Конфликтот во Сирија

Член од
6 февруари 2022
Мислења
978
Поени од реакции
3.809
БРИКС и мулти поларен свет на дело :D

Сојуз каде едни на други си удираат нож кога ќе начекаат можност :D
Турција не е член на БРИКС, да не се помеша со НАТО сојузот таму има јаки удирања ножеви.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.033
Поени од реакции
24.742
Тигарот се враќа во Алепо. Кога ќе се сетам кои дебати се водеа на Редит и Твитер во екот на најжешката фаза од војната дали братот е вистинскиот Сухеил или двојник.

Штета што го изгубија и единствениот што беше подобар дури и овој. Човекот што го додржа Деир ез Зор 3 години под целосна опсада на ИСИС, повеќе дури и од Ленинград во ВСВ. За несреќа филмската индустрија е доминантно амероцентрична иначе до сега требаше филм да снимат за него. Момент за историја кога сириската армија го проби патот од Палмира до Деир ез Зор и ја заврши опсадата што траеше 3 години и ѕверот во преден план. Такви воени лидери се раѓаат еднаш во векот.

Сириската опозиција влегле во околинаските места на Алепо(вториот најголем град во Сирија). Израел откако не се прослави сјајно во Либан сега отвараат нов фронт во Сирија. Израел и Турција повтори соработуваат против Асад, Русија и Иран. Среќна нова 2016 година на сите.
Прегледај го приврзокот 436730
Ова беше оној "разумен компромис" меѓу Ердоган и Путин тогаш за мир у кучи да им го остави Идлиб и околина на шиптaрите, а за возврат да се фокусираат на побитните работи, руско навооружување и гасоводот, иначе со кое темпо тогаш Асад го освои Алепо, Идлиб беше прашање на максимум еден месец. Се ќе беше поинаку да го немаше гомнарот, нека цркне што побрзо.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.553
Поени од реакции
26.270
И затоа меѓу другото ми се свиѓа Владо.
Не треба да ти се свиѓа Владо ( не мислам на нашиов, нашиов е срцка) затоа што после тоа ти што го пиша, Владо го спаси султанот у Измир да не биде фрлен од тераса кога пробаа да му направат воен пуч. Тогаш Владо ако го пуштеше султанот низ вода сега Турција можда ќе имаше некој натовец што ќе спремаше армија за напад од Кавказ на Русија. А султанчево си ќути како млада невеста кога Владо удара заушки по натовци (секако освен Фицо и Орбан).

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000

Автоматски споено мислење:

Сите ги собрале, Чеченци, Ал Нусра, Курди, итн...

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2023
Мислења
19
Поени од реакции
36
Vo 2016 rusija iran asad hezbullah site so pomos na stotini avioni edvaj ja zemaa alepo a onie bez pomos na avioni samo za tri dena alepo e zemeno.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.890
Поени од реакции
12.998
Vo 2016 rusija iran asad hezbullah site so pomos na stotini avioni edvaj ja zemaa alepo a onie bez pomos na avioni samo za tri dena alepo e zemeno.

Лелеј. Нов калифат ќе славите а ? Море да те земе јнзата тебе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000
Узбеци бе, сите муџи ги собрале... Кај да е и УЧК ќе исползат од под некој камен. :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom