Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 март 2018
Мислења
16.543
Поени од реакции
18.797
Сиигурно ради тоа се нацртаа. Не се нацртаа ради тоа што им акнаа клоците од градилиштата и сендвичарите на кои што работеа, се нацртаа зашто беа насекирани за роднините што ги гледаа по еднаш годишно.
Јас одговорив конкретно за брат ми зошто се нацрта, пошто Владе го спомна.
Автоматски споено мислење:

Sega daj odluci se. Ke se nacrtaat ili nema da se nacrtaat tuka za vreme na vojna pandemija :cautious:
Ако имаат деца оставено да, ако не ни под разно, зошто би се нацртала тука по своја воља ако фати војна?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.866
Поени од реакции
23.275
Сиигурно ради тоа се нацртаа. Не се нацртаа ради тоа што им акнаа клоците од градилиштата и сендвичарите на кои што работеа, се нацртаа зашто беа насекирани за роднините што ги гледаа по еднаш годишно.
Ова е точно, а и многу е глуп муабетов на чолисмо дека брат и се нашол на Малта и заради корона останал.
Нема шанси ова.
Како прво тогаш немаше работа за никој, се дешаваа масовни отпуштања а тие кои претходно беа вработени во места каде беа затворени заради пандемијата, беа исплаќани минимална плата неколку месеци. Тие кои немаа заштедено или допрва дошле се вратија експресно во Македонија затоа што ретко кој може да си дозволи да не работи неколку месеци и да живее. Го кажувам ова затоа што Чолисмо тврди дека заради короната не можел да се врати. Не е точно. Имаше доста комбинации па дури ако не се лажам и МНР организираше неколку летови за тие кои беа заглавени тука.
Јас во короната најмалку 6-7 пати патував до Македонија преку Софија и Солун.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.543
Поени од реакции
18.797
Ова е точно, а и многу е глуп муабетов на чолисмо дека брат и се нашол на Малта и заради корона останал.
Нема шанси ова.
Како прво тогаш немаше работа за никој, се дешаваа масовни отпуштања а тие кои претходно беа вработени во места каде беа затворени заради пандемијата, беа исплаќани минимална плата неколку месеци. Тие кои немаа заштедено или допрва дошле се вратија експресно во Македонија затоа што ретко кој може да си дозволи да не работи неколку месеци и да живее. Го кажувам ова затоа што Чолисмо тврди дека заради короната не можел да се врати. Не е точно. Имаше доста комбинации па дури ако не се лажам и МНР организираше неколку летови за тие кои беа заглавени тука.
Јас во короната најмалку 6-7 пати патував до Македонија преку Софија и Солун.
Ти кажвам дека заглави во Малта заради короната, имаше од МНР лет, не го искористија првиот лет, на вториот си дојдоа.
Од кога заглавија по извесно време дури пуштија летови, претходно аеродромот беше затворен.
Автоматски споено мислење:

Ne tuka ako fati vojna, tamu ako fati. Za tuka znajme vidovme kako stojat rabotite.
Каде таму, па сегде ако фати војна ќе гледаш да избегаш од тоа место, шо муабет е ова ?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.866
Поени од реакции
23.275
Ти кажвам дека заглави во Малта заради короната, имаше од МНР лет, не го искористија првиот лет, на вториот си дојдоа.
Од кога заглавија по извесно време дури пуштија летови, претходно аеродромот беше затворен.
Ок, сега ја прочитав малце повеќе конверзацијата. Помислив дека сеуште работи тука и демек заради короната останал.

