Конфликтот во Сирија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Кога сме веќе кај Сирија, еве од прилика како треба да се однесува цивилизираниот свет со џихадисти.
Како Русија се однесува со терористички ванаби калифати, а истиот пристап како што гледам го има и Израел во Газа:

1733092197212.png

1733092242412.png

1733092291695.png

1733092352908.png

1733092376460.png

1733092395390.png

1733092417050.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.849
Поени од реакции
34.091
Што има заедничко Израел со „цивилизација“ жити се?
Убијци на жени и деца... Или чекај, жените и децата исто се „Хамас“, а?

Никој не убива на тоа ниво жени и деца, освен муџите само Израел е во тоа друштво. Со тоа што Израел убиваат жени и деца на индустриско ниво, муџите се како мали деца за нив.
Автоматски споено мислење:

Патем нека блеска и ова:

Во меѓувреме овие се испотепаа меѓу себе...

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Едноставна е равенката, Израел со муџите во Газа се однесува исто како што Русија се однесува со муџите во Сирија. И тоа е единствениот исправен начин на однесување према муџите.

Член од
8 јануари 2023
Мислења
21
Поени од реакции
37

Затоа политиката е замрсена игра со многу плетки и човорови како што всушност можеш да видиш од видеово: :D

Добро не е се баш така ама ја сфаќаш поентата.

Иако тоа дека го спасил никогаш не беше потврдено и остана во рамки на теории на заговор сепак не ја исклучувам таа можност да е точна и ако се ослонам на лични убедувања и верувања поради недостаток на податоци во случајов мислам дека најверојатно е така. Што ми е зборот? Не е дека сакам да го бранам, ама да се ставиме во негова кожа. Не како Македонци или било што друго, туку скроз неутрално, непристрасно, аналитички. Ердоган е тотален опортунист, вртикапа, непредвивлив, егоцентричен. Аморфна супстанца, не знаеш дали и кога можеш да се ослониш на него пошто кога ќе прејде од тврда во течна агрегатна состојба ја губиш потпората. Не може еден Путин да не го знае(л) тоа ако можеме ние сељаците што коментираме тука пред маалската коперација наречена Кајгана. Ама во случајов изборот за него е лесен. Дали да одбереш човек кој ќе ти прави 3 напред, 3 назад потези или ќе одбереш човек кој ќе ти прави 10 назад. Помеѓу нестабилен пријател и стабилен непријател Путин одбра нестабилен пријател. No brainer што би рекле енглезите. Е сега мене пристрасно како Македонец и немуслиман тоа ептен не ми се свиѓа, ама во негови патики разбирам зошто го направил тоа.

И ако пак излезам сега од позиција на аналитички Sussaro и влезам во оној на пристрасен македонски каур не знаеш што е полошо. Дали да го пуштеше тогаш низ вода и денес на власт да беше некој пронатовец кој од една страна (СО ЕДНО ОГРОМНО АКО) немаше да се замара со Сирија и туркомуслиманизација на Македонија (гледам дека темата на итријат си ја видел и си коментирал), ама од друга страна како што викаш ти ќе спремаше армија на Кавказ за напад на Русија, или од друга страна оваа варијанта каде што го спаси и затоа гледаме што се дешава во Сирија и гледаме што ни се дешава на тема масовниот прилив на Турци во Фиром, ама па затоа како втора армија во нато ќе си ќути како невеста како што пак викаш ти, што од друга страна ни одговара ради баланс на силите во светот затоа што (и ова е зборено милион пати од сите вас) се виде што ни се дешаваше под амерички диктат од осамостојување до денес.

Ова е она класичната македонска мудрост-Змија да те апне или магаре да ти го бапне.

Пак ќе кажам по втор пат, ова иде со две огромни АКО варијабли каде што во првиот случај некој си пронато либерален турак ќе одбиеше од шиптaросувачките политики на ердоган посебно на тема Македонија, или во вториот случај каде што Ердоган ќе си седи мирен на тема Украина. Не постои гаранција ни за едното ни за другото. Ни дека следниот турак ќе прекине да чисти (она што мисли дека е негов) двор во Балкан, ни дека Ердоган нема да се сврти со следниот ветар и нема да трупа армија на Кавказ уште утре. Ние тие варијабли ги третираме како да се константи, а не варијабли, како нешто да е фиксирано ќец у ќец во нашите тези, а не е.

