Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
14 април 2012
Мислења
32.623
Поени од реакции
66.484
Не ми се допаѓаат работите околу клубов. Ашворт беше најавуван како лице кое ќе го промени текот на клубов, за по 5 месеци да се открие дека не е добро решение. Ете денес се ваѓа валканиот веш и сите лоши одлуки кои потекнуваат од него. Колку е точно не знам, но и да е вистина се поставува прашањето која била поентата да се чека половина сезона од Њукасл и за 5 месеци да го исшутираат. Не ми е јасно реален да бидам.

Посакувам спортски директор кој има историја поврзана со купување на млади играчи кои прераснуваат во носители на тимот.
Жалам што тоа не беше Рангник од сегашна перспектива. За ретроспектива човекот ги бараше Луис Диаз, Кулушевски и Алварез, а клубот не му даваше пари таа зима, за летото да лупниме 100м за Антони. Е толку ќе не чинеа 3цата тогаш и пресметајте до каде ни е клубов дојден.
Работам во фирма која има годишен обрт од милиони, и имам увид во тоа како работи менаџментот кога се работи за вработување на работник кој треба да е висока позиција. Иако е неспоредливо со Јунајтед, кој е титан во својата арена, мислам дека има една заедничка работа, која е единствено полоша од ангажирање на лош работник, а тоа е да го држиш на работа таквиот, со цел да не си ја признаеш грешката дека си вработил некој кој не работи како треба или не сте на иста бранова должина.

Ако Јунајтед имаше една карактерна особина по која беше критикуван во минатото, тоа е дека некои луѓе премногу долго беа на своите позиции, вклучувајки и фудбалери од кои не можеше клубот да се откачи со години и години.

Не ми се допаѓа ова вадење на информации во јавност како оправдување за отпуштањето. Едноставно, кажи дека пробавме, и сфативме дека имаме различни визии за тоа каде и како клубот треба да се движи, и тоа е тоа. На џентлментски начин разделба.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.447
Поени од реакции
7.856
Не ми се допаѓа ова вадење на информации во јавност како оправдување за отпуштањето. Едноставно, кажи дека пробавме, и сфативме дека имаме различни визии за тоа каде и како клубот треба да се движи, и тоа е тоа. На џентлментски начин разделба.
Дополнително не ми се свиѓа моментот кај што Ретклиф искача у јавност како “главниот” па уште имаше јавни критики вчера сабајле.

Океј е се тоа, ама нема потреба јавно да искача, може џентлменски да пројде.

Познати се Инеос дека многу мењаат персонал уште од време на Ница. Да не претераат само.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.510
Поени од реакции
9.763
Дополнително не ми се свиѓа моментот кај што Ретклиф искача у јавност како “главниот” па уште имаше јавни критики вчера сабајле.

Океј е се тоа, ама нема потреба јавно да искача, може џентлменски да пројде.

Познати се Инеос дека многу мењаат персонал уште од време на Ница. Да не претераат само.
Иначе оваа им е 3ки клуб каде флопаат.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Работам во фирма која има годишен обрт од милиони, и имам увид во тоа како работи менаџментот кога се работи за вработување на работник кој треба да е висока позиција. Иако е неспоредливо со Јунајтед, кој е титан во својата арена, мислам дека има една заедничка работа, која е единствено полоша од ангажирање на лош работник, а тоа е да го држиш на работа таквиот, со цел да не си ја признаеш грешката дека си вработил некој кој не работи како треба или не сте на иста бранова должина.

Ако Јунајтед имаше една карактерна особина по која беше критикуван во минатото, тоа е дека некои луѓе премногу долго беа на своите позиции, вклучувајки и фудбалери од кои не можеше клубот да се откачи со години и години.

Треба да сме сериозен клуб со проект на краток, среден и долг рок. Ако основата се поставува сега и се кова тој план како што беше најавено...премногу несериозно е да се прават овие гимнастики во моментов.
Впрочем така се случи и со Тен Хаг...го продолжи договорот, беше поддржан во трансфер периодот и човекот беше кикнат.
Доаѓа Аморим и повторно кажува човекот дека клубот му се допаднал затоа што има сериозен проект.
2 недели после тоа главниот спортски директор си заминува по 5 месеци од негов ангажман.
Каде е проектот тука? Има многу нелогичности да бидеме реални.
Срамота е да се каже дека Ашворт како спортски директор, Берада како ЦЕО не биле синхронизирани и имале несогласувања околу проектот како треба да се движи клубот, а човекот ангажиран и чекан половина сезона да седне на местото спортски директор.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.447
Поени од реакции
7.856
Иначе оваа им е 3ки клуб каде флопаат.
Не би рекол дека флопаат, дури потегот е правилен. Неколку одлуки беа доста сомнителни и се гледаше несинхронизација. Класичен пример е ситуацијата со ЕТХ летоска. Ако е точно дека ги разгледувал Хау, Потер, Саутгејт + одлуката да се задржи ЕТХ, криминал од епски размери е тоа. Грешките на врвот коштаат милиони, па дури и стотици милиони.

Може да се извадат добри работи од ситуацијава, никој не е венчан за клубот и ако не те бива или не си на иста бранова должина со плановите, може да си одиш па дури и ако си негде на врвот на хиерархијата. Исто добар сигнал е што при генерална тенденција и желботеки на некои (Инеос, Берада и Вилкокс - да го избркаат ЕТХ), сепак го одиграле планот на Ашворт.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.071
Поени од реакции
1.562
Оправдувам. Мислевме ќе ја бива ама погрешивме, фала чао пријатно! Ова налик оправдувања се чисто само за пред фан база која знаат колку ни е ретардирана. Патем тоа како примерок може да се види и од форумов. Сите паметни а фирмите ви кубурат, никој да стигне да паметува во гигант како Јунајтед. Околу вашите секирации за плати на Рашфорд му замерувам едно...на може за таа плата да придонесе толку а ни да усере исто така колку ќе усерат Онана и Бруно а не коштаат ×14 од него.
Автоматски споено мислење:

И еве по којзнаекојпат, моментот кога на местото на Бруно ќе заседне класа фудбалер Јунајтед ќе прерасне одново во tier_1.

Последно уредено:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.074
Поени од реакции
1.630
Не би рекол дека флопаат, дури потегот е правилен. Неколку одлуки беа доста сомнителни и се гледаше несинхронизација. Класичен пример е ситуацијата со ЕТХ летоска. Ако е точно дека ги разгледувал Хау, Потер, Саутгејт + одлуката да се задржи ЕТХ, криминал од епски размери е тоа. Грешките на врвот коштаат милиони, па дури и стотици милиони.

Може да се извадат добри работи од ситуацијава, никој не е венчан за клубот и ако не те бива или не си на иста бранова должина со плановите, може да си одиш па дури и ако си негде на врвот на хиерархијата. Исто добар сигнал е што при генерална тенденција и желботеки на некои (Инеос, Берада и Вилкокс - да го избркаат ЕТХ), сепак го одиграле планот на Ашворт.
Dap realnosta e, bez razlika na mislenjeto za sir jim i ineos, dokolku nekoj se uvidi deka ne odgovara ili ne e dovolno dobar za proektov togas e podobro sto porano da go batalat za da nemaat prepreki ponataka. Barem za vakvi pozicii polesno se pravat vakvi odluki za razilka od igrac kaj sto bi pretrpele milionski zagubi dokolku utnat transfer, ili kako so kaza shtef odlukata za erik, propadnata sezona + 20m na nego ili kolku mu otplatija + transferite.
Ko sto citam sega Wilcox ke prevzeme privremeno taa uloga, dobra odluka za do kraj na sezona, samo dobri raboti sum cital za nego do sega plus ima opasna faca koa go davaat u kadar uvek :D

IMG_0890.JPG

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.906
Поени од реакции
7.468
Кој го ебе,мене ми се свиѓа ова,чим бацињава се спремни да фрлат тон кеш и да го шутнат за 5 месеци,замислете шо ќе им се задеси на абдалите како Далот,Зиркзе,Линделоф,Маласија штом се најдат адекватни замени за нив.
Има да љетив на кров сите до еден.
Едино замерувам што премногу информации од клубов искачаат надвор,ама за очекување е,80% од вестите у англискиот фудбал се за Јунајтед.

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.728
Поени од реакции
21.311
За спортски директор јас би го ставил Ралф Рагник уште денес. Човекот улета во клубот и за краток период прв постави дијагноза за ситуацијата на Олд Трафорд. Фудбалски поткован, знае во какво срање сме плус како лик ми е многу ок. Според мене идеален човек за позиција спортски директор.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.567
Поени од реакции
4.224
За спортски директор јас би го ставил Ралф Рагник уште денес. Човекот улета во клубот и за краток период прв постави дијагноза за ситуацијата на Олд Трафорд. Фудбалски поткован, знае во какво срање сме плус како лик ми е многу ок. Според мене идеален човек за позиција спортски директор.

Имаше и листа на играчи кој отидоа во други клубови и се покажаа како топ играчи.

Член од
13 август 2023
Мислења
952
Поени од реакции
2.340
Се збори за Андреа Берта, спортскиот директор на Атлетико Мадрид.
И Луис Кампос од ПСЖ се споменува повторно.

Инаку, кога почнаа да работат во оваа насока, очекувам и на играчкиот кадар да се рефлектира ова и тоа што поскоро. Уште јануари очекувам да летнат барем 1-2.

Ене го Осимен го вртат повторно. Не знам што да мислам за ликот, но би го заменил Зиркзе за него во секој момент.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.074
Поени од реакции
1.630
И Луис Кампос од ПСЖ се споменува повторно.

Инаку, кога почнаа да работат во оваа насока, очекувам и на играчкиот кадар да се рефлектира ова и тоа што поскоро. Уште јануари очекувам да летнат барем 1-2.

Ене го Осимен го вртат повторно. Не знам што да мислам за ликот, но би го заменил Зиркзе за него во секој момент.
Interesno, koj mislis deka bi mozel da leta uste vo januari? Ako doneseme nekoj ko Ait Nouri na lev bek, mozebi dalot? za malacia ne veruvam deka ke ima interes ama ako ima togas mozebi on. Lindelof i Eriksen sigurno si idat na leto. Kasemiro ne veruvam sega posto kje ni treba zamena.. sostavov e sepak tenok na nekolku pozicii za formacijava na ruben, zatoa mislam deka nema da ima nesto aktivnost golema.

Член од
23 август 2024
Мислења
437
Поени од реакции
906
Џабе прават ротации и дрим тимови на директорските позиции. Јунајтед има страшен проблем, генерациски. Во овој Јунајтед НЕМА НИТУ ЕДЕН играч кој би можел да фати место во врвна екипа. Ниту еден. Уште пострашно е што и генерацијата млади играчи кои Јунајтед ги има нема да прераснат во врвни фудбалери. Ниту Мејно, ниту Гарначо, ниту Амад. Единствено Хојлунд има предиспозиции да стане светска класа.

Јас освен шок терпија не гледам спас. Под шок терапија сметам продавање на костурот на тимот кој НИКОГАШ НИКАКОВ УСПЕХ нема да донесе, и купување ма 3 докажани играчи во секој ред од екипата и плус 5-10 млади фудбалери. Два-три да погодат од нив на коњ ќе бидат.

Член од
17 април 2024
Мислења
626
Поени од реакции
1.499

Ако успеат да го убедат да дигне раце од селектор на Австрија. Минатиот пат по неговото разрешување од тренер, кога доби опции да бира помеѓу спортски директор на Јунајтед и селектор на Австрија, тој го избра второто.

Kajgana Shop

На врв Bottom