Еутаназија како избор

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.114
Поени од реакции
6.606
Последниве години е забележан тренд на озаконување на еутаназијата во неколку западни земји па дури има и доктори кои се специјализаирани за убивање луѓе, нешто како псевдоџелати. За еутаназија кај терминални болести може да имаме став за ии против но најновата мода која доаѓа од Канада и Швајцарија е таа дека човек може да се одлучи на докторски асистирана еутаназија и во случај доколку нема никакви физички или психички проблеми.
Значи државата овозможува асистирано самоубиство при што доктори вбризгуваат отров во сосема здрави лица со цел да ги убијат.
Што мислите за ова?

Мене ова ми е поредниот симптом на западната декаденција.

За еутаназија кај терминални болести може да имаме став за ии против но најновата мода која доаѓа од Канада и Швајцарија е таа дека човек може да се одлучи на докторски асистирана еутаназија и во случај доколку нема никакви физички или психички проблеми.
Значи државата овозможува асистирано самоубиство при што доктори вбризгуваат отров во сосема здрави лица со цел да ги убијат.

Ете го проблемот:
“Either the law is too broad, or the professional guidance not precise enough,” Lemmens said. “Or it is simply not seen as a priority to protect some of our most vulnerable citizens.”

Премногу се потпираат на власта сите, и забораваат на човечноста која треба да ја имаме едни кон други без разлика какви сме и што сме!
Некои дури и се обидувале со самоубиство од овие во Канада...
И државата ништо...

Ете го проблемот:
“Either the law is too broad, or the professional guidance not precise enough,” Lemmens said. “Or it is simply not seen as a priority to protect some of our most vulnerable citizens.”

Премногу се потпираат на власта сите, и забораваат на човечноста која треба да ја имаме едни кон други без разлика какви сме и што сме!
Некои дури и се обидувале со самоубиство од овие во Канада...
И државата ништо...

Во некои земји имало предлози да членови на семејството имаат право да одлучуваат дали некој ќе биде еутаназиран, пример некое дете е постојано немирно и бесно, соодветен психијатар ќе направи соодветна дијагноза и толку требало. Се надевам дека нема да им поминат овие абоминации.
Правиме пола година од смртта на татко ми кој имаше агресивен тумор на мозокот и замина за три месеци после дијагнозата па знам на какви маки беше и која состојба ја имаше. И до последен ден не сакаше да се упокои, со тоа малку свест која му имаше останато поради јаките медикаменти за болки. Не и не и не!!!

Има нешто стравично во еутаназијата. Една докторка за смрт во документарец имала над 400 извршени еутаназии, се церекаше како луда, не можам да замислам дека постоеле 400 луѓе кои последно што виделе бил суратот на оваа психопатката како кезејќи се шприца отpов во инфузијата. Колку за споредба не сум сигурен дека постои сериски убиец со таков биланс, барем оние во модерното доба.

Во некои земји имало предлози да членови на семејството имаат право да одлучуваат дали некој ќе биде еутаназиран, пример некое дете е постојано немирно и бесно, соодветен психијатар ќе направи соодветна дијагноза и толку требало. Се надевам дека нема да им поминат овие абоминации.
Правиме пола година од смртта на татко ми кој имаше агресивен тумор на мозокот и замина за три месеци после дијагнозата па знам на какви маки беше и која состојба ја имаше. И до последен ден не сакаше да се упокои, со тоа малку свест која му имаше останато поради јаките медикаменти за болки. Не и не и не!!!

Има нешто стравично во еутаназијата. Една докторка за смрт во документарец имала над 400 извршени еутаназии, се церекаше како луда, не можам да замислам дека постоеле 400 луѓе кои последно што виделе бил суратот на оваа психопатката како кезејќи се шприца отвор во инфузијата. Колку за споредба не сум сигурен дека постои сериски убиец со таков биланс, барем оние во модерното доба.
Не ми се веродостојни твоите муабети бидејќи се е рекла казала и од весници... :)
Некои земји, некоја докторка во документарец... одамна не верувам на документарци од две причини: направени се за гледаност и пари правење, од една страна, а од друга страна го наведуваат гледачот да дојде до заклучок кој сакаат да го постигнат оние кои го прават документарецот!
Тоа е невалидно презентирање на информации и наведување кон целта!

За еутаназија може да има купишта предлози. Битно е власта што прифаќа и какви закони носи.
Ако постои закон, законски е и тоа е тоа. Ти може да се надеваш, но надевањето твое е небитно. Не може ништо да промениш.
Ти како човек може во твојот случај да одлучиш за твој близок за еутаназија или не, но не може пак да го спречиш другиот кој што е за еутаназија, зборувам ако има стрпг закон и уште построги правила за тоа! Не како што беше напишано во ова линкот што го напиша ти...
Тоа од таму е пад на власта и нејзиното грижење за народот со кој управува!

Работата е што ниту една земја нема начин мнозинството луѓе да дејствуваат да се променуваат закони кои не ни се допаѓаат или дали да се донесат или не, или да се забрани нештото да не постои!
Се менуваат небитни нешта, понекогаш, да се чувствува поединецот „моќен“ дека ете по негова волја некој го послушал.

Не ми се веродостојни твоите муабети бидејќи се е рекла казала и од весници... :)
Некои земји, некоја докторка во документарец... одамна не верувам на документарци од две причини: направени се за гледаност и пари правење, од една страна, а од друга страна го наведуваат гледачот да дојде до заклучок кој сакаат да го постигнат оние кои го прават документарецот!
Тоа е невалидно презентирање на информации и наведување кон целта!