За крај ова е политика. Мене ми се свиѓа Владо ама не реков безусловно, апсолутистички и во сите можни ситуации и комбинации. Не ти е ова фамилија, другари, фудбалскиот клуб каде што ги сакаш во добро и во зло, во победа и во пораз. Утре може да тера некоја политика ради која ќе посакам да го нема од политичка сцена. Нема да биде ни прв ни последен случај во политиката тоа. Да ми кажеше некој пред 10 години дека политичките ситуации во Турција и Саудиска Арабија ќе бидат тоа што се денес и дека во потенцијален воен конфликт ќе навивав за Саудиска ќе го направев малоумен. И еве не сега, 10 години подоцна...

Ooooo ti, go razbiras li engleski? Ako go razbiras da go gledas ovoj video tuka:

a sega da me izvinis, me ceka uste muhamed da mi go pusi, ne znaes kako go pusi muhamed dur ti sedis natrten vo xhami.
more papak iskreno bil toj deckoto sto mi rece deka ne si bil za tuka izgleda te imaat doneseno od bardovca.Kazi mi kolku saati pobaruvase vo internet za da gi najdes ovie lazni raboti sto ti odgovaraa na tebe?

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.553
Поени од реакции
3.749
Едноставна е равенката, Израел со муџите во Газа се однесува исто како што Русија се однесува со муџите во Сирија. И тоа е единствениот исправен начин на однесување према муџите.
Ни од далеку не е исто, израелците не прават разлика помеѓу член на хамас и обичен палестинец кај нив се е исто. Рамнат со земја цели згради и населби, апсат деца и гнијат по затвори за некој фрлен камен, присилно иселуваат палестинци и населуваат таму нивни евреи.

Русија за разлика од нив посредуваше помеѓу Асад и некои поумерени фракции во југот за помирување, не им направи чистка.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.972

more papak iskreno bil toj deckoto sto mi rece deka ne si bil za tuka izgleda te imaat doneseno od bardovca.Kazi mi kolku saati pobaruvase vo internet za da gi najdes ovie lazni raboti sto ti odgovaraa na tebe?
Oooo ljepotan ova licno muhamed mi go kazuval vo bardovci posle pusenje. Go odnele tamu oti ne go znael sto go zbori go bil jeban u mozok od allah. Vidi sto go pisuva tuka vo suna na Bukari. Go znaes koj bil Bukari taka?

Once the Prophet (ﷺ) was bewitched so that he began to imagine that he had done a thing which in fact he had not done.

Dodeka mu pravev kamshot na muhamed na faca rece deka treba da go citate povece za da go znaete, a ne da bidete shquiptar so golden eagle i bez mozok. Na primer mozes da go citas ovaj

.

Pa da go çitas tefsiri, hadisi posebno onoj autenticë na Bukhari i Muslim a ne samo da go slusas hozha vo xhami sto go kazhuva. Muhamed go bavel so kriminal be more ej, go plaçkal karavani so kamili, go ubival celi sela (ne zijadin), i go imal sex so devojçe od 9 godini, znaçi pedofil. Ovoj se go pishuva vo kuran, tefsiti, hadisi i suna ama koj da go zeme da go çita.

Ни од далеку не е исто, израелците не прават разлика помеѓу член на хамас и обичен палестинец кај нив се е исто. Рамнат со земја цели згради и населби, апсат деца и гнијат по затвори за некој фрлен камен, присилно иселуваат палестинци и населуваат таму нивни евреи.

Русија за разлика од нив посредуваше помеѓу Асад и некои поумерени фракции во југот за помирување, не им направи чистка.
Ај вака. Ама искрено, не дека така ти одговара во ситуацијата. Ти правиш ли разлика меѓу учк и обичен шиптaр? Јас на пример не (во 97% од ситуациите морам да ги ставам овие загради со појаснувања оти сите се фаќаат за исклучоци). Ако го тргнеме тој дебилен став македонските воукери и соживотари што го фураат-Јас знам еден Љуљзим, има магистратура, геј поет атеист е, јаде свинско, збори македонски подобро од Македонци итн... какви што се 3% од шиптaрите што мислиш колкав процент од Палестинци се нехамас (тука мислам како идеолошка матрица не баш буквално членови на Хамас)? Ако се нашиве 3%, овие се 0.0003%. А башка што имав прилика да одам во Палестина и да ги видам на лице место.

