Исчезнати лица

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.630
Поени од реакции
42.168
Sega uste Manev da ja smene izjavata da priznae deka toj e storitelot, a ovie da nemaat drugi dokazi za Palco pa da mora da go pustat e togas ke bide turska serija, treba ne ostavki nego oni da se obesat.
кој што сака може да збори, тоа нема да ги смени стварите ако има докази и индиции дека е поинаква реалноста. Ова шоуво што го гледаме е чиста формалност. Сигурно нема убијци на деца некој да остави на слобода.

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
335
кој што сака може да збори, тоа нема да ги смени стварите ако има докази и индиции дека е поинаква реалноста. Ова шоуво што го гледаме е чиста формалност. Сигурно нема убијци на деца некој да остави на слобода.
Jas pisav da nema drugi dokazi osven izjavite, od ova sto do sega bese prezentirano nemase ni eden matrejalen dokaz osven izjavi koj na kogo dolzi koj na kogo mu pravi greenjeto i tolku.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Jas pisav da nema drugi dokazi osven izjavite, od ova sto do sega bese prezentirano nemase ni eden matrejalen dokaz osven izjavi koj na kogo dolzi koj na kogo mu pravi greenjeto i tolku.
Епа до сега… ама очигледно на крај ке се презентираат доказите, гледај и по сведоците како се движи судењето дека ги оставаат клучните сведоци за на крај а богами и обвинетите
така да да не донесуваме заклучоци што би било кога би било и да даваме претпоставки

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.975
Поени од реакции
6.459
На темава доминира само еден настан со двојното убиство, зошто никој не постира он-топик за исчезнати лица?

На сајтов на МВР има стотици исчезнати лица по кои сеуште се трага, барем во теорија, не верувам дека воопшто постои активна истрага за некој од случаиве туку онака се бутнати на сајтот да се каже демек еве нешто се работи.
Многу малку има случаи од 1991-2010 можеби исчезнатите се прогласени за мртви, не знам каков е законот мислам после 7 години од денот на исчезнувањето лицата се прогласуваат за умрени ама не сум сигурен. И со тоа завршува причата за таквото лице, толку од системот.

Нема некоја посебна демографија кај исчезнатите, има од сите возрасти, пол, етнос, локација. Дали тука има нешто налик на трговија со органи, делување на секти и сериски убијци? И тоа ова на сајтот е само дел од исчезнатите, колку се на број тие кои не се ставени на сајтот...

Член од
5 март 2018
Мислења
16.457
Поени од реакции
18.711
И јас мислам дека имаат некакви докази за Палчо освен изјавата, на изјава никој не те држи притвор толку време и плус Турција нели изјавија уште тогаш дека без докази нема да го екстрадираат.
Ене го таткото е домашен притвор, за него можно е да немаат докази дека бил директно вмешан во киднапирањето.
Башка Палчо со секое ново рочиште и секое сведочење му се побиваат неговите изјави, поготово на ова последново рочиште.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
На темава доминира само еден настан со двојното убиство, зошто никој не постира он-топик за исчезнати лица?

На сајтов на МВР има стотици исчезнати лица по кои сеуште се трага, барем во теорија, не верувам дека воопшто постои активна истрага за некој од случаиве туку онака се бутнати на сајтот да се каже демек еве нешто се работи.
Многу малку има случаи од 1991-2010 можеби исчезнатите се прогласени за мртви, не знам каков е законот мислам после 7 години од денот на исчезнувањето лицата се прогласуваат за умрени ама не сум сигурен. И со тоа завршува причата за таквото лице, толку од системот.

Нема некоја посебна демографија кај исчезнатите, има од сите возрасти, пол, етнос, локација. Дали тука има нешто налик на трговија со органи, делување на секти и сериски убијци? И тоа ова на сајтот е само дел од исчезнатите, колку се на број тие кои не се ставени на сајтот...
И јас еднаш дадов предлог да се отвори за случајот со Вања и Панче нова тема пред се зашто не се водат повеќе за исчезнати плус другите случаеви се губат во дискусијата

Член од
28 октомври 2019
Мислења
103
Поени од реакции
115
Реконструкција прави судот, може би ке направат. За реконструкција во принцип ти треба признание а сега обвинетите се изјаснуваат за невини...
tie moze da se izjasnuvaat ko nevini milion pati,no da kazes kade e tocno zakopano teloto? nevin e aha
pomina cela godina pred ovoj da smeni izjava,mozea da napravat rekonstrukcija ama izgleda spieja , nema da ima rekontrukcija

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.988
Поени од реакции
7.640
tie moze da se izjasnuvaat ko nevini milion pati,no da kazes kade e tocno zakopano teloto? nevin e aha
pomina cela godina pred ovoj da smeni izjava,mozea da napravat rekonstrukcija ama izgleda spieja , nema da ima rekontrukcija
Abe i jas go vidov vcera komshijata kaj se mocha vo grmushkite ama ne znachi deka sum kriv oti denes e mrtov!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.988
Поени од реакции
7.640
aaaa vidovit bil ili mu se sonilo pa vodi policijata ,ete tuka kopajte, tuka e malenkoto
nevini ko bebinja , da gi zalime psihopatite ?
pred sud emocii ne pomagaat!
Samo dokazi!
i Nikoj ne reche deka e nevin ili deka ne bil tamu vo momentot koga ja zakopuvale.
Treba da se dokazhi koj bil ubiecot a koj souchesnik a koj gledal od strana!
Sekoj treba da si go dobie zasluzhenoto

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.200
Ако одиме до крајности јас мислам дека Боре е тој шо ја онеспособил Вања внатре во влезот, секој со малку познавање како неговото знае да изврши зафат без никој да слушни.
Дека ја убил тој не верувам, ама ако ако ги земеме сите околности сите треба подеднакво да одговараат, со умисла ја киднапирале од дома и свесни биле за ризикот, девојчето и Панче се мртви и за тоа треба да си сносат одговорност
Малку смешно е ова, се киднапираше дете, од страна на возрасни мажи.
Ништо не треба да знаат за да ја дигнат во раце и да ја стават во кола.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.457
Поени од реакции
18.711
Можи стварно е смешно ама си има вештини за да се онеспособи лице најтивко и најбезболно.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.486
Поени од реакции
971
Палчо ги знај тие финти си алхохол на уста ко на филмојте .

1732321248956.png

1732321193213.png

1732321283487.png

Kajgana Shop

На врв Bottom