За еутаназија може да има купишта предлози. Битно е власта што прифаќа и какви закони носи.
Ако постои закон, законски е и тоа е тоа. Ти може да се надеваш, но надевањето твое е небитно. Не може ништо да промениш.
Ти како човек може во твојот случај да одлучиш за твој близок за еутаназија или не, но не може пак да го спречиш другиот кој што е за еутаназија, зборувам ако има стрпг закон и уште построги правила за тоа! Не како што беше напишано во ова линкот што го напиша ти...
Тоа од таму е пад на власта и нејзиното грижење за народот со кој управува!

Работата е што ниту една земја нема начин мнозинството луѓе да дејствуваат да се променуваат закони кои не ни се допаѓаат или дали да се донесат или не, или да се забрани нештото да не постои!
Се менуваат небитни нешта, понекогаш, да се чувствува поединецот „моќен“ дека ете по негова волја некој го послушал.

Како што реков јас не лажам иако е можно да грешам понекогаш и да пренесам неточно инфо иако тоа е прилично ретко.

Еве ја главом и брадом интервју со псевдоџелатот, се церека цело време и покажува на ефтиниот кауч на кој седеле пациентите со дрип во вена. 400+ комада, изразот кој и одговара е CUNT.
И сега? Не веруваш повторно или?

Да, не ти верувам. :)
Измислуваш и додаваш, за да си ги поткрепиш убедувањата кои ги имаш.
Ако некој според закон сака евтаназија, јас како доктор го извршувам тоа што е твоја волја. Без разлика што мисли твојот комшија за тоа... битен е комшијата или твоја волја да умреш?

Плус евтаназија како избор треба да има или не треба да има според тебе, за терминални болести?
Кај нас не знам... имаме закон за тоа? Мислам не.

Во Канада има закон за тоа и имаат избор ако сакаат и е во законски рамки да се изврши евтаназија.
Дека се оди во крајности и треба да се дебатира до каде е хумано да се прави тоа, треба дискусија - која ти како обичен граѓанин (кој што замисли имаш право на глас и моќ да донесеш некој на власт) не си битен за таа дискусија, твојот став е небитен...

Да, не ти верувам. :)
Измислуваш и додаваш, за да си ги поткрепиш убедувањата кои ги имаш.
Ако некој според закон сака евтаназија, јас како доктор го извршувам тоа што е твоја волја. Без разлика што мисли твојот комшија за тоа... битен е комшијата или твоја волја да умреш?

Плус евтаназија како избор треба да има или не треба да има според тебе, за терминални болести?
Кај нас не знам... имаме закон за тоа? Мислам не.

Во Канада има закон за тоа и имаат избор ако сакаат и е во законски рамки да се изврши евтаназија.
Дека се оди во крајности и треба да се дебатира до каде е хумано да се прави тоа, треба дискусија - која ти како обичен граѓанин (кој што замисли имаш право на глас и моќ да донесеш некој на власт) не си битен за таа дискусија, твојот став е небитен...

А твојот став е битен?
Секако дека не треба да постои еутаназија, тоа неминовно ќе ескалира до неслутени состојби. Знам за жал многу добро за терминални ситуации, имавме во куќа една пред некој месец аман, ќе ми кажува некој за тоа скраја било.
Ете ти реномирани извори и интервју со псевдоџелатот со 400 убиства. Сепак она со кое се бави е убивање, дали некој потпишал парче хартија е секундарно. Жената убива стотици луѓе и за тоа е платена! На што личи тоа? Државата одредува кое убиство е халал а кое харам. Бештијата е сериски убиец по дефиниција.

Не гледам каде е проблемот. Некој е во неиздржливи болки, животот му е само напор и сака да се самоубие.

Зошто треба да се мачи?

Последно уредено:
имаше поодамна, дури и овој глумецот француски беше кандидат ама мислам се премисли... но важно има идеја, и умирањето е дел од човечката психа, еве на тв за најголемиот Цунами оди тоа мото... патем ако ја гледате емисијата на национал географи за авионските несреќи, и ако патуваш со авион треба да си спремен на се....
Сега има и друго, остарени луѓе што им е се досадено... некој работат до смртта, некој праат глупости, некој хибернираат

апови може да го дотераат секој човек у колосек. Оние што бараат еутаназија и самоубиство, обично не си ги пијат аповите.
Абе какви апови бе аман.Нашле апови за канцер во меѓувреме!?Тешко на љугето шо си имаат таква мака.

Абе какви апови бе аман.Нашле апови за канцер во меѓувреме!?Тешко на љугето шо си имаат таква мака.

Па ако е подобро еутаназија терај така. На апови на крај памет нема да му биде тоа. Ова се луѓе со психички нарушувања и е жално што ги рачунаат како нормални и им исполнуваат желби.

Не гледам никаков проблем. Зошто да се мачи човек при сериозно заболување? Подобро ли е да земе да се обеси па да причини трауми на сите што ќе го видат? Секој си има право на нешто такво, дури нема потреба од дискусија.

Па ако е подобро еутаназија терај така. На апови на крај памет нема да му биде тоа. Ова се луѓе со психички нарушувања и е жално што ги рачунаат како нормални и им исполнуваат желби.
Абе шо ми се обракаш мене дирекно терај ти со апчиња,тилтовај се.Јас зборувам за љуге со тешки заболувања ,а не за тие шо имаат ментални нарушувања.

Абе шо ми се обракаш мене дирекно терај ти со апчиња,тилтовај се.Јас зборувам за љуге со тешки заболувања ,а не за тие шо имаат ментални нарушувања.

па и луѓе со тешки заболувања. Психата страда, тоа е флуктуирачка работа. Нормално е некој во таква состојба да биде во депресија. И не значи дека тој ако во моментот дека се осеќа така ти треба да го послушаш и да го ставиш у гасна комора. Тоа се коси со битисувањето на човекот на планетава, неприродно е било кое живо суштество да сака да умре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom