Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    726
Член од
14 август 2018
Мислења
4.778
Поени од реакции
10.568
Kako be ne znaes, vo podrum bese? Zaboravi koga gi broevte proektilite, uste tri im ostanaja, uste dva, posledniot go ispalija i taka.
Еве и овој на позајмица им беше од негде..
Сега дужат еден проектил :oops:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Kako be ne znaes, vo podrum bese? Zaboravi koga gi broevte proektilite, uste tri im ostanaja, uste dva, posledniot go ispalija i taka.
Пак ќе речам, види побарај, вие ги следевте тие работи. Не знам јас тоа.
Се водело сметка колку Искандери се останати, колку Патриоти има, ете таму не знам што било со машините за перење.
Ете ја имаш цела тема, побарај.

Јас само знам дека овие сега што паѓаат врз Руска територија не идеше предвид пред 2 години ни да се спомнат, камоли да бидат доставени до Украина.
Сега видиш и со лешници и со оревчиња ги пречекуваат.

Еве и овој на позајмица им беше од негде..
Сега дужат еден проектил :oops:
Оти бе така само еден? Нели ги штанцаа?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.814
Ги гледав...
Тие траги од триење како огнени линии, сум ги видел и нуклерни глави кога тестирале..
Па баш чудо да видиш на тие колку ништо не се случува кога ќе удрат!
(за dummy ненаоружани зборувам)

На снимката од лешникот се гледаат експлозии, факт. Прашање неодговорено е само дали се од боевите глави, или самата цел експлодира!?
Ама кинетички не се накај сигурно.. тие не експлодираат.

А и Occams razor зошто би у старт да се заебаваат, среде војна/криза да развиваат кинетички за таа ракета кога нема логика да ги носи у старт?!
Целта е предупредување на западните. Затоа биле испалени ракетите без боеви глави. Самите ракети не се дизајнирани да се користат како кинетички проектили ама ете во случајов тоа биле. Можеби и додале малку тунгстен на врвовите... Just for fun. :)

Член од
14 август 2018
Мислења
4.778
Поени од реакции
10.568
Еве го и овој плачко..
Како можеле С.Кореа, Иран и Кина да и помагаат на Русија..
Не било фер! Трета Светска Војна било!

Им кажал на партнерите од НАТО :tapp:
(на истите оние кои останаа со празни магацини..)

Ќе напишете дека исклучени од реалноста..
Ама не!
Точно знае овој што зборува!
Тоа се вика "образ ѓон"

ама нека плачат што светот не функционира така како што си замислиле..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.814
Ако се лажеме. Имаат повеќе. Како и Русите така и Сад знаат како се играат овие игри. Манипулација на факти и тн. Што точно имаат двете земји, мал број на луѓе во врвот точно знае. Неможе некој да ме разубеди дека Сад ќе ризикуваат да им испратат два системи без пред тоа да имаат самите резерви. Што еве се расипе некој од нив? Мислам во ред тоа технологија курац палац, ама и тоа е подлежно на дефекти.
Исто како што Русите манипулираа со наводен десант на Киев и глупавите веруваат дека навистина спремале така да навлезат. Или што ова во Курск им е бетер од Бахмут на Зељо и ко. Не разбираат. Да беше целта на Русија да ги потепа, ќе ги потепаше до сега. Вака ги цеди доста добро таму. Видете жителите ќе се вратат што се раселени повторно да живеаат дома, ќе се изгради се тоа што е разурнато. Наровучение е Мариупљ. Ама фаците на Зељо нема да се вратат. Ќе испукаат некој Сторм, ќе се израдуваат и после дома ќе попијат некој Ле па ќе треба да ги носат на бајачки Зељо и амебиве собрани дека не било страшно оружје.
Званично тие два системи биле, ама ете и 10 нека бидат и сите нека ги донесат во Украина... Мислиш дека би направиле разлика? Она чудоно само нагоре додека оди теоретски може да го погодат, после тоа на тие брзини не можат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.252
Пак ќе речам, види побарај, вие ги следевте тие работи. Не знам јас тоа.
Се водело сметка колку Искандери се останати, колку Патриоти има, ете таму не знам што било со машините за перење.
Ете ја имаш цела тема, побарај.