Ти не би сакал да ја имавме таа слобода да апсиме за фрлен камен, да ги рамневме цели згради со земја, да ги иселувавме од западна Македонја и да населувавме Македонци? Пред да одговориш имај го во предвид пасусот над овој што го пишав.

Значи пак ќе кажам да не се разбереме погрешно. Ви ја разбирам негативната позиција што ја имате кон Израел и во главно не негирам дека се такви какви што ги опишувате. Делот што ме пизди е што од Палестинците правите жртви и ја поставувате ситуацијата како да се ранено маченце во контењер кој бил тепан од некои психопати, наместо бубашваби кои треба да се газат, затоа што реално тоа и се. Ги газеле, ги гмечеле, не знам ти што. Добро знаете ли вие што ќе беше ако беше обратното, на пример некој исламски калифат зајакне и ја освои Македонија? Поголема разлика има помеѓу обичен шиптaр и учк отколку обичен палестинец и хамас.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Зошто го разурна Алепо Русија кога е така? Во Алепо живееја фамилии кои го подржуваа калифатот, вклучително и деца…вклучително и Палестинци.

Земи прогуглај митинзи на Хамас во Газа во моментите кога беа дел од Исис и сечеа православни глави во Сирија и ќе сватиш колку се индокринирани Палестинците во Газа и какво е нивното мислење и колку поддршка имаат луѓето што сечат православни глави, па можеби ќе сватиш какво мислење за тебе имаат Палестинците во Газа.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.675
Поени од реакции
5.428
Палестинците се како нашите палеатинци, од дното на душата те мразат, колку и да имаш позитивно мислење за нив, колку и да помагаш пак кога ќе добијат прилика ќе те убиваат и сквернават. Надоградена верзија на нашите палестинци. И евреите те мразат, не си поштеден и од нив, гоим си за нив, ама не те убиваат директно и не си ги валкаат рацете, туку го финансираат твоето убивање и ги користат првите и сличните на ним. Дури ти праат лице, играат игри и сплетки, го финансираат уништувањето на христијанството, на христијанска европа и за тоа ги користат муслиманите. Така да, нека се сотрат двете сорти, ич да не се потресувате. За нас нема добро ниту од едните, ниту од другите.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.849
Поени од реакции
34.091
Ти правиш ли разлика меѓу учк и обичен шиптaр? Јас на пример не (во 97% од ситуациите морам да ги ставам овие загради со појаснувања оти сите се фаќаат за исклучоци).
Не можеш да правиш паралела меѓу Сусаро индивидуата и Израел државата.
Еве дури и ќе илустрирам: Реалноста е дека за тебе важат законите. Ти Шќиптарот можеш да го мразиш ама ако го убиеш 99.999999999999% кривично ќе одговараш за тоа... Но Израел може да убие и убива дестици и стотици ИЛЈАДИ жени и деца, ама никако не одговараат за тоа.

Всушност денес до толку ни усрана слободата на говор што за пола од овие работи што пишуваме овде некој некогаш - ако притреба - може да направи кривично да одговараме за „говор на омраза“. Во исто време Израел и негови официјални претставници јавно повикуават на етничко чистење - ама они никогаш за ништо не одговараат. Они се „божјите луѓе“ и ним сѐ им е дозволено.

Итн. До утре може да објаснуваме зошто правиш лоша паралела/споредба. Кога ќе почнеш да убиваш муџи овде и тоа на „индустриско“ ниво (со десетици илјади) тогаш ќе можеш да се споредиш со Израел.

Значи пак ќе кажам да не се разбереме погрешно. Ви ја разбирам негативната позиција што ја имате кон Израел и во главно не негирам дека се такви какви што ги опишувате. Делот што ме пизди е што од Палестинците правите жртви и ја поставувате ситуацијата како да се ранено маченце во контењер кој бил тепан од некои психопати, наместо бубашваби кои треба да се газат, затоа што реално тоа и се. Ги газеле, ги гмечеле, не знам ти што. Добро знаете ли вие што ќе беше ако беше обратното, на пример некој исламски калифат зајакне и ја освои Македонија? Поголема разлика има помеѓу обичен шиптaр и учк отколку обичен палестинец и хамас.
А си се обидел да размислиш од друг агол?
ОК ете те боли кyp за Палестинците, и твое право е да те боли кyp. Но што со претседанот кој се прави? Во живо 24/7 етничко чистење и убивање цивили, геноцид всушност. Не мислиш дека утре, сега кога веќе е направен претседан - дека на местото на Палестинците може да дојде некој друг народ и тоа во светската јавност лагано да поминува? Можеби и ние Македонците? Ние, претходните генерации поточно, веќе имаме искусено етничко чистење.

Најпосле ако не ги сакаш Палестинците (а не ги сакам ни јас кога сме веќе тука), зошто тогаш би навивал за да завршат овде во Европа?
Ама нејсе, сето ова едно сто пати го повторувавме овде - и сто пати се игнорира. Битно да се тера филмот „доле муџи“ па макар и Израел што го јeбe цел свет со изговорот за муџите. Замајавање за наивни.

Тунелска визија, ми ги игнорираш аргментите... И хаха, го игнорираш и фактот дека Израел ги наоружува, финансира, и си гаи овие „бунтовниците“ и „борци за човечки права“ во Сирија. Исто како што еврејската олигархија е еден од факторите позади наоружување, финансирање, и создавање на УЧК овде.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.972
Не можеш да правиш паралела меѓу Сусаро индивидуата и Израел државата.
Еве дури и ќе илустрирам: Реалноста е дека за тебе важат законите. Ти Шќиптарот можеш да го мразиш ама ако го убиеш 99.999999999999% кривично ќе одговараш за тоа... Но Израел може да убие и убива дестици и стотици ИЛЈАДИ жени и деца, ама никако не одговараат за тоа.

Всушност денес до толку ни усрана слободата на говор што за пола од овие работи што пишуваме овде некој некогаш - ако притреба - може да направи кривично да одговараме за „говор на омраза“. Во исто време Израел и негови официјални претставници јавно повикуават на етничко чистење - ама они никогаш за ништо не одговараат. Они се „божјите луѓе“ и ним сѐ им е дозволено.

Итн. До утре може да објаснуваме зошто правиш лоша паралела/споредба. Кога ќе почнеш да убиваш муџи овде и тоа на „индустриско“ ниво (со десетици илјади) тогаш ќе можеш да се споредиш со Израел.

А си се обидел да размислиш од друг агол?
ОК ете те боли кyp за Палестинците, и твое право е да те боли кyp. Но што со претседанот кој се прави? Во живо 24/7 етничко чистење и убивање цивили, геноцид всушност. Не мислиш дека утре, сега кога веќе е направен претседан - дека на местото на Палестинците може да дојде некој друг народ и тоа во светската јавност лагано да поминува? Можеби и ние Македонците? Ние, претходните генерации поточно, веќе имаме искусено етничко чистење.

Најпосле ако не ги сакаш Палестинците (а не ги сакам ни јас кога сме веќе тука), зошто тогаш би навивал за да завршат овде во Европа?
Ама нејсе, сето ова едно сто пати го повторувавме овде - и сто пати се игнорира. Битно да се тера филмот „доле муџи“ па макар и Израел што го јeбe цел свет со изговорот за муџите. Замајавање за наивни.

Тунелска визија, ми ги игнорираш аргментите... И хаха, го игнорираш и фактот дека Израел ги наоружува, финансира, и си гаи овие „бунтовниците“ и „борци за човечки права“ во Сирија. Исто како што еврејската олигархија е еден од факторите позади наоружување, финансирање, и создавање на УЧК овде.
Зошто со тебе секогаш морам да филозофирам? Ова е комплимент не е навреда.

Ова го имам пишано и претходно, ќе го пишам и сега, мојата позиција е дека кога на педерски луѓе им се дешаваат педерски тоа нема да го гледам низ призма ниту на легалитет ниту на морал. На пример, Заев утре го стрпуваат во затвор за некоја намештаљка за која апла гледам дека не е крив. Апсолутно кур нема да ме боли, а не па да излезам на улица да протестирам. Ако утре ахмети "случајно" се сопне по скали и скрши врат исто така. Има некои други, може и ти си дел од нив, не можам да знам, што ќе се држат апсолутистички до принципот по секоја цена. Дека правда мора да има по секоја цена па макар и се работело за ахмети.

