Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Зашто џабе славење? Во САД мнозинството народ гласаше против bad guys, покрај останатите внатретрешни политики гласаа и за оние што обеќаа дека ќе го запрат финансирањето на Украина и ќе донесат мир со Русија, дали тоа ќе се спроведе останува да видиме но сепак е огромна позитива, нема ништо лошо во тоа и секој здраворазумен човек на светов го поздравува тоа, освен сороспиите педофилите комуњарата и тој што ти стиснал лајк тој со голфот што лепеше плакати за Заев, уште неможе да го преболи првиот мандат на Трамп... :icon_lol:
Probav da pocnam muabet za toa, dali e vo duhot na demokratijata tehnickiot pretsedatel so mandat uste eden mesec da ja zaostruva situacijata, so ogled na toa sto sprotivniot tabor gi dobi izborite, ali stativa.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
dzabe tolku slavenje se udri na temata za izborite
од моја страна славењето нема многу врска со Украина, има безброј други причини за славењето

Уште доста пред извборите пишав - моја претпоставка е дека Трамп ќе даде некој подобар предлог (отколку досегашните), Русија ќе одбие и војната ќе продолжи.

Без Трамп се зголемуваат шансите за нуклеарна ескалација, со Трамп не се зголемуваат толку.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.450
Поени од реакции
24.664
Interesen fakt koj go ima na wiki - gradot Soči vo Rusija ima subtropska klima :cool:

Edit.
Sega gledma deka vekje tr citirale za Soči :D

nema, toest moze po nekoj nivni perimetri. znaci go imam shetano cel toj del, sochi, adler, krasnaya polyana... prvo ima planini i sneg vo zima, imaa olimpijada ako se sekavas. vtoro temperaturite ne se ni priblizno slicni do ona sto sakam, sporedi so queensland australia na primer ili bali, indonezija.

neznam sto vi e forata demek loso ke mi bide tamu? :ROFLMAO: desetinka od trosocite vo aus, ubav narod, bez ciganerija kako vo eu ili usa. aus e sredena i cista da ziveev vo eu ili usa do sega ke bev u azija ili juzna amerika nekade. ako nekad se zaebat rabotite ovde veke kazav idam vo indonezija, pasos veke imam. :icon_mrgr:

Член од
11 октомври 2024
Мислења
82
Поени од реакции
207
nema, toest moze po nekoj nivni perimetri. znaci go imam shetano cel toj del, sochi, adler, krasnaya polyana... prvo ima planini i sneg vo zima, imaa olimpijada ako se sekavas. vtoro temperaturite ne se ni priblizno slicni do ona sto sakam, sporedi so queensland australia na primer ili bali, indonezija.

neznam sto vi e forata demek loso ke mi bide tamu? :ROFLMAO: desetinka od trosocite vo aus, ubav narod, bez ciganerija kako vo eu ili usa. aus e sredena i cista da ziveev vo eu ili usa do sega ke bev u azija ili juzna amerika nekade. ako nekad se zaebat rabotite ovde veke kazav idam vo indonezija, pasos veke imam. :icon_mrgr:
Има една голема разлика.

Ти си отишол во тие земји со британски бренд, австралиски пасош, австралиска плата и долар позади себе во земји каде просечен човек вреди како комарец у лето со месечна заработка од 200 долари.

Нормално ќе ти биде топ кога таму те гледаат и доживуваат како Бог троличен, 50 пати повеќе од реалната вредност која би те доживувале во Австралија или богатите земји.

Ако ти беше до климата, тогаш ќе се преселеше веднаш во Индонезија, Гана или Брег на Слонова Коска по емигрирањето од Македонија.

Биди си чист и реален пред себе. Не сите пијат нафта во Македонија на тие приказни.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.450
Поени од реакции
24.664
Има една голема разлика.

Ти си отишол во тие земји со британски бренд, австралиски пасош, австралиска плата и долар позади себе во земји каде просечен човек вреди како комарец у лето со месечна заработка од 200 долари.

Нормално ќе ти биде топ кога таму те гледаат и доживуваат како Бог троличен, 50 пати повеќе од реалната вредност која би те доживувале во Австралија или богатите земји.

Ако ти беше до климата, тогаш ќе се преселеше веднаш во Индонезија, Гана или Брег на Слонова Коска по емигрирањето од Македонија.

Биди си чист и реален пред себе. Не сите пијат нафта во Македонија на тие приказни.
jas parite gi zarabotuvam u azija a gi trosam sekade niz svetot. i ne se sekiraj jas sum bogat i za aus i za usa standardi.

ps. se selam na gold coast sledniot mesec. sum ziveel na filipini i thailand predhodno i sum 2-3 meseca godisno vo toj del na svetot. ic ne e problem za mene toa.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
82
Поени од реакции
207
jas parite gi zarabotuvam u azija a gi trosam sekade niz svetot. i ne se sekiraj jas sum bogat i za aus i za usa standardi.

ps. se selam na gold coast sledniot mesec. sum ziveel na filipini i thailand predhodno i sum 2-3 meseca godisno vo toj del na svetot. ic ne e problem za mene toa.
Ги заработуваш парите во Азија за која претходно Австралија ти овозможила да ги направиш.

Не си само ти. Ги имаш десетици илјадници номади што живеат таму со ист мајндсет како тебе. Ги имаш и десетици илјадници Руси што живеат на Тајланд, Виетнам, Кипар што работат за западни фирми и развиле некоја бизнис шемичка.

Не се секирај. Знам дека не си ти богат за американски или австралиски стандарди. Да беше, ќе имаше големи фирми по Македонија и твојот курч на далеку ќе се слушаше.

И, тоа е релативно што е богат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445

Ако си за Русија у ратов, требе да идеш таму да живееш, а не на друго место.

Поглупа логика ретко читам на форумов.

У темана за Израел им викаат ли едниве на другите - Ако си за Палестинците онда треба у Газа да се иселиш, а не да живееш у Мичурин?
Или обратно, овие што се за Израел на таа тема, дали некој им вика дека треба таму да живеат, пошто се за таа страна у ратот?

Ич не си ми јасен што уопште се објаснуваш со ликови што ти поставуваат такви малоумни прашања, односно желби.

Баш ме интересира која им е ретардираната логика за граѓански војни. На пример, исти курац ти е за кој си бил у граѓанската војна у Руанда. И да си за Тутсите и да си за Хуту, резимето би ти било - у Руанда треба да живееш, а не одовде да фаќаш страна.
Следствено, у темата за Нагорно Карабах, кој е за Азербејџан таму под хитно да се пресели, а кој е за Ерменија - у Ерменија.

ретарди

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.672
Поени од реакции
42.243
ме потсети на логиката на @jamajka ако не сакаш да гледаш како деца се разнесени од ракети што расфрлаат ножеви си хамас.

Иначе еве за поддржувачите на егзодусот. Сирски чека тазе месо за контраофанзивите према Курск.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.438
Поени од реакции
17.824
Аргументите за кој каде живеел ви се вонсериски глупи. Као, ако живеам во таа држава, и говна да ми сервираат ќе ги конзумирам. Многу ботовски, значи не смееш да имаш став различен од државата, типично комуњарски.

Има Американци мнозинство, кои се против америчките надворешни политики. Треба и нив да ги иселите од Америка.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
82
Поени од реакции
207
Има една работа во животот што се вика лицемерие и образ. Ако за нешто се залагаш, дај тоа покриј го во реален живот со дела.

Исто ко на времето што ревносните заљубени Југословени веруваа во комунистичкиот титоистички систем, а своите деца не ги праќаа на бауштела во Социјалистичка Источна Германија, туку во Западна Германија и со задоволство трчаа во Трст да купат фармерки.

Уживајте со евтини оправдувања.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Има една работа во животот што се вика лицемерие и образ. Ако за нешто се залагаш, дај тоа покриј го во реален живот со дела.

Исто ко на времето што ревносните заљубени Југословени веруваа во комунистичкиот титоистички систем, а своите деца не ги праќаа на бауштела во Социјалистичка Источна Германија, туку во Западна Германија и со задоволство трчаа во Трст да купат фармерки.

иди у темана за израел и поти им ги мадињата на сите таму да се преселат у Газа или Јафа

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.721
Поени од реакции
33.960
Ако си за Русија у ратов, требе да идеш таму да живееш, а не на друго место.

Поглупа логика ретко читам на форумов.

У темана за Израел им викаат ли едниве на другите - Ако си за Палестинците онда треба у Газа да се иселиш, а не да живееш у Мичурин?
Или обратно, овие што се Израел на таа тема, дали некој им вика дека треба таму да живеат, пошто се за таа страна у ратот?

Ич не си ми јасен што уопште се објаснуваш со ликови што ти поставуваат такви малоумни прашања, односно желби.

Баш ме интересира која им е ретардираната логика за граѓански војни. На пример, исти курац ти е за кој си бил у граѓанската војна у Руанда. И да си за Тутсите и да си за Хуту, резимето би ти било - у Руанда треба да живееш, а не одовде да фаќаш страна.
Следствено, у темата за Нагорно Карабах, кој е за Азербејџан таму под хитно да се пресели, а кој е за Ерменија - у Ерменија.

ретарди
Kласична ботска реторика... Чат пат и некој нафовец ќе ја спомне ама брзо се изморуваат, ботовиве не.
Автоматски споено мислење:

Аха, ти као би сакал во Америка ама они не те сакаат... Не си им доволно црн! Take that for irony!! :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.450
Поени од реакции
24.664

ima i edna druga rabota a toa e sopstven mozok. jas poseduvam takov i si se vodam spored negovite zamisli. ti i drugite botovi ovde utre gomna koga ke pocnat da ve hranat i toa so zadovolstvo ke srkate.

Kajgana Shop

На врв Bottom