Конфликтот во Сирија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Кога сме веќе кај Сирија, еве од прилика како треба да се однесува цивилизираниот свет со џихадисти.
Како Русија се однесува со терористички ванаби калифати, а истиот пристап како што гледам го има и Израел во Газа:

1733092197212.png

1733092242412.png

1733092291695.png

1733092352908.png

1733092376460.png

1733092395390.png

1733092417050.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.046
Што има заедничко Израел со „цивилизација“ жити се?
Убијци на жени и деца... Или чекај, жените и децата исто се „Хамас“, а?

Никој не убива на тоа ниво жени и деца, освен муџите само Израел е во тоа друштво. Со тоа што Израел убиваат жени и деца на индустриско ниво, муџите се како мали деца за нив.
Автоматски споено мислење:

Патем нека блеска и ова:

Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме овие се испотепаа меѓу себе...

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Едноставна е равенката, Израел со муџите во Газа се однесува исто како што Русија се однесува со муџите во Сирија. И тоа е единствениот исправен начин на однесување према муџите.

Член од
8 јануари 2023
Мислења
21
Поени од реакции
37

Затоа политиката е замрсена игра со многу плетки и човорови како што всушност можеш да видиш од видеово: :D

Добро не е се баш така ама ја сфаќаш поентата.

Иако тоа дека го спасил никогаш не беше потврдено и остана во рамки на теории на заговор сепак не ја исклучувам таа можност да е точна и ако се ослонам на лични убедувања и верувања поради недостаток на податоци во случајов мислам дека најверојатно е така. Што ми е зборот? Не е дека сакам да го бранам, ама да се ставиме во негова кожа. Не како Македонци или било што друго, туку скроз неутрално, непристрасно, аналитички. Ердоган е тотален опортунист, вртикапа, непредвивлив, егоцентричен. Аморфна супстанца, не знаеш дали и кога можеш да се ослониш на него пошто кога ќе прејде од тврда во течна агрегатна состојба ја губиш потпората. Не може еден Путин да не го знае(л) тоа ако можеме ние сељаците што коментираме тука пред маалската коперација наречена Кајгана. Ама во случајов изборот за него е лесен. Дали да одбереш човек кој ќе ти прави 3 напред, 3 назад потези или ќе одбереш човек кој ќе ти прави 10 назад. Помеѓу нестабилен пријател и стабилен непријател Путин одбра нестабилен пријател. No brainer што би рекле енглезите. Е сега мене пристрасно како Македонец и немуслиман тоа ептен не ми се свиѓа, ама во негови патики разбирам зошто го направил тоа.

И ако пак излезам сега од позиција на аналитички Sussaro и влезам во оној на пристрасен македонски каур не знаеш што е полошо. Дали да го пуштеше тогаш низ вода и денес на власт да беше некој пронатовец кој од една страна (СО ЕДНО ОГРОМНО АКО) немаше да се замара со Сирија и туркомуслиманизација на Македонија (гледам дека темата на итријат си ја видел и си коментирал), ама од друга страна како што викаш ти ќе спремаше армија на Кавказ за напад на Русија, или од друга страна оваа варијанта каде што го спаси и затоа гледаме што се дешава во Сирија и гледаме што ни се дешава на тема масовниот прилив на Турци во Фиром, ама па затоа како втора армија во нато ќе си ќути како невеста како што пак викаш ти, што од друга страна ни одговара ради баланс на силите во светот затоа што (и ова е зборено милион пати од сите вас) се виде што ни се дешаваше под амерички диктат од осамостојување до денес.

Ова е она класичната македонска мудрост-Змија да те апне или магаре да ти го бапне.

Пак ќе кажам по втор пат, ова иде со две огромни АКО варијабли каде што во првиот случај некој си пронато либерален турак ќе одбиеше од шиптaросувачките политики на ердоган посебно на тема Македонија, или во вториот случај каде што Ердоган ќе си седи мирен на тема Украина. Не постои гаранција ни за едното ни за другото. Ни дека следниот турак ќе прекине да чисти (она што мисли дека е негов) двор во Балкан, ни дека Ердоган нема да се сврти со следниот ветар и нема да трупа армија на Кавказ уште утре. Ние тие варијабли ги третираме како да се константи, а не варијабли, како нешто да е фиксирано ќец у ќец во нашите тези, а не е.

За крај ова е политика. Мене ми се свиѓа Владо ама не реков безусловно, апсолутистички и во сите можни ситуации и комбинации. Не ти е ова фамилија, другари, фудбалскиот клуб каде што ги сакаш во добро и во зло, во победа и во пораз. Утре може да тера некоја политика ради која ќе посакам да го нема од политичка сцена. Нема да биде ни прв ни последен случај во политиката тоа. Да ми кажеше некој пред 10 години дека политичките ситуации во Турција и Саудиска Арабија ќе бидат тоа што се денес и дека во потенцијален воен конфликт ќе навивав за Саудиска ќе го направев малоумен. И еве не сега, 10 години подоцна...

Ooooo ti, go razbiras li engleski? Ako go razbiras da go gledas ovoj video tuka:

a sega da me izvinis, me ceka uste muhamed da mi go pusi, ne znaes kako go pusi muhamed dur ti sedis natrten vo xhami.
more papak iskreno bil toj deckoto sto mi rece deka ne si bil za tuka izgleda te imaat doneseno od bardovca.Kazi mi kolku saati pobaruvase vo internet za da gi najdes ovie lazni raboti sto ti odgovaraa na tebe?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom