Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.344
Читајте ги коментарите додека видео записот е тазе. :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

" The Epstein guitars never made it to production... the necks kept breaking... "

" In collaboration with Orange Amps. "

" I'm an amazing shredder, some might say the best "

" Theyre eating our amps, theyre eating our effects pedals... "

" The student model is called ”The Apprentice“ "

" They’re eating the Fenders, they’re eating the Gibsons. "

" Make
A
Guitar
Again "

https://off.net.mk/video/razno/fender-ili-gibson-ili-mozhda-tramp

Фендер или Гибсон? Или можда Трамп?

24 ноември 2024 - 14:06

Мајчин тој, на сите обврски и галами нашол време да лансира линија тематски гитари (електрични и акустични) на чиј врат пишува „Make Amerika Great Again“. Од 1.500 до преку 11.000 долари. Само тие најскапите со негов потпис да ги продаде, од сегашниот лагер ќе заработи околу 14 милиони долари. Само да не му најдат дека се произведени во Кина.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
60
Поени од реакции
187
Зетот и ќерката на Доналд Трамп ќе градат два луксузни хотели во Албанија, а се зборува дека влегуваат и во енергетскиот сектор со преку една милијарда инвестиции. Албанската дијаспора е 50 години пред македонската. Влијание и лобирање се купува со пари и бизнис интереси, а не играње ора со тапани и зурли.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.391
Зетот и ќерката на Доналд Трамп ќе градат два луксузни хотели во Албанија, а се зборува дека влегуваат и во енергетскиот сектор со преку една милијарда инвестиции. Албанската дијаспора е 50 години пред македонската. Влијание и лобирање се купува со пари и бизнис интереси, а не играње ора со тапани и зурли.

не озбиљно, Албанците се ептен најбољи, алал да им е. Они ја читаат најбољатса книга куранот и ептен се по православните вредности.

и Трамп и Путин и демократите ги сакаат

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015

Албанската дијаспора „лобира„...не „корумпира„...и во тоа е „ разликата„...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.648
Поени од реакции
42.198
не верувам дека има некоја разлика меѓу лобирање и корумпирање. Затоа мислам дека тоа треба да е исклучено од политика ако сакаш да имаш правична држава. Во Русија и Кина нема да видиш некои ликови да трчаат по политичари јавно и да се фалат за тоа.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
не верувам дека има некоја разлика меѓу лобирање и корумпирање. Затоа мислам дека тоа треба да е исклучено од политика ако сакаш да имаш правична држава. Во Русија и Кина нема да видиш некои ликови да трчаат по политичари јавно и да се фалат за тоа.
Секако дека нема разлика меѓу тие две дејанија...затоа ги напишав во знаци-наводници.

„Лобирањето„ е „елегантно„ подмитување, кое (веројатно) не подлежи на правен прогон и казнување (само ради елегантниот израз), за разлика од апла-подмитувањето, односно корумпирањето.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
60
Поени од реакции
187
Албанците им даваат ресурс за експлоатација и правење пари на американската администрација во замена за чување на нивните национални интереси. Вин вин ситуација.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
Албанците им даваат ресурс за експлоатација и правење пари на американската администрација во замена за чување на нивните национални интереси. Вин вин ситуација.
...или поточно кажано, западните ни соседи, преку „лобирањето„, си ја купуваат наклонетоста од САД, (за што не е потребно никакво лично и/или колектовно достоинство, туку еластична „кичма„...), а на ликовите од САД, на кои никад не им е доволно богатењето, стануваат од богати уште побогати.

Цената ја плаќа „третиот„, т.е.„обичниот„ народ...преку својата трајна сиромаштија.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
454
Поени од реакции
1.276
Vo sekoj field imate istorija shto vazhi samo za vas. Ova e edna od tie istorii. Kosova e drzava, i Srbija nema nikogash da vleze ushte ednash tamu.
Amerika i UK se prijateli na Albancite bidejki vie ste Rusko&slovensko pleme (i imate natural connection so Rusija). I edistvena nacija vo Balkanot koja shto e protiv sllovenite se Albancite (Ilirite)..
I ova ke trae zasekogash... Znaci ova treba da go priznaete i da se naucite.. Rusite go nemat silata od 1913 do 1990.. Srbite i vie ste go koristele ovoj vek da napreduvate i da napraite istorii shto normallno vazhat samo za vas.. no posle 1990 rabotite se staveni poleka na svoi mesta, i izgleda treba ushte malku, i se ke bide na svoe mesto :).
Pozdrav
Балансерот како?Некако во последно време не е евикасен,а?Али паша некако изгуби на важност последно време или не си приметил?:)Веке не е важно кој победил во албанскиот блок туку во македонскиот.Тоа е веќе драстична промена,нема веке уцени.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2024
Мислења
60
Поени од реакции
187
Тоа што треба во иднина Мицкоски и ВМРО да направат е дигитализацијата на Македонија да ја спроведуваат американски фирми блиски до Трамп преку посредништво на Крис Павловски и Rumble. Официјално Крис беше во посета на Македонија летово кај Мицкоски со двајца тешкаши блиски до Трамп и неофицијално е договорено тој да ја спроведува дигитализацијата на Македонија. UFC MMA, NFL и NHL лигите веќе преминаа на Rumble. Се зборува и неофицијално дека Џо Роган ќе преминува од Spotify на Rumble следната година.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.690
Поени од реакции
33.865
^^ Oва од истите извори според кои Украина од САД ќе добиеле оружје со домет од илјадници километри? :unsure:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.682
Тоа што треба во иднина Мицкоски и ВМРО да направат е дигитализацијата на Македонија да ја спроведуваат американски фирми блиски до Трамп преку посредништво на Крис Павловски и Rumble. Официјално Крис беше во посета на Македонија летово кај Мицкоски со двајца тешкаши блиски до Трамп и неофицијално е договорено тој да ја спроведува дигитализацијата на Македонија. UFC MMA, NFL и NHL лигите веќе преминаа на Rumble. Се зборува и неофицијално дека Џо Роган ќе преминува од Spotify на Rumble следната година.

Има и кај нас талентирани луѓе што можат да направат дигитализација ако им се даде одврзани раце, не ни требаат американски фирми

Kajgana Shop

На врв Bottom