Тоа за немање кола ама ич не ми е јасно. Ај ако е дете ок, нема возачка, не му купуваат кола а тој не заработува...., ама ако е ајгар за женење и се оставил без кола, не е во ред. Кола не е чалам, кола е потреба. Ако нема пари, бар у денешно време, може да земе макар и едно Југо од 200е и нека те вози а не да те шета пеш пајтон...
Апсолутно неточно!
Тоа што ние сме Тунгузија не е репер за вакви совети!
Секој малку поразвиен (странски)град има јавен превоз што во многу случаи ја прави колата непотребна, а посебно па Холандија што сум видел, со толку точаци.. дури и непрактична.
Директор, става сендвичот во ранец, ранецот на грб, на точак, и на работа.
Врнело, грмело, они се на точаци..
Со седишта за деца, за се.
Тоа за немање кола ама ич не ми е јасно. Ај ако е дете ок, нема возачка, не му купуваат кола а тој не заработува...., ама ако е ајгар за женење и се оставил без кола, не е во ред. Кола не е чалам, кола е потреба. Ако нема пари, бар у денешно време, може да земе макар и едно Југо од 200е и нека те вози а не да те шета пеш пајтон...
И лајфстајл е.
Мене ми е смешно ова со златни ланци и коли, убавината на тоа да си независна е жена е што веќе сè што ти треба си обезбедуваш, ми е гајле дали тој има кола или нема Јас имам, мојата потреба е задоволена, тој може сака со ролерки да се движи, ко сам ја да му судим?
Во денешно време точно, колата е далеку од луксуз и има и ефтини коли и начини да плаќаш регистрација, купуваш кола што е поефтина за одржување итн. На мојата сегашна прегорена сијаличка на фар и' е 350 денари, на претходната и' беше 1500. Мене ми беше лудо толку да давам на обична сијаличка на фар - па кога купував нова, имав на ум покрај тоа да ми е лична, и цена на одржување од поголем сервис до ситница како сијаличка.
Но, познавам луѓе и имам и во фамилија кои имаат возачки а не возат, некогаш мислат дека им е скапо, некогаш едноставно не сакаат. Така што - небитно, нивен живот, нивни желби.
Јас лично моментално се трудам да транзиционирам на ел. точак Да не возам толку. Немам потреба од кола секојдневно, секоја дестинација каде што одам ми е релативно блиску, а најголем проблем е паркинг. Не сум љубител на тротинети, иначе тоа ќе земев
Така што, кој како си мисли - така.
Само не знам каде ги наоѓаат жениве што паѓаат во несвест ако некој кола имал и слично, јас такви не познавам, ваљда различен круг на луѓе имаме. Ако веќе гледам материјално, кола ли е стандардот?
Од друга страна, вистина Генерал вика, да земе некој да ми се понаша како кавалер ќе ми биде ултра смешно, ниту сум damsel in distress ниту глумам дека сум, ниту чекам некој да ме спаси од дупната гума, или да ми помести тросед, дрва не знам да цепам, а и не мора, градско парно има + не смееме оган да палиме секако доволно е да е нормално човечко битие со стекнати животни навики, а за материјално, џаболебар сигурно не сакам, да ми треба некој што само троши, дете кога ќе си имам
Апсолутно неточно!
Секој малку поразвиен (странски)град има јавен превоз што во многу случаи ја прави колата непотребна, а посебно па Холандија што сум видел, со толку точаци.. дури и непрактична.
И е скроз паметно.
Спротивно на цело какање по електрични и обични точаци, тротинети, електрични скутери итн - јас сум поборник за истите да се користат што повеќе, со оглед дека сме во 10 топ загадени градови во светот, со очајна сообраќајна состојба, секоја кола минус е значајна.
Е сега, јавниот превоз е рана на Скопје, прво и основно треба асален јавен превоз, а потоа и стимулација на еко опции и дестимулација на возила, па да запалиш кола само ако стварно ти е потребна.
Холанѓаните се паметен народ, ние овде уште мислиме престиж е кола имал, а тоа што на Трпе точакот може да кошта и колку 2 ипол коли, друг муабет е
Апсолутно неточно!
Ne gi lazi decata, ke si pomislat stvarno. Prvo ajde da te vidam odi so tocak od Capari do na grad. Dodusa za odenje ke odis, ali ajde vrati se da te vidam. Pa sega i kako so zavrna pola metro sneg, mission impossible rabotata. Pa ako ljubenata ti e od Kazani ili Gjavato, volcite ke te izedat na pola pat ako ne umris od stud vo megjuvreme. Ili skraja da e, ne cul te gospod od poljanite da e, od poljanskite sela. Ke se ubies od veslanje so tocakot duri sa slezis, pa nea da ja zemis, pa na grad, pa vratija, pa posle verglaj pak ugore, eksik znaci. I uste edna mnogu bitna rabota. Djabe ti e kola ako nemas mehanizacija bajo moj, edno fergusonce IMT 359 barem ako nisto drugo. So kabina, i to e mnogu bitno, ke zaboravev.
Ne gi lazi decata, ke si pomislat stvarno. Prvo ajde da te vidam odi so tocak od Capari do na grad. Dodusa za odenje ke odis, ali ajde vrati se da te vidam. Pa sega i kako so zavrna pola metro sneg, mission impossible rabotata. Pa ako ljubenata ti e od Kazani ili Gjavato, volcite ke te izedat na pola pat ako ne umris od stud vo megjuvreme. Ili skraja da e, ne cul te gospod od poljanite da e, od poljanskite sela. Ke se ubies od veslanje so tocakot duri sa slezis, pa nea da ja zemis, pa na grad, pa vratija, pa posle verglaj pak ugore, eksik znaci. I uste edna mnogu bitna rabota. Djabe ti e kola ako nemas mehanizacija bajo moj, edno fergusonce IMT 359 barem ako nisto drugo. So kabina, i to e mnogu bitno, ke zaboravev.
Така је Владеее!
Само што конкретно советов не беше упатен за деца, тука за прилично возрасни особи, од кои едната не ни живее во Македонија.
Инаку да, прво што ќе им препорачав е 539 со појачана хидраулика
Така је Владеее!
Само што конкретно советов не беше упатен за деца, тука за прилично возрасни особи, од кои едната не ни живее во Македонија.
Инаку да, прво што ќе им препорачав е 539 со појачана хидраулика
Se razbiras od traktori
Pa bas deka se vozrasni. Ke odat na slava, imendeni, veselbi, proslavi, mazot ke cvrcni nekoja od poke kako so e i red i posle so, so turkanje ke si begat. Vaka nekako ke se vtera vkola i poleka poleka ke si se priberat. Vo krajna nuzda ako e dottamu rabotata dojdena zenata ke vozi
И лајфстајл е.
Мене ми е смешно ова со златни ланци и коли, убавината на тоа да си независна е жена е што веќе сè што ти треба си обезбедуваш, ми е гајле дали тој има кола или нема Јас имам, мојата потреба е задоволена, тој може сака со ролерки да се движи, ко сам ја да му судим?
Во денешно време точно, колата е далеку од луксуз и има и ефтини коли и начини да плаќаш регистрација, купуваш кола што е поефтина за одржување итн. На мојата сегашна прегорена сијаличка на фар и' е 350 денари, на претходната и' беше 1500. Мене ми беше лудо толку да давам на обична сијаличка на фар - па кога купував нова, имав на ум покрај тоа да ми е лична, и цена на одржување од поголем сервис до ситница како сијаличка.
Но, познавам луѓе и имам и во фамилија кои имаат возачки а не возат, некогаш мислат дека им е скапо, некогаш едноставно не сакаат. Така што - небитно, нивен живот, нивни желби.
Јас лично моментално се трудам да транзиционирам на ел. точак Да не возам толку. Немам потреба од кола секојдневно, секоја дестинација каде што одам ми е релативно блиску, а најголем проблем е паркинг. Не сум љубител на тротинети, иначе тоа ќе земев
Така што, кој како си мисли - така.
