Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
30 мај 2018
Мислења
83
Поени од реакции
68
Da li postoji mogucnost da podnesem zalbu na predmet, odbili su me, razlog nisu ustanovili da imam poreklo, a oni su mi poslali poreklo, sve sam zavrsavao preko ambasade.
Proveri dali ima nepoklopuvanje vo ime, prezime, data na raganje na predok so koj povzuvas poteklo. Kolku sto znam ke treba nanovo. Mnogu e vazno da procitas detalno so koja pricina si odbien, ili ako mozis da iskontaktiras da ti kazat za da go poprajs nestoto i da si apliciras. Velis tie ti dale dokument, se so e vo toj dokument mora da se poklopi so izvodi.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
А каков точно документ ти издала амбасадата за потекло? Воена книшка, свидетелство...? Во принцип такви документи мора самиот да имаш или од архива да ги извадиш, не знаев за можност амбасада да ти издава такво нешто за да ти потврди потекло.

Член од
26 јули 2024
Мислења
5
Поени од реакции
6
Zdravo na site mi kazaa deka treba da dostavam kopija od moj licen pasos. Dali moze jas licno da go odnesam do Bugarija ili mora preku posrednik da se zaveri na notar i polnomostvo da mu dadam jas?

Attachments

Член од
30 мај 2018
Мислења
83
Поени од реакции
68
Zdravo na site mi kazaa deka treba da dostavam kopija od moj licen pasos. Dali moze jas licno da go odnesam do Bugarija ili mora preku posrednik da se zaveri na notar i polnomostvo da mu dadam jas?
Verojatno imas nov pasos. Ako da treba da se odnesi. Bukvalno nisto ne mora preku posrednik se mozis sam. Posrednici vo cela postapka ne se ni predvideni. Jas preku konzulat dostaviv nov pasos tie napraja kopija, podnesov molba, go nosev i livceto kaj so mi e zapisano brojceto, plativ i tolku. Vo tvoj slucaj nemas vreme za preku konzulat. Ako mozis sam odi si, ama ako ne mozis raspasaj se verojatno ke treba da dajs polnomosno. Verojatno niz forumot ima podatoci sto i kaj treba da odis, a i ako se javis konzulat ke ti kazat

Член од
25 ноември 2019
Мислења
124
Поени од реакции
128
Može lično, jas nosev za deca, za pet minuti završiv. Vo direkcija na vrata rečeš deka si donel dopolnitelni dokumenti i će te puštat da vlezeš vnatre. Okolu koji broj na prepiska si, da znaeme do kade se stignati?

Член од
16 јули 2024
Мислења
33
Поени од реакции
45
Dali ima nekoj primer za aftobiografija kako ja pisuvate
Автоматски споено мислење:
Може во било кој формат. Европски, табеларен и било каков.
Но битно е да ти биде на бугарски јазик. Може да користиш Google Translate.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
518
Поени од реакции
222
Информативно, дали каj сите е вака, ако го смениш пасошот додека си на задолжителна, ќе се поjави ова дека мора да се достави копиjа од пасошот ?

Член од
22 март 2023
Мислења
12
Поени од реакции
3

Во која фаза беше побарана оваа ситуација? По задолжително одобрување или по завршната експертска фаза?

Член од
26 јули 2024
Мислења
5
Поени од реакции
6
Во која фаза беше побарана оваа ситуација? По задолжително одобрување или по завршната експертска фаза?
задолжително одобрување

Može lično, jas nosev za deca, za pet minuti završiv. Vo direkcija na vrata rečeš deka si donel dopolnitelni dokumenti i će te puštat da vlezeš vnatre. Okolu koji broj na prepiska si, da znaeme do kade se stignati?
9010/2022

Член од
21 јуни 2020
Мислења
21
Поени од реакции
2
Кој е нормалниот датум на истекување на вашиот пасош?

Член од
17 јануари 2023
Мислења
11
Поени од реакции
17
Dete od 14 god dali go prasuvaat na intervju nego ili i roditel moze da odgovara
Велат дека старосната граница за интервју е 14 години

Велат дека има сет нови прашања од пред некој ден, има ли некој да сподели на форумот или е само дезинформација?

Член од
15 август 2023
Мислења
2
Поени од реакции
2
IMG_4762.jpeg

So se podrazbira po ovoj status

Последно уредено:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Прегледај го приврзокот 436660

So se podrazbira po ovoj status
Треба да доставиш документи со кои докажуваш бугарско потекло, односно треба конкретно да доставиш пасош, воена книшка или свидетелство од родител/баба/дедо и да покажеш дека сте роднински поврзани за да докажеш дека имаш бугарско потекло. Ти со какви документи аплицираше?

Kajgana Shop

На врв Bottom