo, smeniv pasos od Republika Makedonija na Severna Makedonija, dali treba nesto da im odnesam, kako kopija od noviot pasos? Fala vi. Mojot momentalen status e
- Образувана преписка N:10***/2023Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
@hahahahazabce Lele izvini ne ja vidov godinata. Odi v konzulat odnesi, ke ti dadat molba da popolnis, tie ke si naprat kopija od pasosot, ke platis v banka i tolku. Nosi go i oficijalnoto livce kaj so ti e zapisano brojceto, mene mi go pobaraja. Tie mi rekoja deka trebalo da se nosi ako na dopolnitelna mi pobarat, ama jas sekako dostavuvav dokument drug i ova go dostaviv. Vo momentot koga dostaviv nemase tocna informacija koga i dali treba da se dostavi ama mene mi bese nekako logicno sega da dostavam namesto da cekam na dopolnitelna. Izvini uste ednasТој е 2023. година до него има уште цела година дена, така да може слободно да прати преку конзулат.
Преку родител.So kakvi dokumenti beshe ?