- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.713
- Поени од реакции
- 42.300
Кога ќе почне некоја војна или пандемија, немојте тогаш како клинци да се редите на граница.Не изгледала кур, едно арно немаме видено во оваа држава откако сме кукнати
Кога ќе почне некоја војна или пандемија, немојте тогаш како клинци да се редите на граница.Не изгледала кур, едно арно немаме видено во оваа држава откако сме кукнати
Нема, ке чекаме ти да не браниш од Германија.Кога ќе почне некоја војна или пандемија, немојте тогаш како клинци да се редите на граница.
Е баш во пандемија и војна со трчање сите ќе се редат на граница, ги видовме резултатите од короната тука, ден денес данокот го плаќамеКога ќе почне некоја војна или пандемија, немојте тогаш како клинци да се редите на граница.
Ти секако таму ќе ринташ до 70, а овде си се возбудила за 67.Е баш во пандемија и војна со трчање сите ќе се редат на граница, ги видовме резултатите од короната тука, ден денес данокот го плаќаме
Лек за сите каурски страдања и секирации...Ништо, не ја бива...дај пуштај ја „Заветна„...
Каде таму, во Македонија живеам јас, ги имаш измешано лончињатаТи секако таму ќе ринташ до 70, а овде си се возбудила за 67.
Првиот задолжителен е солидарен , а вториот задолжителен е приватен.Старосна граница 67, животен век 74. Работиш 30+ години, за да уживаш пензија 7 години, ако си максимално среќен, зашто со денешните стресови, исхрана, начин на живот, здравство, таа старосна граница ке иде надолу.
Практично, рмбај цел живот и полни го пензискиот фонд, за да на крај не ги видиш ни дел од тие пари.
Многу лажеш обично или сега лажеш у муабетов. Не знам колку пати се имаш испофалено дека живееш у Шведска.Каде таму, во Македонија живеам јас, ги имаш измешано лончињата
Имам кажано дека на подолг период имам неколку пати во Шведска престојувано, истото имам кажано и за Германија и за уште неколку други држави, зошто би лажела на форум за таква банална работа, синкир ќе ми смени нешто во животот.Многу лажеш обично или сега лажеш у муабетов. Не знам колку пати се имаш испофалено дека живееш у Шведска.
Па ти си у мк и пак не прајш деца, зашо воопшто коментираш?па сега кога не правите деца и бегате по германија, не се чудете и доживотно да работите.
„Нашата земјата„ не е сериозна и не е држава...а вакви, како ги нарекуваш „упади„, се случуваат веќе со децении.Има во моментов билборд после Железничка за саем за работа во Словенија, финансирано од Република Словенија. Прашањето ми е, која сериозна држава во ситуација како нашава дозволува вакви упади ...
За работа и ЖИВОТ во Словенија,Хрватска итн итн итн ене го на инста секоја втора реклама ми е таква...значи не да направи македончето некој денар и да се врати тука да го потроши,туку таму,по можност и да остане. Практично да го искористат за рмбање само.Има во моментов билборд после Железничка за саем за работа во Словенија, финансирано од Република Словенија. Прашањето ми е, која сериозна држава во ситуација како нашава дозволува вакви упади ...
муабетот ми е дека вие клисари нема што да се буните за ситуацијата кога вие го создавате проблемот.Па ти си у мк и пак не прајш деца, зашо воопшто коментираш?