Член од
12 август 2024
Мислења
190
Поени од реакции
483
Офентал/Бауштале каурот поминува 2 дена во возење за доодење и враќање , 6-7 дена грчка и ресто неколку денови ако ги видат најблиските набрзина зашто се се зафатени и се треба да се видат со сите други и да се пијанчат по кафани и кафичи.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.787
Поени од реакции
5.717
Каролина Гочева нешто е изненадена, изненаден беше и народот за тие што преќутеа, неуставна двојазичност, рамковен во преамбула, шота на мечкин камен, албански ансамбал, за да глумат мултиетничко заедничко општество, за сега тие што и беа браќа во процесот каде што македонците беа во опозиција и надгласани, сега да зборува за Тие што и го газеле знамето.
Нека ти го газат, заслужи.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.874

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.430
Поени од реакции
9.092
Каролина Гочева нешто е изненадена, изненаден беше и народот за тие што преќутеа, неуставна двојазичност, рамковен во преамбула, шота на мечкин камен, албански ансамбал, за да глумат мултиетничко заедничко општество, за сега тие што и беа браќа во процесот каде што македонците беа во опозиција и надгласани, сега да зборува за Тие што и го газеле знамето.
Јас не можам да разберам што хистерачи, од тоа колку што разбрав, сама влегла во конфликт на интерест со тие што демек и организирале бојкот, што очекуваше ?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
12.409
Каролина Гочева не е ништо должна да брани ниту Устав, ниту знаме, доволно е тоа што никогаш досега - барем јавно - нема изразено поддршка за ништо анти-македонско, за разлика од некои кои прескокнуваат стихови и строфи од македонската химна, отворено и јавно поддржуваат одредени политички партии со значително анти-македонски карактер, за да не биде ништо должна кон Македонците.

Тие кои сакаат да одат на нејзините музички настапи нека си повелат и нека си купат билет, тие кои не сакаат - вклучувајќи ме и мене лично - ниту мораат, ниту па има зошто да повикуваат на нејзин бојкот.

Ако треба да се повикува на нечиј бојкот, има список, но на истиот ја нема Каролина Гочева. Ова се некои, но не сите, секако дека ги има повеќе.

Самопрогласените "македонски друштва" се добредојдени да повикуваат на бојкот на овие личности.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.787
Поени од реакции
5.717
Каролина Гочева не е ништо должна да брани ниту Устав, ниту знаме, доволно е тоа што никогаш досега - барем јавно - нема изразено поддршка за ништо анти-македонско, за разлика од некои кои прескокнуваат стихови и строфи од македонската химна, отворено и јавно поддржуваат одредени политички партии со значително анти-македонски карактер, за да не биде ништо должна кон Македонците.

Тие кои сакаат да одат на нејзините музички настапи нека си повелат и нека си купат билет, тие кои не сакаат - вклучувајќи ме и мене лично - ниту мораат, ниту па има зошто да повикуваат на нејзин бојкот.

Ако треба да се повикува на нечиј бојкот, има список, но на истиот ја нема Каролина Гочева. Ова се некои, но не сите, секако дека ги има повеќе.

Самопрогласените "македонски друштва" се добредојдени да повикуваат на бојкот на овие личности.

Извини но Каролина беше пејачката која одма после 2001 отиде на Евровизија со песната Од нас зависи, но кога и требаше на нацијата и народот ќутеше, некој може има кратко паметење, но младите генерации паметат.

Памети овој народ се, нека и е со среќа соживотот.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
12.409
Извини но Каролина беше пејачката која одма после 2001 отиде на Евровизија со песната Од нас зависи, но кога и требаше на нацијата и народот ќутеше, некој може има кратко паметење, но младите генерации паметат.

Памети овој народ се, нека и е со среќа соживотот.
Битолчанката си ги има еден тон маани како пејачка и како јавна личност, јас ниту малку не ја слушам бидејќи нејзините песни ниту малку не се по мој личен музички вкус, но тоа си е мој проблем.

Како и да е, за разлика од бројни други изроди кои не вредат ниту пет пари, Каролина Гочева засега нема никакви анти-македонски заслуги за да заработи повици на бојкот.

Од друга страна, тие кои сакаат да повикуваат на нечиј бојкот имаат материјал за работа, го објавив во претходниот пост кој ти го цитираше.

Kajgana Shop

На врв Bottom