Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.432
Поени од реакции
9.083
Естонија... Aхахаха... Хахаха... Хаха... Еј! Озбилно ова? Сами ќе си уништат градовите? Е ако ништо друго тоа ќе го замисли Путлер. :unsure:

Отпрвин не ми се веруваше и мислев дека е некоја несолена шега. Но го најдов истото и на естонски сајт. Овој Мерило сака да го надмине и Заев.:popce:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.311
Ќе ја запрам војната накратко, за да имам шанса да се реконсолидирам, да регрутирам и обучам нови војници, и за да ме вооружаат повторно. Притоа дури не можам ни да го срочам ова за да не изгледа глупаво во првата секунда. Зеки Зеленски.

„Дипломатија“ за малоум... „Дипломатија“ за лица со специјални потреби. :unsure:

Ова како да е напишано од Onion или Babylon Bee

Zelenskyy Offers To End 'Hot Phase' Of War In Exchange For NATO Membership
teaser image
To end the war, Zelenskyy wants the thing that started the war.

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.855
Поени од реакции
10.818
Ќе ја запрам војната накратко, за да имам шанса да се реконсолидирам, да регрутирам и обучам нови војници, и за да ме вооружаат повторно. Притоа дури не можам ни да го срочам ова за да не изгледа глупаво во првата секунда. Зеки Зеленски.

„Дипломатија“ за малоум... „Дипломатија“ за лица со специјални потреби. :unsure:

Ова како да е напишано од Onion или Babylon Bee

Zelenskyy Offers To End 'Hot Phase' Of War In Exchange For NATO Membership
teaser image
To end the war, Zelenskyy wants the thing that started the war.

Или у превод, ќе продолжат да си се мелат до даљнег..
Вакви новогодишни желби, може негде на Блиски Исток против некој Асад..

Се надевам само дека неокониве околу Трамп ќе имаат два грама повеќе мозок од нивниве претходници.. па нема да доведат до нуклеарна војна!

И крај краева, и Виетнам не го даваа, па на крај Јужен Виетнам крахираше како кула од карти!
Десет години, петнаесет... ама секој почеток има крај!

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.994
Поени од реакции
13.205

"The Russian superiority continues. They have been provided by North Korea much more than we have been able to provide to the Ukrainians," Borrell said as he directly challenged the belief that Moscow has become a pariah on the global stage.
:popce:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.779
Фасцинатно е како лош потег у право време може толку штета да направи.

Курск беше потег за привремени ефекти - да се покаже на донорите дека Зеленски ипак нешто прави, за да можат полесно тековните транши да бидат изгласани. Имено, после Големата пролетна офанзива, која се сведе само на Роботино, амриканските донори малку се подзамислија при изгласувањата на нова помош. Плус, Зеленски се надеваше дека Курск ќе биде некаква вредност што ќе можат да ја прикажат на маса при евентуални преговори.

Сепак, најдете графикони за освојување на територија во Украина. Ќе видите дека големите месечни територијални придобивки започнуваат после Курск. па така имаме едно темпо на освојување, пред Курск и сосема друго после Курск.

Некој ќе заклучи дека Курск е катализаторот за забрзаното напредување во Донбас, или барем така хронологијата и статистиките сведочат.

Украина покрај горенаведените причини, со Курск, се надеваше и на тоа дека Русите ќе пренесат дел од единиците од Донбас и таму ќе попушти притисокот, а всушност сувите статистики за освојување во единица време велат дека можеби е обратно.

Неверојатно глуп потег за кој може да се кажат уште многу нешта.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.311
Тука имаш и „додавање преку одземање“, или поточно ова е ефектот што се добива кога ветераните ќе ги одземеш од постоечкиот фронт (за да ги пратиш во самоубиство во Курск) и наместо нив ќе поставиш нетренирани регрути кои немаат никаква намера да војуваат (настрана што не сакаат да бидат стрелани од наци/азов воена полиција) и едвај чекаат било каква шанса да се предадат.

Стотици, илјадници имаат испоудавено/смрзнато со бегање преку реки и планински врвови. Ваљда шанса да се извлечеш е подобро отколку билет во еден правец на фронт.

Само прашање на време кога ќе го симнат прагот на регрутација од 25 на 18 години... Веројатно Зеки ќе го искористи тоа за да се исценка за повеќе оружје.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.432
Поени од реакции
9.083

:popce:
Како не му беше срам да го изјави ова? Што правеа ЕУ цело време? Се занимаваа со круцијални работи како исправање криви краставици и прицврстување на затки за шишиња?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442
Како не му беше срам да го изјави ова? Што правеа ЕУ цело време? Се занимаваа со круцијални работи како исправање криви краставици и прицврстување на затки за шишиња?
сега соросоидите ги ангажирале во Грузија да прават Мајдан, а внатре се распаѓаат.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
Визуелизација на есенското напредување на руските трупи за последните 3 месеци врз основа на податоците од картата на северниот воен округ

..за жал нема директен пристап инаку според промените навистина има голему промени.

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.001
Перењето мозок иде под полна пареа...

Па ова е повеќе од 10:1 а според снимкине не е ретко да има случаи каде нема што (препознатливо) да се распознае/идентифицира.

Абе подобро молете се да го поживее господ... :LOL:
Абе ти ли беше у таа помојка по име русија? Еднаш кажав Миладинов бил таму пар месеца па иако од град ко Струга пак се шекнал до самоубиство од каква вукојебина е тоа, се прашувам дали си уште таму.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom