Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.713
Поени од реакции
42.300
Не изгледала кур, едно арно немаме видено во оваа држава откако сме кукнати
Кога ќе почне некоја војна или пандемија, немојте тогаш како клинци да се редите на граница.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.075
Ништо, не ја бива...дај пуштај ја „Заветна„...:(

Член од
5 март 2018
Мислења
16.541
Поени од реакции
18.795
Кога ќе почне некоја војна или пандемија, немојте тогаш како клинци да се редите на граница.
Е баш во пандемија и војна со трчање сите ќе се редат на граница, ги видовме резултатите од короната тука, ден денес данокот го плаќаме

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.713
Поени од реакции
42.300
Е баш во пандемија и војна со трчање сите ќе се редат на граница, ги видовме резултатите од короната тука, ден денес данокот го плаќаме
Ти секако таму ќе ринташ до 70, а овде си се возбудила за 67.

Член од
12 август 2024
Мислења
189
Поени од реакции
482
Старосна граница 67, животен век 74. Работиш 30+ години, за да уживаш пензија 7 години, ако си максимално среќен, зашто со денешните стресови, исхрана, начин на живот, здравство, таа старосна граница ке иде надолу.

Практично, рмбај цел живот и полни го пензискиот фонд, за да на крај не ги видиш ни дел од тие пари.
Првиот задолжителен е солидарен , а вториот задолжителен е приватен.
За првиот треба да има некој што ќе работи кога ќе имаме 67 години, а со оваа демографија и ферталитетет дали ќе сме еден милион за 30 години.
За вториот толку е мал процентот на раст што го даваат што подобро е ние самите да уплаќаме во тие индекс фондови и државни обврзници што ги вложуваат парите.Мислам неможеш ни порано да си ги повлечеш парите од овој фонд.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.713
Поени од реакции
42.300
Каде таму, во Македонија живеам јас, ги имаш измешано лончињата
Многу лажеш обично или сега лажеш у муабетов. Не знам колку пати се имаш испофалено дека живееш у Шведска.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.541
Поени од реакции
18.795
Многу лажеш обично или сега лажеш у муабетов. Не знам колку пати се имаш испофалено дека живееш у Шведска.
Имам кажано дека на подолг период имам неколку пати во Шведска престојувано, истото имам кажано и за Германија и за уште неколку други држави, зошто би лажела на форум за таква банална работа, синкир ќе ми смени нешто во животот.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.439
Поени од реакции
13.544
па сега кога не правите деца и бегате по германија, не се чудете и доживотно да работите.
Па ти си у мк и пак не прајш деца, зашо воопшто коментираш?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
49.282
Има во моментов билборд после Железничка за саем за работа во Словенија, финансирано од Република Словенија. Прашањето ми е, која сериозна држава во ситуација како нашава дозволува вакви упади ...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.075
Има во моментов билборд после Железничка за саем за работа во Словенија, финансирано од Република Словенија. Прашањето ми е, која сериозна држава во ситуација како нашава дозволува вакви упади ...
„Нашата земјата„ не е сериозна и не е држава...а вакви, како ги нарекуваш „упади„, се случуваат веќе со децении.

На пример, државата Германија имаше ваков „упад„ преку Агенцијата за (не)вработување уште 1998/99-тата.

Член од
23 август 2024
Мислења
51
Поени од реакции
94
За работа и ЖИВОТ во Словенија,Хрватска итн итн итн ене го на инста секоја втора реклама ми е таква...значи не да направи македончето некој денар и да се врати тука да го потроши,туку таму,по можност и да остане. Практично да го искористат за рмбање само.

Држава на вакви глобални големи преселби се брани со тоа што смалува администрација,господата што земаат плата а не одат на работа и покачува плати во приватен сектор,таму каде што реално се работи и душа му се вади на работникот,посебно ако знаеш дека ни Непалци,Непалки нејќат да ти живеат тука....ама тоа држава така би постапила.

Kajgana Shop

На врв Bottom