Ако си од таквите би ти поставил една морална дилема, ако не си од таквите занемари ја и не одговарај. Шеташ пред улица и на човек пред тебе му паѓа новчаник. Би му го вратил? Претпоставувам дека да. Ај сега замисли следно. Перо позајмува од тебе 1000 евра. Те матка 3 години, менува телефон, те ескивира а во меѓувреме става слики од лукзусни патувања, облеки, производи. И една вечер одиш ти во една тесна уличка жив човек нема и пред тебе го гледаш Перо. Му паѓа новчаникот, не приметува, ти го земаш и оп внатре 1000 евра. Ќе му ги вратиш? Пошто принципот вика ти врати му ги па после ако сакаш тужи се со него по судови нека оди се by the book. Ако ми одговориш со да ондак свака част.

Епа Ванлок како да ти кажам, во случајов а и во сите случаеви кога се работи за муслимани, апсолутно не ме боли кур дали е бај д бук, дали е преседан, дали е фер. А бај д веј, преседаните се одамна случени. Со Копти во Египет, со хиндуси и христијани во Пакистан, со Маронити во Либан односно од почеток на шиптaрлуков од педофилот мухамед до ден денешен. И ти ми викаш преседан на луѓе кои го правиле или би го правеле ова пута 10 во обратната ситуација. На луѓе што без око да им трепне би ти силувале жена, мајка, ќерка а тебе би те набиле на кол. Ова им се дешава на луѓе во муслимански земји и судот донесува ослободителни пресуди во корист на шиптaрите. И ти ми збориш за преседан? Не фала, ќе му ја мислам на преседан и дали би ако дојде ред за тоа. За сега, апсолутно кур не ме боли. За сега ова што го прави Израел е помалото зло од нивниот гнасотилок. Тоа е исто како како сега да гостува некој тим од што ти ја знам Шкотска тука против Шкендија, да се деси инцидент и да почнат да ги млатат балистите, а ти да ми викаш а што утре ако се навртат на нас?

Не знам како да ти кажам, ќејф ми е бе. Ќејф ми е што точно усред тој усран педомухамедански терен Израел им е трн во око кое ги ебе како сака. Точно на епицентар на нивна територија. Толку пари, влијание, политички притисок, шахиди се потрошија и џабе им е на педомухамеданците. Мислам, поќејф ќе ми беше место Израел да се работеше за Ерменија или Ирска како држави што на пример ги сакам. Ама во животот нема идеално. За сега шиптaрите го јадат курот. Тоа барем за мене е апсолутен приоритет. Се друго е секундарно.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.849
Поени од реакции
34.091
Наводно им се спремаат Шиитите од Ирак.

А ова за некои од вас може да е и новост, викиликс со свиркање за официјални лица како кажуваат за кој работи Aл Каеда. И подолу како се влечат Ујгури за мозок перење и радикализирање... Накратко кој ги овозможува муџите да прават муџовски работи.

И ти ми збориш за преседан? Не фала, ќе му ја мислам на преседан и дали би ако дојде ред за тоа. За сега, апсолутно кур не ме боли. За сега ова што го прави Израел е помалото зло од нивниот гнасотилок.
Размислувам, се обидувам да видам чекор напред пред да го направам. Ти не? Пошто после ако ние некогаш се најдеме на примачкиот крај, како што сме се нашле наназад низ историјата - што тогаш?

А бај д веј, преседаните се одамна случени. Со Копти во Египет, со хиндуси и христијани во Пакистан, со Маронити во Либан односно од почеток на шиптaрлуков од педофилот мухамед до ден денешен. И ти ми викаш преседан на луѓе кои го правиле или би го правеле ова пута 10 во обратната ситуација.
Не мора да идеш во Египет ете ти го нашиот пример земи го, македонскиот. И нас етнички не чистеле и геноцид ни правеле во окупираните делови од Македонија... Грци, а всушност Англичани/Британци ги влечеле конците. Како што денес на УЧК конците им ги влечат САД и олигархијата (еврејска која ги води).

Муџи? Не бе, нас други ни се крвниците. Тогаш Грците а уствари Британците. Дури и денес УЧК се само алатката, и да треба да се справиш и со алатката ама џабе ако не го гледаш мајсторот кој ја ракува... Или во случајов (твој и на многумина), од дрвата не ја гледате шумата.

Ај сега замисли следно. Перо позајмува од тебе 1000 евра. Те матка 3 години, менува телефон, те ескивира а во меѓувреме става слики од лукзусни патувања, облеки, производи. И една вечер одиш ти во една тесна уличка жив човек нема и пред тебе го гледаш Перо. Му паѓа новчаникот, не приметува, ти го земаш и оп внатре 1000 евра. Ќе му ги вратиш? Пошто принципот вика ти врати му ги па после ако сакаш тужи се со него по судови нека оди се by the book. Ако ми одговориш со да ондак свака част.
Хиптетичниот Перо дали ќе му го вратам новчаникот? Во тесна темна уличка? Абе да му се плукнам на новчанокот ама ипак ќе морам да го земам, за Перо со скршената глава да изгледа како да е ограбен.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.525
Поени од реакции
27.343
Тунелска визија, ми ги игнорираш аргментите.
Кои аргументи? Дека не сум кадарен за објективност кога се тема Израел и Евреите општо ?

ги наоружува, финансира, и си гаи овие „бунтовниците“ и „борци за човечки права“ во Сирија
Муслимански браќа ги наоружуваат, финансираат и гаат главосечачите во Сирија исто како што го наоружуваат, финансираат и гаат своето чедо Хамас во Газа. Тоа е фактот што треба да се знае. Другото е све рекла-казала муабети од типот на хазарите, ханибал доктрина и разно разни глупости што се во оптек. Ти реков кај да е и Путин ќе испадне хазар, еврејски олигарх и ционист, пошто ете дедо му бил готвач Сталин, мајка му се презивала Шаломова (шалом еврејски поздрав), а рабинот во Москва го викаат Путиновиот рабин...

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.849
Поени од реакции
34.091
Муслимански браќа ги наоружуваат, финансираат и гаат главосечачите во Сирија исто како што го наоружуваат, финансираат и гаат своето чедо Хамас во Газа. Тоа е фактот што треба да се знае. Другото е све рекла-казала муабети од типот на хазарите, ханибал доктрина и разно разни глупости што се во оптек.
Па гледаш дека ти самиот си (по)кажуваш дека не си кадарен за објективност кога се тема Израел и Евреите општо.
Какво „братство“, какви бакрачи. Тие се финансери колку што чеканот а не мајсторот, ги кова шајките.

Еве по не знам кој пат нека блеска, и ова и твојата необјективност.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.312
Поени од реакции
7.668
кога се работи за муслимани, апсолутно не ме боли кур дали е бај д бук, дали е преседан, дали е фер. А бај д веј, преседаните се одамна случени. Со Копти во Египет, со хиндуси и христијани во Пакистан, со Маронити во Либан односно од почеток на шиптaрлуков од педофилот мухамед до ден денешен
Ти само за последиците пишуваш, ама штом причините ги игнорираш, резултатот ќе ти е ист, негативен.

Дали муслиманите пред 70-100 години биле со иста свест, односно како сегашниве муџи или "некои" им го сјебале претходниот начин на живеење?
Западните држави од нормални општества не дојдоа случајно до вакви ретардирани да се. Кај нас, а и кај нив, намерно се дозволува муслиманите да се однесуваат како животни, не дека не можат да ги стокмат.
Како тоа Евреите доселеници во Палестина биле пречекани малтене како шќиптарите кај нас, наместо силувани и набивани на кол.

Дали тебе кога со години би те држеле затворен на одреден простор, притоа без основни услови за живот, со секојдневни малтретирања, со религиско перење мозок, ќе израснеш во нормална особа или како муџите ќе си..... дел од Евреите доселеници иако ги имаат сите услови за нормален живот, они се однесуваат полошо од муџите.

Тоа со педофилот е поврзано со движењето на некои небесни тела и месечината. Истото за сексуален однос со деца до 3 години според некои рабини било океј, ама чудно не ги критикувате и нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom