Фан клуб: РК Пелистер

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
918
Поени од реакции
1.228
Не знам колку и како е точна оваа информација, но кружат муабети низ Битола дека горе кај Ремо ќе се гради нова спортска сала?! Некој да има повеќе информации за ова?
Точна ти е информацијата.

@Pelisterec секогаш чекор пред другите

Ај да не прајме инкери, ама со ова победа сме на пола чекор од европска пролет, ќе ти реплицирам пак ко ќе се пласираме. Сега е (не)официјално.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
2 септември 2016
Мислења
880
Поени од реакции
2.010
sega najmalce so treba e letanje v olblaci, slusav veke muabeti na tribina oti da ne pobedime i so dinamo mozime da izigrame so sporting.. poleka malce drugari , ima promena ocigledno e ama poleka
mnogu poteska i povazna utakmica ne ceka sleden vikend
denes 5/5 za site da mi kazvase nekoj deka wisla ke ni daj 18 gola ke go praev ulav

Член од
6 февруари 2011
Мислења
858
Поени од реакции
3.715
Каква страшна одбрана се изигра, не му се даде да дишат на бекојте, незнаеја шо му се дешава,културен ќотек. Настрана од победата, многу ме бендиса како беше воден цел натпревар,навремени тајмаути, измени извршени во право време ама не колку да се извршат туку секој со инструкции и темпирана минутажа буквално секој си ја знаеше улогата без разлика на минутажата. Никучот безмилосен ги унакази,како Флешот од Мустафа 3от главен со 16 раце, нозе :icon_mrgr: . Страшна партија се на се , се гледа напредок кај сите посебно Тајник, Близнаците, Абутовиќ… ежење упм солзи да ти идат на крај на утакмица , ах колку малку треба. Одиме чекор по чекор.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
349
Поени од реакции
867
Јасно беше дека за ракомет имате многу неискористен потенцијал со претходните кловнови од тренери, ама за фудбалот не си во право. Со тој состав, Гвардиола да ви биде тренер, исти ќе се резултатите :D Дури и треба да сте задоволни со резултатите на ФК :D
Okolu FK se slagam deka premija se ovie 19 osvoeni boda ili kazano preku brojki,so 9 postignati gola osvoeni se 19 boda.
Okolu RK,ocigledno bese bojkotor na nekolku igraci,nikoj ne mozi da me ubedi deka Alkaloid samo so Mitev I Serafimov mozi da ne pregazi so 7 razlika. Pelister 32 gola ne primi od PSZ,Sporting,Berlin...od avion se gledase nezqlagane na nekoi igraci.
Istoto na Murino mu go napraja Teri,Lamperd I Fabregas koga sakaa da go smenat od trener vo Celzi.
Steta za izgubeniot bod so Fredericija,so toj bod sega ke bevme 1/8 finalisti.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.882
Поени од реакции
2.872
Абутовиќ е најново засилување :D , страшна одбрана игра под водство на новиот тренер.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
33
Поени од реакции
141
Абутович како сега да дојде, со Раул заедно. Хосни играше во одбрана од халф до халф, онолку подвижна одбрана никој неможи да ппобеди, плус со расположен голман со неспоред квалитет и искуство, исходот е 18 гола за 60 минути.
ЗАмислете само судиите да се држеа до својот наметнат критериум и оние сите постигнати голови да ги уважеа, реално сите беа важечки погодоци под фаул, а непочитуваа предност. А имавме неколку ситуации кога промаршувавме а беше земано дека тоа е сторено под слободна шутерска рака, што не е соодветно со критериумот и така...
Се на се да ти е мерак да гледаш ракомет. Утре со Бисинов одиме на стрелаштво, а другата Сабота ќе се бара карта повеќе.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.576
Поени од реакции
6.257
Браво за победата ама ај да не летаме во облаци, има уште многу за орање.
1. Тајник има голем напредок со новиот тренер , ама и вчера имаше едно 5-6 зицери минимум промашени.
2. Вчера имаше два периоди по 10 минути гол кај шо не дадовме , до појака екипа тоа ќе беше одма 7-8 разлика за нив.
3. Лево крило проблем Петар е одличен дефанзивно , слаб офанзивно , со Цветан па подобар офанзивни , слаб дефанзивно , Манасков е чорба моментално во двата правци.
4. Пикер проблематично во напад и новиот и Пешевски и Самоил, вчера и тие доста зицери промашени.