Јас само знам дека овие сега што паѓаат врз Руска територија не идеше предвид пред 2 години ни да се спомнат, камоли да бидат доставени до Украина.
Сега видиш и со лешници и со оревчиња ги пречекуваат.
Ajde sega malce politika i diplomatija, da batalime detski muabeti od tipot na koj mu e pogolem.
Dali ti kako proamerikanski nastroen, a so samoto toa i so razvieno cuvstvo za demokratija smetas deka e pravilno Pretsedatel na koj mu zavrsuva mandatot za nekoj mesec, prakticno tehnicki ja drzi funkcijata i vekje treba da mu se spakovani kuferite i kapce na se go nasleduva kandidat od sprotivniot tabor da donesi takva odluka kako sto donese i so kakva cel e taa donesena ?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.862
Поени од реакции
12.950
епа фаб 5000 е една бомба, ова оревов ти се 30 у кусур бомби, една ако тежи 1.200 ондак преку 36.000 експлозив... ма да не е битен експлозивов, туку структурата на бомбата, во фабот немаш боева глава, ова оревов 30 боеви глави може да носи...

Па тоа го збориме.
Разбираш дека Јарсот за да полета со тие 6*1200 кг глави му треба само гориво над 20.000 кг. А тука збориме за еве ако е според тебе 36 проектили нели?
Според карактерестиките на Фабот кој тежи само еден 5400 кг. Знаеш колку колограми се тоа?
194.400 да не се мачиш. Нула веројатност.

Јарсот со 1200 кг, но не заборавај дека тука станува збор за нуклеарка. Различен тип на експлозив. Мала тежина со разорна ноќ.

Поради тоа напишав фаб500.

Само мене еве математикиве на други членови ме плаши. Се засекирале за ресурсите на Русија :icon_lol: Значи до пред две години викаа немаат Циркони/Кинжали. По еднаш два пати толку, за да Русиве после тоа ги користеа многу често. Само за по еднаш:ROFLMAO: Сега за ова викаат дека немаат резерви :eek:
Еднаш, ама еднаш да си каснат од курот и да признаат дека нула познавање имаат од Руската воена индустрија па и генерално од Русија како земја и дека се отруени од пропаганда. Тешко перење мозок.

До вчера не ни знаеа дека постои ваков систем . За да денеска математиките по економија ја удриле дека не им било исплатливо :ROFLMAO: Еј Дњпетровск го удрија. Су34 нема да може да навлезе толку длабоко без да биде идентификуван од Патриот/Ирис/С300. Тука имаш 36 боеви глави кои можат без проблем да удрат по цела Украина. Штом објавија будалите дека масовно ќе го произведуваат, веројатно си ги знаат математиките.

Званично тие два системи биле, ама ете и 10 нека бидат и сите нека ги донесат во Украина... Мислиш дека би направиле разлика? Она чудоно само нагоре додека оди теоретски може да го погодат, после тоа на тие брзини не можат.
Тестираа Иранците доволно. Штета што не го тестираа и THAAD от.
Не ме сфакај погрешно, немам ништо јас против да го достават тоа до Украина. Украина има право да го бара системот.

Само Сад се број еден сила. И не треба да се потценува воената индустрија.
Автоматски споено мислење:

Ajde sega malce politika i diplomatija, da batalime detski muabeti od tipot na koj mu e pogolem.
Dali ti kako proamerikanski nastroen, a so samoto toa i so razvieno cuvstvo za demokratija smetas deka e pravilno Pretsedatel na koj mu zavrsuva mandatot za nekoj mesec, prakticno tehnicki ja drzi funkcijata i vekje treba da mu se spakovani kuferite i kapce na se go nasleduva kandidat od sprotivniot tabor da donesi takva odluka kako sto donese i so kakva cel e taa donesena ?
Мене тоа со Украина не ме енигма. Енигма е тоа што Нетјанаху го ставија на листата злосторници по директива на демократите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.252
Мене тоа со Украина не ме енигма. Енигма е тоа што Нетјанаху го ставија на листата злосторници по директива на демократите.
Za Ukraina e temata i toa bese seriozna eskalacija na prakticno tehnicki vrsitel na funkcija pretsedatel. Ne deka znaeme so mu se mota niz glavata na Tramp, no sepak taa odluka trebase toj da ja donesi, ne Bajden.
Ili uste ke se vrtkame so toa dali bile kineticki ili so boeva glava, dali bile reusable ili za edna upotreba i dali toa e ekonomski opravdano i kakvi posledici ke ima prema pingvinite na antartikot.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.862
Поени од реакции
12.950
Za Ukraina e temata i toa bese seriozna eskalacija na prakticno tehnicki vrsitel na funkcija pretsedatel. Ne deka znaeme so mu se mota niz glavata na Tramp, no sepak taa odluka trebase toj da ja donesi, ne Bajden.
Бајден и Трамп имаа средба после изборите. Веројатно е запознаен со плановите Трамп и има дадено амин.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.252
Бајден и Трамп имаа средба после изборите. Веројатно е запознаен со плановите Трамп и има дадено амин.
Toa verojatno e podlozno na spekulacii, 50/50.
Mozi i ne mu dal amin ali ovoj mu rekol koj te eba, ko ke stanis pretsedatel ukinija odlukata, jas ke pravam kako sum naumil i nisto ne mozes da napravis okolu toa.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Веројатно не.
Ама што значи правилно во политиката?
Ти текнува на времето кога немаше шанас Ф-16ки да даваат на Украина?
Кога крстосувачки ракети не идеа во предвид?
АТАКАМС не ни помислуваа, камоли да ги достават.
2 години верглаа дека западно оружје не смее да се употреби на Руска територија.
И каде сме сега?

Што мислиш, кој е виновен за сето ова? Одговорот не го барај на Запад.

Dali ti kako proamerikanski nastroen
Тука си грешка.
Ако ти се поместиш доволно на лево (или десно) ќе ти изгледа како сите останати да се настроени против тоа што си ти.
Темава и многу други ја убијаа ретардите (секоја чест на малкуте што останаа) со срања што серат постојано и твитер сликичките. Нема нормална дискусија, секој нов што ќе дојди и пиши било што одма му се нафрлаат.
Норамлно е после тоа секој реален осврт на работите да изгледа како про-западен или што ти знам таму.

Види ги само глупостите изнапишани последниве ден два за ракетата што ја испукале Русите.
Види ги само коментарите на слепите навивачи на Русија за дозволата на употреба на западни ракети врз Руска територија. Ти личи на реална и нормална дискусија?

Мислам дека ова ми е десетти пат кај што пишувам дека за доброто на сите потребно е Русија да ја победи војнава. Меѓутоа реалноста ретко кога соодвестува со желбите.

Сосем друга тема пак е основното неразбирање на проста реченица.
Пишуваш дека IRBM е бесполезна со конвенционално оружје, сфаќаат дека сите ракети биле бескорисни и залудно трошеле ресурси.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.829
Поени од реакции
4.534
русиве поставиле мапа со легитимни цели во случај на ескалација, за жал не има и нас

Прегледај го приврзокот 436157
Чудно, ги нема Грците....
Воени бази се маркирани, Бондстил би требало да е таа црвена точка близу нас. Ги приметив Авиано Италија, Рамштајн Германија, базите во Варна, Крит и Констанца... Ама Инџирлик ја нема, тоа повеќе буни

Член од
28 август 2013
Мислења
4.370
Поени од реакции
13.307
Повеќе од 1000 денови победувате. Три години ослободувате ниви. Како оди во Курск? Се е по план?
Не победуваме, туку победуваат. Не изигравај као @Ne_sum_ja , не се работи ни за ниви, ниту за Курск. Веќе и официјално не е специјална воена операција туку војна со нато. Во моментов гледам дека многу фабрики се затвараат у немачка. Сега е вашиот момент, на антифашистите... Да ги спречите да ја повторат грешката... Во спротивно до т-34 ќе стои т-72, можеби и некој од нашите, од АРМ :)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.304
Поени од реакции
7.027
Не победуваме, туку победуваат. Не изигравај као @Ne_sum_ja , не се работи ни за ниви, ниту за Курск. Веќе и официјално не е специјална воена операција туку војна со нато. Во моментов гледам дека многу фабрики се затвараат у немачка. Сега е вашиот момент, на антифашистите... Да ги спречите да ја повторат грешката... Во спротивно до т-34 ќе стои т-72, можеби и некој од нашите, од АРМ :)
нормално е дека е војна со нато,во курск влезе нато пешадиска опрема,помагана од западни тенкови и транспортери,помагано од западни системи за комуникација,радари,сателити,интернет,последно со удари од западни ракети за кои се знае дека нема шанси да се управувани од украинската армија,а убиени и заробени се безброј платеници од запад меѓу кои и американци и британци

Kajgana Shop

На врв Bottom