Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.052
Поени од реакции
9.423
100 stapa po tugj grb ic ne bolat. I iljada takticki vo Ukraina nema da smenat tolku kolku edna kade sto treba ;)
Аналогија за нив е една болест што се вика рак, обезглавување не може да се направи, цел систем функционира како hivemind. Додека не го исцедат цело човештво до смрт нема да ги снема. Све што имаат е влог у оваа војна и ќе ја тераат агендата до крај.

Член од
23 ноември 2024
Мислења
3
Поени од реакции
5
slabo nekako razbiras.... rusija se sto potrosi obnovuva i modernizira, se ke se nadopolni vo rok od nekolku meseci koga ovaa vojna ke zapre.

aj proveri koj ima zgolemuvanje na populacijata i teritorijata ovie godini....

Чекај не си ти тој што живее у Острелија?

Како тоа твоите ставови се про-Русија што не идеш да живееш у Казан? за на форум Русија а у живо се крстите у пасошот на ОСтрелија..

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.451
Поени од реакции
24.668
Чекај не си ти тој што живее у Острелија?

Како тоа твоите ставови се про-Русија што не идеш да живееш у Казан? за на форум Русија а у живо се крстите у пасошот на ОСтрелија..
a sto ima toa vrska? jas ziveam kaj sto jas sakam. da ima rusija sub tropska klima ke ziveev tamu.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
115
Поени од реакции
222
Ми се чини, на овој начин како што се одвиваат работите, неизбежен е директен судир со нато и тоа за краток период, јбг.
И треба. За некои овде да сфатат дека предупредувањата што доаѓаат макар и од алкосот Медведев не се празни. Цела дестилерија испил во тек на војнава му се гледа по фаца дека е потресен.

Нема да пишувам часови. Први на удар ќе бидат радарите за рано откривање, Русите досега имаат изгубено еден за повеќе не сум сигурен. Бидејќи тие радарски станици се самостојни, без персонал, ќе бидат удрени без најава.

Путин објавува ултиматум од 3 часа, сите западни земји да ја повлечат воената поддршка за Украина. Доколку тоа не се случи следува напад на нато бази. На пентагон му се доставени метите и знаат дека не е блеф.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.351
Поени од реакции
6.445
И треба. За некои овде да сфатат дека предупредувањата што доаѓаат макар и од алкосот Медведев не се празни. Цела дестилерија испил во тек на војнава му се гледа по фаца дека е потресен.

Нема да пишувам часови. Први на удар ќе бидат радарите за рано откривање, Русите досега имаат изгубено еден за повеќе не сум сигурен. Бидејќи тие радарски станици се самостојни, без персонал, ќе бидат удрени без најава.

Путин објавува ултиматум од 3 часа, сите западни земји да ја повлечат воената поддршка за Украина. Доколку тоа не се случи следува напад на нато бази. На пентагон му се доставени метите и знаат дека не е блеф.
Еве сфатив, и?
Автоматски споено мислење:

a sto ima toa vrska? jas ziveam kaj sto jas sakam. da ima rusija sub tropska klima ke ziveev tamu.
Sochi has a humid subtropical climate (Köppen climate classification Cfa)

:свиркам:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.451
Поени од реакции
24.668
Си треба да останеш подолго. А тоа за морето, па сите мориња околу Русија се срање, не треба тоа да биде изговор.
nekolku pati sum bil de... zatoa i rekov ne mi se dopaga klimata, jas sakam potopli predeli. indonezija za nekoja godina po se izgleda, ali i vietnam poleka stanuva opcija. :icon_mrgr:

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.351
Поени од реакции
6.445
Чекај да ти реплицирам „Ти реков бе!“.
Не еве и? И да рокне нулкеарка. Што можеме ја и ти да направиме? Незнам дали ме разбираш, кога некој на темава збори против Русија, контрааргументот е против тој што збори, као нешто многу важно ќе смени тоа. Можам и ја до утре да пишувам дека сте руски ботови, платеници, заостанати бла бла, што ќе смени тоа? Коментирај за тие што носат одлуки не за тие што ги коментираат одлуките. Додуша прај што сакаш, ме здоболе на крај краева.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
115
Поени од реакции
222
Не еве и? И да рокне нулкеарка. Што можеме ја и ти да направиме? Незнам дали ме разбираш, кога некој на темава збори против Русија, контрааргументот е против тој што збори, као нешто многу важно ќе смени тоа. Можам и ја до утре да пишувам дека сте руски ботови, платеници, заостанати бла бла, што ќе смени тоа? Коментирај за тие што носат одлуки не за тие што ги коментираат одлуките. Додуша прај што сакаш, ме здоболе на крај краева.
Тоа е тоа што вредеше да се прочита. Седи на темава, интересни апокалиптични муабети ќе вртиме. И јавно ти се извинувам што те нареков кајгански кловн.

Член од
19 мај 2014
Мислења
243
Поени од реакции
344
Продавам луголов раствор, висока концентрација на јод. Порачки во ДМ

Луголов_раствор.jpg

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.721
Поени од реакции
33.960
Читам еден претставник на НАТО, ме мрзи да пребарувам сеа, пред некој ден кажува дека нуклеарното оружје на Русија ги одвраќа НАТО членките од напад, после го читам требало да се крене 3 посто бдп за НАТО за да се спремат, потоа искачаат со изјава за превентивни напади..

Не нуклеарно, тоа нема шанси да добијат, туку и конвенционално НАТО да ја нападне Русија има немиен да го изеде и за брз период ќе стигнат до првите битни земји, а тоа е Франција и можеби Германија, зашто тогаш нема да се ратува рововски. Полска, наводниот ѕвер на стероиди ќе помине како со Германија во 2. Светска.

Многу потценувачки кон Русија, јас баш би сакал една нуклеарка да спржат по боранииве и да ги истресат од гаќи. Не жалам никој освен мојот народ, ме заболе уво за балтички и полски ретарди, а најмалку за англиски инцестоиди.
Знаејќи какви психопати ги буткаат работиве, сето ова не би го ставил во рамки на невозможното. Можеби се надеваат ЕУ и РФ меѓусебно да се уништат а они да останат настрана (иако со нуклеарна зима не гледам како било кој може да остане настрана)... Освен што РФ, ако дојде до нуклеарна војна со ЕУ вазалите - секако за истата сметка ќе ги поздрават и газдите на ЕУ.
Автоматски споено мислење:

Западот бил потрошен од војнава а не Русија што изгуби илјадници парчиња опрема, пола црноморска флота, бомбардирани авио бази и складови и преку 80 илјади животи на украинските ниви во овие три години.

Се читате ли што пишувате.
Пола црноморска флота? Абе цела!

Ама не е сѐ загубено, стигнуваат засилувања. Не само Корејци, туку и Хути... И не само Хути, туку и Талибани! :unsure:
(и кој уште сѐ нема да се сетат нафовци)

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
975
Поени од реакции
3.801
dzabe tolku slavenje se udri na temata za izborite
Зашто џабе славење? Во САД мнозинството народ гласаше против bad guys, покрај останатите внатретрешни политики гласаа и за оние што обеќаа дека ќе го запрат финансирањето на Украина и ќе донесат мир со Русија, дали тоа ќе се спроведе останува да видиме но сепак е огромна позитива, нема ништо лошо во тоа и секој здраворазумен човек на светов го поздравува тоа, освен сороспиите педофилите комуњарата и тој што ти стиснал лајк тој со голфот што лепеше плакати за Заев, уште неможе да го преболи првиот мандат на Трамп... :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom