Konstatacijata mi e od toa sho racionaliziras nepostoenje na palestinski hristijani.Жити све, од кај ти е оваа констатација? Дека зборам против муслимански браќа и нивните чеда автоматски сум против христијаните... Е не иде тоа така на жалост. Чекај... нивните зелени знамиња се вејат и кај нас. На Либанските христијани додека им дојде памет да се бранат ги исчистија и они така како вас ги сожалуваа во 70тите палестинците и ги примија како бегалци....
Иран дискутабилно али најважен сојузник на Русија? Да, доколку го игнорираме постоењето на други држави почнувајќи со Белорусија (вистинскиот најважен сојузник на РФ).Имало договор, Русија што досега (барем на форумов) е којзнае колку пати извозена со тие договори, сега направиле договор. Хаха.
Ситуација е едноставно проста:
Русија е зафатена во исцрпувачка војна што ближи накај 3та година со ангажирање огромни ресурси и нема многу што да релоцира кон Сирија.
Хезболах е во најлоша позиција последните 20 години после толчењето од Израел нема начин да му помогне на најверниот сојузник.
Турчето цело ова време обучуваше џихадисти и само чекаше поволен момент.
Ако не го задржат Дамаск, отиде
по вода стратешки најважниот сојузник на Русија и Иран.
Не мислам. Бидејќи пишува дека биле 1.5 милиони во 2011 за да се намали таа бројка на 300.000.Жити све, од кај ти е оваа констатација? Дека зборам против муслимански браќа и нивните чеда автоматски сум против христијаните... Е не иде тоа така на жалост. Чекај... нивните зелени знамиња се вејат и кај нас. На Либанските христијани додека им дојде памет да се бранат ги исчистија и они така како вас ги сожалуваа во 70тите палестинците и ги примија како бегалци....
Автоматски споено мислење:
Колку ти мислиш дека има православни во Сирија? Помалце или повеќе ?
После граѓанската војна незнам колку останале, меѓутоа пред војната 2011 имаше околу 10%-15%.
Ако дојдат главосечачите на власт, ќе значи дека сите православни што избегале од Сирија, нема никад да се вратат. Уште едно етно-религиозно чистење од страна на главосечачите е заокружено. Останува уште Египет, каде што има сигнификантно православно население.
Не не, сега откако падна Асад, сите бегалци нека си се вратат во Сирија уште денескаИнтересно ќе биде ако нагрнат пак реки бегалци како пред десетина години. Не ми изгледа иста климата во Европа иста како тогаш.
Treba da ni bide gajle zosto?Интересно ќе биде ако нагрнат пак реки бегалци како пред десетина години. Не ми изгледа иста климата во Европа иста како тогаш.
Ова е „човекот„ кој сегашната американска администрација во заминување му помогна да ја преземе Сирија: