Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.612
Поени од реакции
6.410
Кај Рашфорд веќе не е ни до главата само како што знаеме да кажеме, паднат е и фудбалски, во брзина и експлозивност првично. Голем број професионални фудбалери кој почнале од млади да играат на високо ниво порано им поминува пикот, особено напаѓачи и крила т.е. играчи кој играта им се базира на брзина и дриблинг. Ако се паметни ќе го продадат на лето.
Очекувам да има чистка и да почнат да му носат нови играчи на Рубен, по можност уште во јануари, барем еден лев бек.

Рашфорд, Ентони
Зиркзи
Хојлунд, Амад, Гарначо

Касемиро, Ериксен
Маунт
Угарте, Мејно, Бруно

Лук Шо, Еванс, Линделоф, Маласија
Мегваер, Далот
Мартинез, Де Лихт, Јоро, Мазрауи
Онана

Вака некако е моето мислење за кој треба да си одат (црвена боја) најкасно до 31ви август следната година а кој да останат. Не верувам дека некој од отпишаните ќе ме разубеди во текот на сезонава дека треба да остане и во иднина во клубот.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.550
Поени од реакции
8.131

Не дека е некој проблем посебен, ама крилните бекови се гледа дека подобро им лежи кога левак е на десна страна, деснак на лева страна, поради полесно ослободување од пресинг. Секогаш имаат предност поради тој момент. Не е пресудно се разбира.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.764
Поени од реакции
10.069

Не дека е некој проблем посебен, ама крилните бекови се гледа дека подобро им лежи кога левак е на десна страна, деснак на лева страна, поради полесно ослободување од пресинг. Секогаш имаат предност поради тој момент. Не е пресудно се разбира.
Мислам дека вчера излезе трач дека ќе продужи договор со Баерн.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.842
Поени од реакции
499
Nema opravduvanje za potegot ali ne e deka sakashe da ja rogne u aut, proba da ja izbaci i se lizna jbg.
Vtoro bevme poloshi da, ali iskreno ne igraa nisto posebno osven sto ja pucaa kaj korner celo vreme i se raduvaa mislis penal dobile. Sepak ova e Arsenal na gosti vo 6ta sezona na arteta so milijarda potroseno, uigrani na max i u nalet od 13 gola vo 3 utakmici. Pak ke kazam amorim uste gi uci igracive i pravi greski i uste ke pravi, ama mi se svigja sto ne vidov razlicen pristap i so 11 pozadi topka i igra na kontri ko sto igrame 5+ godini u vakvi derbinja. Napagjacite si se okej spored mene, definitivno bi priotiziral odbrana i sredina pred niv. Nov napagac bi bilo samo nekoj privremen quick fix, ni treba dolgorocno resenie, osven nekoj mlad right winger ne gleam potreba tamu momentalno.
Не знам зошто кењаш за пари, ако направиме споредба последните 10 години гарант имате многу повеќе пари потрошено.
А моментално Арсенал на Артета е светлосни години подобар од моменталниот Јунајтед. Не е се во трошењето на парите а тоа мислам дека виеа го знаето најдобро, 100 милионски Мегваер и Ентони ги држите на клупа секоа утакмица :)
А тоа што нема трофеј Арсенал се разбира е од јаката конкуренција на Сити, а Артета кога го превзема Арсенал не беше ништо подообар од моменталниот ростер на Јунајтед во кој е фрлена огромна сума на пари, спортски поздрав.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
596
Поени од реакции
823
Нажалост, ти си одлепен од реалноста. Клубов е таму каде што е заради таквите како тебе, што го прават Рашфорд Марадона, и мислат дека е на ниво за клуб како Јунајтед, и му го наоѓаат секој изговор на светот, за ова куроболие од игра. Во заби го носат други играчи по залагање, не мора да идеш по други тимови, погледни го Амад Диало само.

Нејсе, терај како мислиш, не мислам да дискутирам со некој кој измислува работи, па пишува контра аргументи. Ова мислењево дека јас сакам некој лошо да игра, за да дојдам на форум и да пишам дека сум бил во право.... оф мори мајко. Добро си запомнил дека и јас сакав да му продолжат договор откако зеде да се залага и да игра фудбал. Тоа дека го мразам нели? Логиката во минус.

Реков, и да земе Рашфорд утре да се исере на сред Олд Трафорд, ти ке кажеш дека и фрла вештачко ѓубре на тревата.

На ликот не му се игра фудбал повеќе, ке сфатиш и самиот летоска кога ке го продадат, ако продолжи вака.
Остај тоа во еден пост пишал главниот играч за Рашфорд ,нема врска у која конотација, и тоа во без да прецизира што подразбира под главен играч. Ја мислам дека не дупи типот.Рашфорд секогаш ќе добива критики ако не се залага и притисокот кон него ќе биде два пати од тоа што беше за Мегваер. Типот не го земаат ни за репрезентација што сака поголем доказ од тоа дека не го бива.Едноставно е прегорен,можеби клубот е крив за тоа ама тој бил платен и никој не е должен да го трпи. Овој хел би го разбрал само ако алудира на тоа намалете со притисокот,контра продуктивни сме,ама кој го клати,нека се понаша како зрел маж и нека поднесе критика и нека биде подобар ако не нека си лета.10 години се чека да биде главен играч и абер нема.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.764
Поени од реакции
10.069
Не знам зошто кењаш за пари, ако направиме споредба последните 10 години гарант имате многу повеќе пари потрошено.
А моментално Арсенал на Артета е светлосни години подобар од моменталниот Јунајтед. Не е се во трошењето на парите а тоа мислам дека виеа го знаето најдобро, 100 милионски Мегваер и Ентони ги држите на клупа секоа утакмица :)
А тоа што нема трофеј Арсенал се разбира е од јаката конкуренција на Сити, а Артета кога го превзема Арсенал не беше ништо подообар од моменталниот ростер на Јунајтед во кој е фрлена огромна сума на пари, спортски поздрав.
Фрлавте и вие пари у бунар како нас да не ги заборавиме Пепе и Мустафи и остал багра црепови, али на вас ви светна сијаличка и сменивте тактика со Еду.
Ние сме на почеток на слична таква трансформација за сезона две ќе видиме како ќе биде.
Иначе мртов Манчестер освои повеќе трофеи од вас со толку неуспешни сезони што има повеќе да се дискутира.
Спортски поздраФ. :D

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.842
Поени од реакции
499
Фрлавте и вие пари у бунар како нас да не ги заборавиме Пепе и Мустафи и остал багра црепови, али на вас ви светна сијаличка и сменивте тактика со Еду.
Ние сме на почеток на слична таква трансформација за сезона две ќе видиме како ќе биде.
Иначе мртов Манчестер освои повеќе трофеи од вас со толку неуспешни сезони што има повеќе да се дискутира.
Спортски поздраФ. :D
И Арсенал освои фа куп кога беа 8ми во лигата, ама тиа очобол од коло во коло не сакам повторно да го гледам за сметка на фа куп или карабао :D подобро е вака :D

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
И Арсенал освои фа куп кога беа 8ми во лигата, ама тиа очобол од коло во коло не сакам повторно да го гледам за сметка на фа куп или карабао :D подобро е вака :D
Добро штом е подобро вака. Јунајтед е тој што е, далеку од врвот, но Арсенал со онаа игра ќе стане шампион некаде во 2068 година. Пола од постигнатите голови му се под фаул при корнери, другата половина од одбиени топки. Многу гадна копачка екипа.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.764
Поени од реакции
10.069
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.897
Поени од реакции
22.980
Како бе нема квик фикс, па најдобрите играчи ги имаме. :D
И најдобриот напаѓач да не заборавиме. Само му треба време и да му се погоди позицијата и формацијата и тактиката и филозофијата па ќе видите за каков играч станува збор, само време треба. :D

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.764
Поени од реакции
10.069
И најдобриот напаѓач да не заборавиме. Само му треба време и да му се погоди позицијата и формацијата и тактиката и филозофијата па ќе видите за каков играч станува збор, само време треба. :D
Не можеме ни потезите да му ги разбереме, посебно дриблинзите. Цели 25% успешност, сега можда е помалку не сум нурал одамна. :D

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.427
Поени од реакции
7.125
Не можеме ни потезите да му ги разбереме, посебно дриблинзите. Цели 25% успешност, сега можда е помалку не сум нурал одамна. :D
Тие 25% му се кога ќе пројде играч и ќе заврши у гол аут, пошто нема веќе терен.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom