Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
14 август 2018
Мислења
4.798
Поени од реакции
10.629
Треба еднаш ради заебанција да ги емитуваат Threads и The day after...

Ама за овие ретардирани 10 секундни тик-ток генерации.. не верувам да има спас!
Идиократија станавме многу порано од очекувањата.. :toe:

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
809
Многу луѓе во Македонија, а и тука како што гледам, имаат IQ на зимска температура, па потсвесно длабоко во џигерите посакуваат Путин да баца бомби на Западот.

Драга господо, 99,9% од нашата ни мила дијаспора живее на Запад. Не во Кина, Северна Кореја, Куба или што ти знам. На Запад. Дали сакате на вашите роднини и пријатели да паѓаат бомби и во ковчези да ви ги враќаат дома? Кои ретарди боже мој мили...
"Deep in their hearts, everyone is waiting for the end of the world to come. They feel as if a huge darkness is about to swallow them up, and they’re powerless to stop it. They don’t talk about it, but it’s there, always lingering in the depths of their minds."

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.021
Поени од реакции
83.431
Многу луѓе во Македонија, а и тука како што гледам, имаат IQ на зимска температура, па потсвесно длабоко во џигерите посакуваат Путин да баца бомби на Западот.

Драга господо, 99,9% од нашата ни мила дијаспора живее на Запад. Не во Кина, Северна Кореја, Куба или што ти знам. На Запад. Дали сакате на вашите роднини и пријатели да паѓаат бомби и во ковчези да ви ги враќаат дома? Кои ретарди боже мој мили...
глуп си ко кур
од повеќе причини

Член од
28 август 2013
Мислења
4.386
Поени од реакции
13.342
Прво викаа дека системите им се стари и зарѓани и нема да можат да достават во случај на комфликт. Сека ќе почнат да викаат дека нуклеарните боеви глави им се зарѓани...

Западов сега ќе биде порешителен да користи негови оружја со долг дострел, за русите да напаѓаат со овој проектил, со цел да дознаат повеќе за него.

Украинците, како и сите нивни вазали ќе бидат колатерална штета.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.716
Поени од реакции
49.087
И кога резидентниот Каур ќе возврати со незадоволство, ќе се бранат со коментари А, што, ние не сме Македонци? :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
А да е обратно и ние да бараме да не скријат/приберат ќе чуеш : Абе не е овде така ко кај вас, средена земја е, не примаат. Седете, издржете ќе има нешто од ООН програма слушам овде.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Муабетов со нуклеаркиве ме потсети на едно гостување на Џон Клиз кај Летерман, имено зборувше за периодот од WW2 кога Германците го бомбардирале Самерсет. Се чудел што бомбардирале, зашто вредноста на бомбите далеку надминувала сѐ што имало во градот. Нешто слично и во СРМ ќе биде, нас и скривници ќе ни бидат непотребни...

Член од
14 август 2018
Мислења
4.798
Поени од реакции
10.629
Муабетов со нуклеаркиве ме потсети на едно гостување на Џон Клиз кај Летерман, имено зборувше за периодот од WW2 кога Германците го бомбардирале Самерсет. Се чудел што бомбардирале, зашто вредноста на бомбите далеку надминувала сѐ што имало во градот. Нешто слично и во СРМ ќе биде, нас и скривници ќе ни бидат непотребни...
Па наравно..
Пред некој ден поминав низ Беверли Хилс, страв ме фана...
Доле на партизанска зомбиња се расправаа со полиција, внатре пусто, темно, затворено, евакуирано..
Горе се искршено, само некоја решетка тропаше на ветерот..
Ние сме веќе the day after, ама уште не знаеме :sick:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Па наравно..
Пред некој ден поминав низ Беверли Хилс, страв ме фана...
Доле на партизанска зомбиња се расправаа со полиција, внатре пусто, темно, затворено, евакуирано..
Горе се искршено, само некоја решетка тропаше на ветерот..
Ние сме веќе the day after, ама уште не знаеме :sick:
Прошетај некој ден до ГТЦ на -1, таму е day 267... И човечкиот облик мутира веќе...

Член од
11 октомври 2024
Мислења
72
Поени од реакции
202
Не ги мисли ти нив. Исто како кога пукна ковидот и им ги подзатворија старечките домови и мекдоналдсите , па се домандалија тука да го оптеретат и така никаквиот здравствен систем, ќе ги видиш и сега како се тепаат за место во скривница :icon_lol: :cool:
Нема кај да се вратат. Подрумите и скривниците ги продале на Абдула, Абдија, Африм, Даути, Џеват, Ферид за тродупла цена од пазарната мислејќи дека ги заебале.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.309
Поени од реакции
7.041
цело нафо вооружување плус сателити,интернет,плус милијарди повратни и неповратни веќе скоро 3 години

од друга страна една руска ракета носела ескалација

што не ќе смислат медиумите да ја оправдаат инвазијата врз русија и перењето на пари на запад на велико во овие години

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.873
Поени од реакции
12.977
@Таксист

Прочитав дека вчерашното тестирање на проектилот било без експлозив. Односно експлозиите биле само од кинетичкиот удар.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.021
Поени од реакции
83.431
Ало Ми-6, како иде рат куриња?

Амбасадорот на Москва во Лондон денеска изјави дека Британија „сега директно е вклучена“ во руската војна со Украина, по извештаите дека Киев првпат истрелал британски проектили „Сторм шедоу“ врз руска територија.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.835
Поени од реакции
36.871
А да е обратно и ние да бараме да не скријат/приберат ќе чуеш : Абе не е овде така ко кај вас, средена земја е, не примаат. Седете, издржете ќе има нешто од ООН програма слушам овде.
Бато и тука не е тоа што беше. Ја да би можел, одма би се вратил!
Автоматски споено мислење:

Како што на пример?
Имаат све и свашта. Некој во пентагон знае точно што им треба, само ако има политичка волја.

da de posto loso im odi na front... tramp e toj sto veti i kaza miljon gluposti. on ke treba da ja zavrsi vojnata rusija nema da zapre dur ne gi ispolni svojte celi. znam tesko sfakas ama ako treba uste 10 godini ke se vojuva, ne e problem.
Не е проблем се додека на рајата не и се смачи да ги закопува своите деца што изгинале по украинските полиња за кур ќеиф.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.441
Поени од реакции
24.644
Бато и тука не е тоа што беше. Ја да би можел, одма би се вратил!

Имаат све и свашта. Некој во пентагон знае точно што им треба, само ако има политичка волја.

Не е проблем се додека на рајата не и се смачи да ги закопува своите деца што изгинале по украинските полиња за кур ќеиф.
ne e za kur keif nego za sloboda na narodot i bezbednost na slednite generacii.

Kajgana Shop

На врв Bottom