Само не знам каде ги наоѓаат жениве што паѓаат во несвест ако некој кола имал и слично, јас такви не познавам, ваљда различен круг на луѓе имаме. Ако веќе гледам материјално, кола ли е стандардот?
Од друга страна, вистина Генерал вика, да земе некој да ми се понаша како кавалер ќе ми биде ултра смешно, ниту сум damsel in distress ниту глумам дека сум, ниту чекам некој да ме спаси од дупната гума, или да ми помести тросед, дрва не знам да цепам, а и не мора, градско парно има + не смееме оган да палиме секако доволно е да е нормално човечко битие со стекнати животни навики, а за материјално, џаболебар сигурно не сакам, да ми треба некој што само троши, дете кога ќе си имам
Автоматски споено мислење:
И е скроз паметно.
Спротивно на цело какање по електрични и обични точаци, тротинети, електрични скутери итн - јас сум поборник за истите да се користат што повеќе, со оглед дека сме во 10 топ загадени градови во светот, со очајна сообраќајна состојба, секоја кола минус е значајна.
Е сега, јавниот превоз е рана на Скопје, прво и основно треба асален јавен превоз, а потоа и стимулација на еко опции и дестимулација на возила, па да запалиш кола само ако стварно ти е потребна.
Холанѓаните се паметен народ, ние овде уште мислиме престиж е кола имал, а тоа што на Трпе точакот може да кошта и колку 2 ипол коли, друг муабет е
Тоа со лајфстајл батали, тоа може само некој занесењак ала веган, анима мунди, Харе Кришна... а таков не ти треба. Не ти треба ниту некој кому колата му е чалам или престиж. Секако не е грешка ако си во можност да си купиш и скапа кола, но се е според можностите, па не е грешка и евтина, најбитно е да врши работа оти рековме, колата е потреба. Можеш да си возиш и точак по потреба, но точакот си е на местото на точак а колата на местото на кола. Батали и тоа Холандија, далеку сме ние од таму а и таму луѓето си имаат коли но возат и точаци оти се им е рамно и уредено за точаци. Ај ти тргни со точак од Ѓорче до Драчево па кажи дали е убаво... Или еве во контекст на темава од секс и љубов, кажи како ке изгледа едно излегување со љубениот без кола? (тука апстрахираме дека ти имаш кола) Ке се возите со автобус (ако има нафта) и ке се чекате пред рекорд? Бидува ли ти накитена, дотерана дама, да чекаш автобуси и да пешачиш? Некои работи не идат, ок се за деца но за возрасни се без врска..
Апсолутно неточно!
Тоа со лајфстајл батали, тоа може само некој занесењак ала веган, анима мунди, Харе Кришна... а таков не ти треба. Не ти треба ниту некој кому колата му е чалам или престиж. Секако не е грешка ако си во можност да си купиш и скапа кола, но се е според можностите, па не е грешка и евтина, најбитно е да врши работа оти рековме, колата е потреба. Можеш да си возиш и точак по потреба, но точакот си е на местото на точак а колата на местото на кола. Батали и тоа Холандија, далеку сме ние од таму а и таму луѓето си имаат коли но возат и точаци оти се им е рамно и уредено за точаци. Ај ти тргни со точак од Ѓорче до Драчево па кажи дали е убаво... Или еве во контекст на темава од секс и љубов, кажи како ке изгледа едно излегување со љубениот без кола? (тука апстрахираме дека ти имаш кола) Ке се возите со автобус (ако има нафта) и ке се чекате пред рекорд? Бидува ли ти накитена, дотерана дама, да чекаш автобуси и да пешачиш? Некои работи не идат, ок се за деца но за возрасни се без врска..
I najbitno be, kako ke ti ja tresni vratata od gradskiot ko ke ja zdivis kako so mozi na kola, ke mu reci na soferot ajde majstore pojako zatvorija ako sakas . Ne biva be, nikako ne e. Vaka izlegva od kola vidno pesosana i ko ke ja tresni, do srce ke te zdoboli. Pa so tocak pak kako, ke ti go zakluci so use eden katanec za inaet i vo znak na revolt deka uvregjena i navregjena ili samo ke ti go turni. Ete ne znam
I najbitno be, kako ke ti ja tresni vratata od gradskiot ko ke ja zdivis kako so mozi na kola, ke mu reci na soferot ajde majstore pojako zatvorija ako sakas . Ne biva be, nikako ne e. Vaka izlegva od kola vidno pesosana i ko ke ja tresni, do srce ke te zdoboli. Pa so tocak pak kako, ke ti go zakluci so use eden katanec za inaet i vo znak na revolt deka uvregjena i navregjena ili samo ke ti go turni. Ete ne znam
Mnogu go zaboravaat i romanticniot moment, posebno vo zima ko ke ne pali ili zaglavi pa mora da izlezi i da turni. E toj e toj moment koga znaes deka taa e taa vistinska. Ako dremi ko misir vkola, nisto turi mu pepel, ne biva nisto od nea
Па ќе се најдеме кај што ќе се најдеме, зошто би ме земал од дома или јас него ако не сме си по пат?
Нема логика.
Од сите потреби, колата најмалце ти треба за искачање, посебно ако пиеш алкохол. Тогаш ти треба такси
Инаку од Ѓорче, не до Драчево туку уште км до Маркова Сушица имам возено, не е тоа маката По планиЊе е веќе друго.
Со љубениот заедно си возевме, баш ни беше убаво
Па ќе се најдеме кај што ќе се најдеме, зошто би ме земал од дома или јас него ако не сме си по пат?
Нема логика.
Од сите потреби, колата најмалце ти треба за искачање, посебно ако пиеш алкохол. Тогаш ти треба такси
Инаку од Ѓорче, не до Драчево туку уште км до Маркова Сушица имам возено, не е тоа маката По планиЊе е веќе друго.
Со љубениот заедно си возевме, баш ни беше убаво
Како бе нема логика? Нема логика обратно. Едно е да возиш точак за рекреација и спорт друго се секојдневните потреби. Зошто тогаш имаш кола, продади ја и вози си точакот.
Generle ako malava utre porasne u zavisno stvorenje sho se lozi na bmv i lancite na nekoja tacka sho opnala na zvuckite jako da site cueme kolko jak maz e, nema da e sredinata kriva, ja kje sum. Za sekoja devijacija sho kje ja fati ja kje sum kriv. Nemoj vaka da ne amnestirash tatkovcite. Za dedi ishjus mora da ima dedi sho gi sozdal. Utre ako mojata ligava princeza se zapoznae so sinot na Bafra, on mene kje me pogledne na krivo i so pogled kje mi kaze " sho si izrasnal be grevu eden " ko sho kje go gledam i ja nego.
Тоа со деди ишјуз буквално истото го напишав во коментарот, ако сакаше само да дадеш дообјаснување океј, можда и ти се правеше муабет а ако не ме сфати друго 20.
Таквите мушички во глава се раѓаат со самото присуство/отсуство на доминантна машка фигура во животот на едно женско дете.
Развојната психологија како предмет треба да биди изучувана во средно и на факс (на секој еден факс) за да мажите т.е. машките кои утре треба да станат мажи и да основаат семејство знаат како треба да се постават со своето женско чедо од најмали возрасти, па сè до зачеток на школска и потоа пубертет, пошто реално дотогаш го имаш „камшикот“ и што си оформил како личност, кои вредности си ги вметнал во „чипот“ *(читај во глава), дали и во какво семејство си го израснал тоа чедо ќе рефликтира многу (ако не и пресудно) во животот на тоа дете во иднина.
Максимализирај ги ефектите на промашено детство до 12-13 години со фаќање на пубертет и буквално губење на идентитетот и го имаш во целост и на тацна она што се случува со денешната младина по западот, а и тука (само кој како е спремен да збора за тоа и да признае).
Затоа и се атакува на раното зачекување на децата од најмала возраст по училишта со афектирање на неговата личност и претставување на Родител 1 и Родител 2 како новата реалност, а особено со „слободарските“ закони во некои земји каде детето од некои 14-16 години натаму *(некаде и порано) има право да ти каже што пол е, а ти може само да се сликаш.
Затоа, како родители (бидејќи системски никако не е решено ова, напротив сите напори се вложени во спротивна насока) треба од петни жили да се трудите да читате колку што е можно повеќе, да присуствувате на предавања (доколку ги има кај нас супер, доколку не онлајн да се бараат истите) и да сте СЕприсутни во развојот на своите деца градејќи околу нив една здрава средина. Пошто ти го пречекори прагот од дома само, честито после влијание - практично тоа со секој следен ден се намалува, а според мое мислење тоа што си створил до 10-12 годишна возраст толку ќе му дојде, после тој период многу тешко воспоставуваш контрола, а за внесување во глава нови вредности мало сутра.
Цело ова напишано можеби (не можеби него сигурно е за во некоја друга тема), но обопштено влијае и на сликата за машко-женските односи како една општа тема на која дискутираме.
@JBTgirl можам со тебе и 20 пати да не со согласам во целост за некоја тема на муабет, но не значи дека не можам да правам муабет (што е обострано и што е добро).
Го искористив само делот од постираното со кое не се согласив *(другиот дел од напишаното ми беше океј) за да дадам свое мислење што сè влијае на тоа зошто некоја е сама, зошто не и се погодило, зошто е ливадарка и vice versa (пошто има и машки на кои не им се погодило па кукаат и викаат по сите).
Во принцип, полесно ми е дискутирањето пошто не вадиш муабет од контекст за разлика од Пумата која еве пак се чачна со мене иако никаде не ја спомнав ниту со делови од постот мислев на неа.
Не, никаде не реков дека ако некој ти се „понаша“ као кавалер дека е ултра смешно, напротив таквото гледање на „смешноста“ кај едно нормално машко е проблемот. Сè додека таквите машки ви се проблем имате други нерешени работи во животот. Мака ми е да ти објаснувам, ниту пак ќе се разбериме.
Никој не ти вели дека си неспособна да смениш резервно тркало на колата *(сијаличка де) или дека си некадарна троседот да го преместиш али додека размислуваш на овој начин и се водиш по тие принципи - тогаш ти си губитникот во приказната.
Као, нема он што мене да ми кажува можам јас сама.
Океј. Терај. (Секој со 2 грама во глава ќе ти го каже ова. Не сака многу курчење, понекогаш сака и понизност/скромност за да може еден маж кој се респектира пред сè себе си да почне да те респектира и тебе. Во спротивно ако вака на нож ги дочекуваш сите во животот како што се обидуваш тука на форум, не ме ни чуди што си засега сама и што тешко ти оди во пронаоѓање на за тебе „идеалниот“.)
И воопшто, те молам не ме спомнувај и не ме цитирај, не ми вади муабети од контекст пошто немам намера да се влечкаме по темите. Во однос на машко - женските односи воопшто 2 различни света сме и во целост не го делам твоето гледиште за ниеден став што досега го имаш изнесено (од тие што ги имам прочитано), шо само по себе не дава никаква потреба за спомнување, цитирање или било што помеѓу мене и тебе.
Во реалниот живот на жени (ликови) како тебе не сум потрошил ни 2 ебани секунди, ве оставам вие се да знаете, можете, смеете итн. итн. итн. и со ништо не сум се потрудил да ве пробудам од таа илузија.
Овде на форум се обидов на неколку пати, шо со арно, шо со не толку арно ама бадијала гледам - повторно ме спомнуваш во дискусија која не те тангира лично, ниту сум те спомнал некаде.
Така да, океј е, супер за тебе што си самостојна, те молам самостојно не ме цитирај/тагирај/спомнувај воопшто - губење време ми е.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.