- Член од
- 4 октомври 2022
- Мислења
- 1.102
- Поени од реакции
- 1.603
Која глупост е ова? Како да пријави данок кога не примил пари на сметка?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Која глупост е ова? Како да пријави данок кога не примил пари на сметка?
Се извинувам тогаш, мислев ме тролаЧовекот сакаше да праша како да го пријави тој данок, како оди процедурата.
Најверојатно го разбра погрешно според твојов одговор.
Пошто кога продаваш додека да купиш нови парите на сметка на комшијата легнуваат така.Која глупост е ова? Како да пријави данок кога не примил пари на сметка?
Сметката е во Македонија таму? Данок се плаќа во матичната држава кај што примаш пари на македонска сметка.Се извинувам тогаш, мислев ме трола
Пошто кога продаваш додека да купиш нови парите на сметка на комшијата легнуваат така.
и у кладилница кеш на рака ти даваат не ти легнуваат на сметка па плаќаш данок.
Ако тресеш глупости барем потруди се да не заебеш некого а не само да бидеш најпаметен
Како би знаеле они кога јас продавам кога купувам кога воопшто не ги вадам на сметка ?Сметката е во Македонија таму? Данок се плаќа во матичната држава кај што примаш пари на македонска сметка.
Кога ќе повлече пари на сметка во Македонија, тогаш данок ќе си плати.
Danok se plaka na ostvarena dobivka, bez razlika dali si ja ostvaril vo MKD ili na mars.Сметката е во Македонија таму? Данок се плаќа во матичната држава кај што примаш пари на македонска сметка.
Кога ќе повлече пари на сметка во Македонија, тогаш данок ќе си плати.
Zasto ne prijavuvas samo brojki kon UJP nego prijavivas koga si kupil akcii, po koja cena, koga si prodal i po koja cena, normalno i kolku akcii si kupil kolku si prodal.Како би знаеле они кога јас продавам кога купувам кога воопшто не ги вадам на сметка ?
најдобро е да не погодуваме да видам што ќе направам и ќе пишам.
Данок се плаќа на средства примени на сметка во Македонија, тука завршува се. Може до утре да водиш инает.Danok se plaka na ostvarena dobivka, bez razlika dali si ja ostvaril vo MKD ili na mars.
1. Cisto od radoznalost kade se plaka danok ako ti kako makedonski drzavjanin koj zivee vo Makedonija ostvaris priliv na smetka vo Nov Zeland (ili bilo koja random zemja vo koja na nekoja osnova si otvoril bankarska smetka)
2. Ti kako makedonski drzavjanin koj zivee vo germanija 8 meseci vo tekot na 2024 godina ostvaris priliv na smetka vo Avstrija?
Zasto ne prijavuvas samo brojki kon UJP nego prijavivas koga si kupil akcii, po koja cena, koga si prodal i po koja cena, normalno i kolku akcii si kupil kolku si prodal.
Ali za da se osiguras pomini vo UJP i rasprasaj si se.
Точно, пример криптото може на Бајнанс да ставиш 1000 евра и да повлечиш 100.000 да си платиш 10% данок и чист си, не ги занима од колку трејдања ти се парите, е сега за хартии од вредност работата е човекот вика дека ќе ме тераат кога сум ги купил по која цена и кога ги продавам и по која цена.Данок се плаќа на средства примени на сметка во Македонија, тука завршува се. Може до утре да водиш инает.
Депонираш 1к евра на ibkr ili t212, и после 1 година на пример повлекуваш 5к. Данок плаќаш на тие 4к, толку.Точно, пример криптото може на Бајнанс да ставиш 1000 евра и да повлечиш 100.000 да си платиш 10% данок и чист си, не ги занима од колку трејдања ти се парите, е сега за хартии од вредност работата е човекот вика дека ќе ме тераат кога сум ги купил по која цена и кога ги продавам и по која цена.
Се надевам така е, ќе пишам баш што ќе ми кажат.Депонираш 1к евра на ibkr ili t212, и после 1 година на пример повлекуваш 5к. Данок плаќаш на тие 4к, толку.
Ништо нема да ти кажат, пошто ни сами не знаатСе надевам така е, ќе пишам баш што ќе ми кажат.
Така е, ама само ако тие 4к се направени од само 1 продажбаСе надевам така е, ќе пишам баш што ќе ми кажат.
Небитно дали е една или 10. Битно е колку ќе ти легнат на сметка, толку данок ќе си платиш. Тоа погоре е пример само.Така е, ама само ако тие 4к се направени од само 1 продажба
Прав си, некој тука води инат. Некој друг пак слушајќи го инатот ризикува кривична ама сеедноДепонираш 1к евра на ibkr ili t212, и после 1 година на пример повлекуваш 5к. Данок плаќаш на тие 4к, толку.