Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
30 октомври 2022
Мислења
454
Поени од реакции
1.275
Најголеми непријатели на Украинците се нивните до срж корумпитани политичари.Интересно ќе е како ќе се одвиваат настаните кога Трамп ќе ја преземи власта во Америка.До тогаш да се надеваме дека работите неа да ескалитаат.Орешник дојде во право време.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.011
Најголеми непријатели на Украинците се нивните до срж корумпитани политичари.Интересно ќе е како ќе се одвиваат настаните кога Трамп ќе ја преземи власта во Америка.До тогаш да се надеваме дека работите неа да ескалитаат.Орешник дојде во право време.
Кој ги искорумпира(л) украинските политичари?

Мене повеќе ми наликуваат на руските тајкуни, кои во времето од пијандурата зграбија се‘ што беше (или е) вредно од руската економија и природни богатства и преку ноќ, нивните умови се насочија кон Западат и западните „вредности„ (пренос на пари, купување движен и недвижен имот надвор од Русија, образување на своите деца на западни универзитети...) а не кон своите традиционални.

Оттаму, не случајна е оваа неприродна приврзаност од добар дел од украинските тајкуни кон „западните вредности„ а со тоа и нивно свесно потчинување и ставање на себе си во корист на туѓи (западни) интереси во Украина.

Таквите ликови, Дугин ги нарекува „шеста колона„, која ја има и во Русија...за извоз.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.169
Поени од реакции
16.304
Бафра, чисто ете да знаеш.. филмот за Зајцев е холивудско срање!
Чисто срање :rolleyes:
И оваа теорија дека советите биле пуштани како овци на колење е дел од пропагандата на Западот против комунизмот! Онака чисто перење мозок..
(и јас го мразам комунизмот бај д веј, ама ќор не сум)
Имало во ВВ1 2 линии на фронтот, ако биде погоден тој на првата линија, друг од втората линија ја земал пушката, немале доволно оружје а имале луѓе.. е денес во војните е спротивно, ќе почнат војни со роботи..
Патем, кога бил на некој саем претставен првиот митралез, претставникот од царска Кина рекол, ова троши премногу куршуми, тогаш преферирале поефтина варијанта за убивање, со сабји

Член од
30 октомври 2022
Мислења
454
Поени од реакции
1.275
Кој ги искорумпира(л) украинските политичари?

Мене повеќе ми наликуваат на руските тајкуни, кои во времето од пијандурата зграбија се‘ што беше (или е) вредно од руската економија и природни богатства и преку ноќ, нивните умови се насочија кон Западат и западните „вредности„ (пренос на пари, купување движен и недвижен имот надвор од Русија, образување на своите деца на западни универзитети...) а не кон своите традиционални.

Оттаму, не случајна е оваа неприродна приврзаност од добар дел од украинските тајкуни кон „западните вредности„ а со тоа и нивно свесно потчинување и ставање на себе си во корист на туѓи (западни) интереси во Украина.

Таквите ликови, Дугин ги нарекува „шеста колона„, која ја има и во Русија...за извоз.
Кој ги искорумпирал нашите политичари?Едноставно се такви,расипани до срж.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.999
Поени од реакции
7.662
Gi rasipa komunizmot i generaciski se usovrshuvaa vo svojata resipanost.
Vtora prichina e podanickuot mentalitet na narodot steknat ushte od tursko.
Eve trgni od tebe, koga imash obvrski pr na lekar,opshtina, policija... Prvo shto ti pajga na pamet e koj da ti svrshi rabota pobrzo.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
454
Поени од реакции
1.275
Gi rasipa komunizmot i generaciski se usovrshuvaa vo svojata resipanost.
Vtora prichina e podanickuot mentalitet na narodot steknat ushte od tursko.
Eve trgni od tebe, koga imash obvrski pr na lekar,opshtina, policija... Prvo shto ti pajga na pamet e koj da ti svrshi rabota pobrzo.
Никогаш на барам врски за да завршам побрзо.Не ме бива за лигавење.Иначе точно е дека комунизмот ги расипа административците.Ако сакаш да се вратиш во комунизам оди во државна лабараторија за испитување на крв.Временска машина,одма си се вратил негде 1962 понашањето на персоналот и после тоа оди во приватна лабараторија и ќе ја видиш огромната разлика од понашање на персонал до времето поминато во чекање за услугата.Комунизмот ја расипува администрацијата и го понижува обичниот човек.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.686
Поени од реакции
33.855
Дап, системот со корупција внимателно се негува во сите држави што се амарикански вазали. Исто како во САД. Пошто колку повеќе корупција, толку полесно се контролираат тие што се највисоко во хиерархијата.

Не велам дека во други држави нема корупција, само дека таа не е инжинирана со умисла.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.011
Не наведуваш никаква причинско-последична релација, ради која некој станал расипан до срж...освен ако се станува расипан „онака„, сам од себе...:unsure:

Член од
30 октомври 2022
Мислења
454
Поени од реакции
1.275
Не наведуваш никаква причинско-последична релација, ради која некој станал расипан до срж...освен ако се станува расипан „онака„, само од себе...:unsure:
Прочитај погоре

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.011
Комунизмот :rolleyes:
Која е „шемата„ во комунизмот (кој никогаш не се случи...) за расипување луѓе?...

Во соц-реализмот, добар дел од народов беше клошар и имаше негативен став кон тој општествен систем.

Туку...како може тајкун да биде искорумпиран, кога крадејќи, стекнал појќе од што може да потроши за цел свој живот?...

Зашто некој би корумпирал веќе богати поединци?

Член од
30 октомври 2022
Мислења
454
Поени од реакции
1.275
Која е „шемата„ во комунизмот (кој никогаш не се случи...) за расипување луѓе?...

Во соц-реализмот, добар дел од народов беше клошар и имаше негативен став кон тој општествен систем.

Туку...како може тајкун да биде искорумпиран, кога крадејќи, стекнал појќе од што може да потроши за цел свој живот?...

Ево уште еден обичен пример од комунизмот.Се сеќавам како дете татко ми стануваше од 4 сатот сабајле за да купи млеко,пошто ако не купиш на време после го нема.И сега нормално тие државна администрација добиваа млеко преку ред пошто можат да му завршат работа на продавачот.Има уште безброј примери за тоа како кумунизмот ги расипува политичарите и обичниот народ.До ден денес во државна администрација сеуште царува тој комунистичко-поданички систем.Доволно е само да одиш во општина да завршиш некоја и да ги осетиш благодетите на тој бирократски систем.Не е битно кој е на власт,традицијата останува и не се менува.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.686
Поени од реакции
33.855

„Зашто некој би корумпирал веќе богати поединци?“

Сакаш да кажеш „зошто некој додатно би корумпирал олигарси“? Па за да ги контролира. И всушност не ги ни корумпираат пошто они веќе се корумпирани. Зборот што го бараш е „компромитираат“. Кога имаат прљавштини за некој, потоа тој некој се контролира преку закани и уцени. Порано почест метод бил создавање прљавштини за некој, денес едноставно на функции директно носат некој што во старт е прљав.

Ова е вака овде, така е во Украина, така е секаде каде што САД држат контрола (па и во самите САД). Повторно, не велам дека во други држави нема корупција само дека во други држави таа корупција не е инжинирана со умисла.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.011
„Зашто некој би корумпирал веќе богати поединци?“

Сакаш да кажеш „зошто некој додатно би корумпирал олигарси“? Па за да ги контролира. И всушност не ги ни корумпираат пошто они веќе се корумпирани. Зборот што го бараш е „компромитираат“. Кога имаат прљавштини за некој, потоа тој некој се контролира преку закани и уцени. Порано почест метод бил создавање прљавштини за некој, денес едноставно на функции директно носат некој што во старт е прљав.

Ова е вака овде, така е во Украина, така е секаде каде што САД држат контрола (па и во самите САД). Повторно, не велам дека во други држави нема корупција само дека во други држави таа корупција не е инжинирана со умисла.
Е тоа веќе може....„компромитиран„ е поприфатлив опис.
Автоматски споено мислење:

Ево уште еден обичен пример од комунизмот.Се сеќавам како дете татко ми стануваше од 4 сатот сабајле за да купи млеко,пошто ако не купиш на време после го нема.И сега нормално тие државна администрација добиваа млеко преку ред пошто можат да му завршат работа на продавачот.Има уште безброј примери за тоа како кумунизмот ги расипува политичарите и обичниот народ.До ден денес во државна администрација сеуште царува тој комунистичко-поданички систем.Доволно е само да одиш во општина да завршиш некоја и да ги осетиш благодетите на тој бирократски систем.Не е битно кој е на власт,традицијата останува и не се менува.
Не велам дека претодниот систем не створи „слој„ од населениево, кој беше склон кон коруптивни дејанија...но....во претходниот систем важеше правилото „имам свои врски„, оти во тој систем не постоеше вишок пари (од „паралелен„ нелегален промет со пари...) со кои (пари) можеш да “купиш„ било кого, кој веќе е на позиција и од која (позиција) може да ти „заврши работа преку ред„.

Муабетот ми беше, како се корумпира веќе богат поединец?...

Лесно се корумпираат клошари-ги земаш во група, им прајш „НВО„ ги плаќаш „пристојно„ и преку тоа здружение, корумпираниве ќе лаат против се‘ живо во својата средина....

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom