Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Чекај, ти всушност мислиш дека ако избие војна помеѓу Русија и Англија таа ќе личи на битката за Бахмут?
Нормално нема да личи на битката на Бахмут и не очекувам, но ова ти што го напиша е sci-fi....

zboris so daleku najglupiot clen sto go trpela kajgana... ovoj e epski glup moron
А ти си епски глупа тетка, што секаде ме прати и ме чита, се замара со мене, а за мене буквално не постои, небитна си ми тетич..Тетка глупа астралиска, која освен оговарање и вреѓање нема поим од ништо друго....

Нормално нема да личи на битката на Бахмут и не очекувам, но ова ти што го напиша е sci-fi....

А ти си епски глупа тетка, што секаде ме прати и ме чита, се замара со мене, а за мене буквално не постои, небитна си ми тетич..Тетка глупа астралиска, која освен оговарање и вреѓање нема поим од ништо друго....

pa sto me citiras be glup eden

Па не сум пиче ко тебе курво, кога спомнувам некој го тагнувам....Куртон глуп, оди по луѓето и збора за мене, лигушко....Пичкооооо

po kogo odam be glup eden ti rekov sekoja glupost ke ti ja citiram sekako... mrsh u igracnica

po kogo odam be glup eden ti rekov sekoja glupost ke ti ja citiram sekako... mrsh u igracnica
Пичко, ти можиш мрш да му велиш на оние што те којат, а верувам дека ги има во огромен број..Ајде сега гет а лајф.

Ако дојде до напад на Русија врз некоја НАТО држава, прво мислам дека ќе отиде јабана целокупната нафтна инфрастрфуктира на Норвешка, со удари од подморници. А ако се разгори вистинска војна, мислам дека апсолутен приоритет на Русите ќе биде да ја потопат Велика Британија и да ги збришат Полска и Франција.
Амин

За жал излезе драматична ескалација.

Може да го објасни некој видеово? Цел ден се врти а не го разбирам баш.... Шо уствари се дешава тука? Нели една ракета е? Зашо вака као десетина ракети да удираат?
Тука уствари полетуваат или слетуваат ракетите? o_O

Може да го објасни некој видеово? Цел ден се врти а не го разбирам баш.... Шо уствари се дешава тука? Нели една ракета е? Зашо вака као десетина ракети да удираат?
Baraj nekolku strani ponazad ima objasneto i ima podobro video

Поради тоа шо немаат ракети, порачале некоја од Ким Јонг Ун од Северна Кореа, и пред да удрат поради неквалитетот се распаѓаат на повеќе

Zelenski Before
Zelenski After

Овој ако знае кај се наоѓа у војната :cenzura:

6 удари пута 6 = 36 боеви глави содржи новава ракета. Најверојатно е огромна исто како Топол, само модифицирана за помал домет и повеќе муниција во неа.

Снимки од летот

Последно уредено:
Претпоставувам во ова сценарио очекуваме дека Британија ќе се воздржи и нема да го испали својот нуклеарен арсенал кон велелепните руски градови?
И колкав е нуклераниот потенцијал на Британија?
Колку од тој потенцијал е под контрола на Фашингтон?

А според твоето сценарио РФ ќе се воздржи и нема да употреби јадрено оружје ако е загрозена нејзината егзистенција?

Трамп форсираше кампања на мир, и нема многу простор за маневар, посебно што половина од неговиот кабинет не сакаат да слушнат за Украина, а другата половина ги интересира само Израел.
Во едно си во право, со медиумска кампања се успеа ШТрумпф да се наметне како некој миротворец, но во реалноста тој е далеку од миротворец.
Ако се правиме на-удрени тој е за мир ама под таквиот мир тоа тој подразбира ДОМИНАЦИЈА на САД, да продолжи со рекет и наметнување на деМонкратија низ светот, да имат статус избрани од Бога, па така во суштина тоа не е мир туку окупација во 26 слики.

Најголем удар на ЕУ и Украина е тоа што Украина од поморска сила изгуби 80% од своето крајбрежје, а ако војната се прелее во Одеса и региониот може комплетно да биде отсечена од Црното Море, а Русија да биде поморски на граница со две НАТО членки Романија и Бугарија. Затоа и таа вукојебина Бугарија беше примена во ЕУ, за да тој регион и поморска рута се држи под контрола на ЕУ и НАТО.

Денес да имаш океан/море/крајбрежје е неверојатен економски, трговски и туристички бенефит. Украина го изгуби тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom