Ливадарки

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.397
Поени од реакции
4.249
Член од
22 август 2022
Мислења
613
Поени од реакции
1.904
Кому му треба таква казна да живее 105 години?
Сама на себе си си треба, многу помлади од неа малку на слава ќе се опуштат не можат со недели да се средат, она си ужива со пивото во рака, гајле ѝ е дали некој ојле дојле со страв од врзување ќе стане на лева или на десна страна.

Не велам дека така треба, идеално би било секој да си ја најде компатибилната половина, ама сега ако не бива, еци пеци пец на слепо не оди. Како имаше тука поназад моќни мажи што решиле да останат сингл и одма шали да имал жена не би направил пари. Е ова е паралелно на тоа. Маживе денешно време, за жал, се trimmed да не бидат мажи, да се плашат од врзување и слични глупости. Секоја чест на исклучоци коишто се отпорни на овие влијанија. Затоа, кој не си најде соодветен на себе, поарно нека си работи на самиот себе одошто да унесреќува некој маж или жена сеедно. Оти токсичниве врски, врска на којашто не ѝ се знае цел, скар-смир до бескрај и слични аномалии само придонесуваат понатамошно да еродира општеството.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.087
Поени од реакции
11.512
Маживе денешно време, за жал, се trimmed да не бидат мажи, да се плашат од врзување и слични глупости.
Обопштуваш ама во ваков вид на муабети мора така за да влечиме поенти инаку би останало на лични примери.

Парадоксот е што ќе оди некој нормален, здрав, прав ќе и се пушта на некоја, а оваа ќе изиграва Мерлин Монро па дури и да го земи дома ќе блишти од феминизам и ќе му наложува кога може да прдни, кога на балкун да излези - додека од друга страна истата таа со другарките кука како повеќе „нема мажи“.

Не им дозволувате да бидат мажи, толку е едноставно - и потоа плачите за истото.
Да не тагирам членови од форумот, глупо е, али има класични примери како машко на кое не му фали ништо во тимбата не може на ред да дојде нормално девојче да сретни и да започне нешто посериозно заради ова од погоре и ред други деди ишјуз кај потенцијалните кандидатки и ова не е исклучок туку правило.

Да не зборам дополнително како на некој ќе му биде кога некоја X цуца наместо да му раѓа деца, дома му чува мачиња и кучиња па уште и „мамичка“ ги вика. Да ти се одмили животот да ти се одмили.

Од „јас можам сè сама, мене маж не ми треба“ муабети сте стигнати како жени дотаму до каде сте стигнати и повторно, за истото, ги обвинувате мажите.
Јас рака клавам дека да дојде некој рандом лик, облечен во капут, со шешир на глава, да ви отвора врата од кола, да ви донесе ружа и да ве носи на вечера ќе ви биде лејм и ќе го исмејувате пред другарки отколку да ви дојде рандом маалски сељак со „види маче“ муабети и неговто беНве, пропратено со педерското кошулче со пеперутки и ланецот шо виси над него. Зад таквиот ќе се влечите со месеци (ако не и години) со „ќе се смени за мене“ муабети и оправдувања и кога на крај ќе ве шутира како истушена топка повторно ќе ви бидат мажите криви (пошто нели ги нема, онај првиот не постои, не сте сретнале такви дечки во живот).

Перспективата за тоа што е машко ја изгубивте од вид, а и ретките од вас што ја имаат и што не се пораснати со деди ишјуз во главата можеби поради притисок од околината или погрешни сфаќања и насоки во ерозивните општества (сите се такви сега, нема идеално и не е само нашето такво во МКД) сепак потклекнуваат под општиот наратив на „сега сме еднакви“ и не го оставаат дома „мажот“ ниту да тропне на маса, ниту да подвикне, а камоли неговото да е последно. Оти чунки маж е, ако меѓу другото не му се слуша зборот и не е почитуван го множите со нула.

Зачарани круг е муабетот, а во таа трка со себе си - самите вие сте хрчакот кој само рола и рола до недоглед во тркалото пошто никоја нема да оди на дејт со онај со шеширот шо дома има грамафон со винил плочи пошто е ЛЕЈМ туку ќе оди со батото со беНве шо ќе извади рачето низ спуштените му прозори додека на BOSE озвучувањето ечи Ера Иштрефи или Гери Никол - небитно.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.699
Не им дозволувате да бидат мажи, толку е едноставно - и потоа плачите за истото.
За првиот дел не си во право, бидејќи мажот треба сам да се избори да биде маж, значи треба да знаеме како, некој да не научи. Системот е тој што со децении работи на уништување на машкоста.

Вториот дел си во право дека плачат, а иронијата да е уште поголема, жените целосна подршка му даваат на системот, без да размислат на последиците.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.087
Поени од реакции
11.512
За првиот дел не си во право, бидејќи мажот треба сам да се избори да биде маж, значи треба да знаеме како, некој да не научи. Системот е тој што со децении работи на уништување на машкоста.
Систематското уништување на машкоста преку X трендови е опишано тука...

можеби поради притисок од околината или погрешни сфаќања и насоки во ерозивните општества (сите се такви сега, нема идеално и не е само нашето такво во МКД)
Можда не ме сфати, можда не ме дочита ама токму на тоа алудирав пошто се работи на тоа сеопфатно, не само од страна на јакнење на женското лоби, феминизмот и користењето на истиот за уривање на основниот нуклеус (семејството) туку и воопшто сите трендови во култура, музика, мода, крај краева наметнато е и преку образование (пол и род ти предаваат разни LGBTQ створења на запад, а кај нас Мила Царовска го вметна истото во учебниците - или барем имаше обид, не знам дали стои), кумулативно тоа влијае на децата од мали да ги губат машките особености, башка шо веќе и дома нема од кој да научат и нормално дека улогите ќе бидат сменети.

Да, системско и сеопфатно уништување на семејството како здрава заедница помеѓу маж и жена, а жените во тоа системско уништување како ноеви со глава во песок придодаваат бензин на огнот со муабетите од типот „нема мажи“ и „имам свои права“ не знаејќи дека така ја сечат гранката на која седат.
Да не се повторувам за вториот дел.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.959
Поени од реакции
2.233
Да, системско и сеопфатно уништување на семејството како здрава заедница помеѓу маж и жена, а жените во тоа системско уништување како ноеви со глава во песок придодаваат бензин на огнот со муабетите од типот „нема мажи“ и „имам свои права“ не знаејќи дека така ја сечат гранката на која седат.
Се согласувам на ова и само да се надоврзам. Има многу жени во години што се мизерни и осамени а глумат фантазија за валидација на сопствените избори во животот. Со тоа изигравање кул и види живеам најубаво, им ги уништуваат животите на помладите девојки со продавање на сон што не постои.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.397
Поени од реакции
4.249
Сама на себе си си треба, многу помлади од неа малку на слава ќе се опуштат не можат со недели да се средат, она си ужива со пивото во рака, гајле ѝ е дали некој ојле дојле со страв од врзување ќе стане на лева или на десна страна.

Не велам дека така треба, идеално би било секој да си ја најде компатибилната половина, ама сега ако не бива, еци пеци пец на слепо не оди. Како имаше тука поназад моќни мажи што решиле да останат сингл и одма шали да имал жена не би направил пари. Е ова е паралелно на тоа. Маживе денешно време, за жал, се trimmed да не бидат мажи, да се плашат од врзување и слични глупости. Секоја чест на исклучоци коишто се отпорни на овие влијанија. Затоа, кој не си најде соодветен на себе, поарно нека си работи на самиот себе одошто да унесреќува некој маж или жена сеедно. Оти токсичниве врски, врска на којашто не ѝ се знае цел, скар-смир до бескрај и слични аномалии само придонесуваат понатамошно да еродира општеството.
Тажно е тоа да се биде сам. Не велам дека по секоја цена и со било кој треба да се основа семејство, нормално дека ако у старт гледаш дека таа работа не бива, ке се тргнеш и ке бараш друг, друг, друг... еден мора да чини, неможе сите да не чинат. Ако сите не чинат, тогаш вистината е дека ти не чиниш и заслужуваш да го поминеш животот во самотија и празнина. Вистинска катастрофа е да речеш сите мажи или сите жени се исти и јас не сакам да влегувам во заедница со никој, ке живеам сам. Тоа пак со правењето пари е вон секоја здрава логика, демек јас еве немам време да се бафтам со семејство, правам пари, работата не трпи... Кој ти курац и пари и работа ако немаш семејство и не планираш да го имаш? Има многу луѓе кои ете останале сами, но не верувам дека тоа е нивни избор, не верувам дека сакале да бидат сами.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.071
Поени од реакции
2.566
Систематското уништување на машкоста преку X трендови е опишано тука...

Можда не ме сфати, можда не ме дочита ама токму на тоа алудирав пошто се работи на тоа сеопфатно, не само од страна на јакнење на женското лоби, феминизмот и користењето на истиот за уривање на основниот нуклеус (семејството) туку и воопшто сите трендови во култура, музика, мода, крај краева наметнато е и преку образование (пол и род ти предаваат разни LGBTQ створења на запад, а кај нас Мила Царовска го вметна истото во учебниците - или барем имаше обид, не знам дали стои), кумулативно тоа влијае на децата од мали да ги губат машките особености, башка шо веќе и дома нема од кој да научат и нормално дека улогите ќе бидат сменети.

Да не се повторувам за вториот дел.
Generle ako malava utre porasne u zavisno stvorenje sho se lozi na bmv i lancite na nekoja tacka sho opnala na zvuckite jako da site cueme kolko jak maz e, nema da e sredinata kriva, ja kje sum. Za sekoja devijacija sho kje ja fati ja kje sum kriv. Nemoj vaka da ne amnestirash tatkovcite. Za dedi ishjus mora da ima dedi sho gi sozdal. Utre ako mojata ligava princeza se zapoznae so sinot na Bafra, on mene kje me pogledne na krivo i so pogled kje mi kaze " sho si izrasnal be grevu eden " ko sho kje go gledam i ja nego.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.147
Поени од реакции
23.648

Mazite se plasele od vrzuvanje , bog da cuva i da brani od kaj gi citas ovie gluposti ziti se. Za tango treba dvajca. Ne e toa strav od vrzuvanje kako sto Ti si go tolkuvas, kao mu e strav od uspesna i nezavisna zena. Ednostavno nikoj nejki udav koj ke mu priserva celo vreme, 5 min rajat ako nema, pa ako saka zlatna neka i e. Toa po definicija znaci koga nekoja naglasuva kolku uspesna i nezavisna zena e vo ocite na eden maz, neisfeminiziran maz.
Ne mozis ti da ocekuvas od maz da bidi isfeminiziran i pak da bidi maz isto kako i sto maz ne mozi od orospija da ocekuva da bidi domakinka. Batalite tie muabeti.

Член од
22 август 2022
Мислења
613
Поени од реакции
1.904
Имам другар и тоа не е единствен за којшто знам таков.
Значи, година дена трча по женскава.
Женскава локална Адриана Лима, кукла. Работа има, кола има, стан има. Пристојна, за тоа што го има како коњ работи, некогаш преспивала во фирма за да фати доволно бонуси колку што треба да остане конкурентна и интересна на пазарот. Значи барем ние жените знаеме да сме сурови кога се критикуваме меѓусебно ама за оваа стварно немам ништо негативно. Од работа оди дома, има болна мајка постојано материјално ја помага, ангажира нега, гледа да не ја запоставува. Спротивно на трендот на друштвото нејзино, не излага, знам дека вежба, времето за тоа го користи.

Сеа она као го прифати, не оти ѝ дошло зор туку сакаше да го запознае да види што број капа носи, да се увери дека не е забушант. Сега овој бега, ја гоустнува и така, мене во поверење ми рече ,, види ја ти мустра сака да ми се ували со последниот воз". Да ги видиш заедно ќе ти дојде да кажеш кај ѝ е на момава паметот премија е за него. Но ете. Се разбира не сите, со право ми се поднаљутивте, не формулирав убаво погоре стварно личи на генерализација а не беше тоа намера.

@Генерал начна стратегија. Искрено мислам дека е голем експеримент поддржан од филмска индустрија медиуми и слично. Жените, ко шо викаш ти да бидат снагаторки, ја све можам ја све знам, а мажите да кинат ливчиња од маргаритка, ме сака не ме сака додека жениве не знаат на што се. Целта им е очигледна, да не се сакаме, да не се множиме. Кажував во другата тема, бевме волонтерски дискусија да организираме на дечиња за семејство. Барај, барај, коса ми обеле додека не најдов приказна без 2 татковци, без 2 мамички, без куче место дете, веќе на не знам која страница од гугл резултати.

И тоа пак немаше мама тато. Беше нешто како и училиштето наше и заедницата во која членуваме се еден вид семејство (што искрено ним добро им дојде).

Некои коишто набљудувале од страна за колку работи како сама сум се мачела ми имаат кажано леле што си силна. Им викам не ми викајте така бре, не сакам да сум силна, да сум среќна ми е приоритет. Ич не се осеќам удобно во ситуации во коишто ја морам да бидам и мажот и жената и сите. Затоа и решив да прејдам преку некои работи.

Силна не сум ич, ни сакам да бидам, на филм ќе се расплачам, пример владе вака кога ќе ми се обрати тешко ми паѓа, ко жена некоја сум...

Ни со Генерал, Лазе и некои други шо ме цитирале не се слагаме сто посто ама аргументи, ниво на дискурс и решена работа.

За бесни коли, досега никој немал ни "не" бесни. Принудни пешадија ме направија. :D Едит, пардон еден имаше на татко му ама од стариве ептен. Со многу негаламџиски и нечаламџиски профил на луѓе сум излегувала. И овој нема. Му викам кога ќе имаме дете ќе треба, сега не е зор. Јас мажественост никад не сум ја поврзувала со чаламење со ланци и со коли, туку со домаќинлук, со умешно инвестирање. Сѐ друго ми е ко бубалица у тинејџерски филм што ги краде шминките на популарната девојка за валидација.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.397
Поени од реакции
4.249
Имам другар и тоа не е единствен за којшто знам таков.
Значи, година дена трча по женскава.
Женскава локална Адриана Лима, кукла. Работа има, кола има, стан има. Пристојна, за тоа што го има како коњ работи, некогаш преспивала во фирма за да фати доволно бонуси колку што треба да остане конкурентна и интересна на пазарот. Значи барем ние жените знаеме да сме сурови кога се критикуваме меѓусебно ама за оваа стварно немам ништо негативно. Од работа оди дома, има болна мајка постојано материјално ја помага, ангажира нега, гледа да не ја запоставува. Спротивно на трендот на друштвото нејзино, не излага, знам дека вежба, времето за тоа го користи.

Сеа она као го прифати, не оти ѝ дошло зор туку сакаше да го запознае да види што број капа носи, да се увери дека не е забушант. Сега овој бега, ја гоустнува и така, мене во поверење ми рече ,, види ја ти мустра сака да ми се ували со последниот воз". Да ги видиш заедно ќе ти дојде да кажеш кај ѝ е на момава паметот премија е за него. Но ете. Се разбира не сите, со право ми се поднаљутивте, не формулирав убаво погоре стварно личи на генерализација а не беше тоа намера.

@Генерал начна стратегија. Искрено мислам дека е голем експеримент поддржан од филмска индустрија медиуми и слично. Жените, ко шо викаш ти да бидат снагаторки, ја све можам ја све знам, а мажите да кинат ливчиња од маргаритка, ме сака не ме сака додека жениве не знаат на што се. Целта им е очигледна, да не се сакаме, да не се множиме. Кажував во другата тема, бевме волонтерски дискусија да организираме на дечиња за семејство. Барај, барај, коса ми обеле додека не најдов приказна без 2 татковци, без 2 мамички, без куче место дете, веќе на не знам која страница од гугл резултати.

И тоа пак немаше мама тато. Беше нешто како и училиштето наше и заедницата во која членуваме се еден вид семејство (што искрено ним добро им дојде).

Некои коишто набљудувале од страна за колку работи како сама сум се мачела ми имаат кажано леле што си силна. Им викам не ми викајте така бре, не сакам да сум силна, да сум среќна ми е приоритет. Ич не се осеќам удобно во ситуации во коишто ја морам да бидам и мажот и жената и сите. Затоа и решив да прејдам преку некои работи.

Силна не сум ич, ни сакам да бидам, на филм ќе се расплачам, пример владе вака кога ќе ми се обрати тешко ми паѓа, ко жена некоја сум...

Ни со Генерал, Лазе и некои други шо ме цитирале не се слагаме сто посто ама аргументи, ниво на дискурс и решена работа.

За бесни коли, досега никој немал ни "не" бесни. Принудни пешадија ме направија. :D Едит, пардон еден имаше на татко му ама од стариве ептен. Со многу негаламџиски и нечаламџиски профил на луѓе сум излегувала. И овој нема. Му викам кога ќе имаме дете ќе треба, сега не е зор. Јас мажественост никад не сум ја поврзувала со чаламење со ланци и со коли, туку со домаќинлук, со умешно инвестирање. Сѐ друго ми е ко бубалица у тинејџерски филм што ги краде шминките на популарната девојка за валидација.
Тоа за немање кола ама ич не ми е јасно. Ај ако е дете ок, нема возачка, не му купуваат кола а тој не заработува...., ама ако е ајгар за женење и се оставил без кола, не е во ред. Кола не е чалам, кола е потреба. Ако нема пари, бар у денешно време, може да земе макар и едно Југо од 200е и нека те вози а не да те шета пеш пајтон...

Kajgana Shop

На врв Bottom