Е сега одбраната е 5 нивоа понапред од колку што бевме , дефанзивно сме топ , ама офанзивно имаме многу проблеми.
Радува шо се дава шанса на сите и мислам дека треба многу да се работи на игра во напад и побрза транзиција од одбрана во напад .

Член од
5 март 2018
Мислења
16.717
Поени од реакции
19.017
Полоши судии немам видено, ако по некоја случајност синоќа испадневме ќе требаше на паркинг да се чека она репчето мрсно.
Еден куп чисти голој поништи.
Атмосферата врв. Со новиот тренер, мотивирани играчи, полна сала и расположена публика кој сака нека дојди :)

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.202
Поени од реакции
2.390
Точна ти е информацијата.

@Pelisterec секогаш чекор пред другите

Ај да не прајме инкери, ама со ова победа сме на пола чекор од европска пролет, ќе ти реплицирам пак ко ќе се пласираме. Сега е (не)официјално.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Ne mi zamervaj naj dobronameren mi bese komentarot oti imas dosta sledbenici koj ke vidat ke procitat i ela razberise posle deka ne sme uste plasirani pa nalet drugoto karti ke pocnat da barat uste odsega. To ti se ona kategorija sho dojdoja so Vardar na fudbal i sho ke dojdat sega na rakomet. Ostanatite utakmici ash bubata....
Dajboze da me tagnis na prolet da se plasirame i (ne)oficijalnoto da stani oficijalno :D

Okolu utakmicata bravo za Alonso za kratko vreme dosta srabotil coekot se gleda moja mala i edinstvena zamerka e sho smetam deka mozi da mu daj po nekoja minuta na Borzas vo napad drugoto se top!

Ne me bendisa sho Purino pak se pletka okolu upravata i pak mozi da donesi negativna energija pa vcera demek se radvase a mu idi se da mu iskara na Tajnik oti go bojkotirase :pos:

Ko sme vekje kaj Tajnik dobro be ne mu e sram na nekoj licnosti (sami ke se pronajdat) sega da go velicat da se slikat so nego??? Pa tie istite be do nekni go tagnuvaja vo komentari go ismevaja go plukaja mu svirea go brkaja a sega?? I so Abutovic bese istoto. Tugja sramota me jadi ama zato grado e na ova deredze oti sme takov pokvaren narod. Fala mnogu prijatno da uzivame vo pobedata. ;)

Член од
9 април 2024
Мислења
48
Поени од реакции
132
Браво за победата ама ај да не летаме во облаци, има уште многу за орање.
1. Тајник има голем напредок со новиот тренер , ама и вчера имаше едно 5-6 зицери минимум промашени.
2. Вчера имаше два периоди по 10 минути гол кај шо не дадовме , до појака екипа тоа ќе беше одма 7-8 разлика за нив.
3. Лево крило проблем Петар е одличен дефанзивно , слаб офанзивно , со Цветан па подобар офанзивни , слаб дефанзивно , Манасков е чорба моментално во двата правци.
4. Пикер проблематично во напад и новиот и Пешевски и Самоил, вчера и тие доста зицери промашени.

Е сега одбраната е 5 нивоа понапред од колку што бевме , дефанзивно сме топ , ама офанзивно имаме многу проблеми.
Радува шо се дава шанса на сите и мислам дека треба многу да се работи на игра во напад и побрза транзиција од одбрана во напад .
Pa pobedata e za da letnis na oblaci be drugarce kako da ne letame?
analizata povtorno losa polna so pesimizam i kritika demek konstruktivna a vprocem stetna

Kajgana Shop

На врв Bottom