Исчезнати лица

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.327
Поени од реакции
4.120
Судијата Ивица го ценам како судија, сметам дека е стручњак и човек на место, но во конкретниов случај некако како да му бега фокусот на судењето. Се надевам дека за тоа има причина и поента што во текот на судењето ке ја дознаеме а не е само слепо прифаќање на желбите на обвинителот кој можеби нема што друго да понуди. Имено, некако ми се без суштинска поента сведочењата на Кираца, таткото, сестрата и внукот на александар, братучетката на Зорица, ќерката на Панче, па не гледам поента и во сведочењето на тој Гоце. Имаме конкретно обвинети лица па очекувам судот повеќе да се концентрира на нив и нивната врска со делото за кое се товарат, нивните конкретни дејствија и секако доказите со кои се докажуваат тие дејствија.... Кој курац е битно дали на Кираца и текнало, дали му пишале на илон, дали таткото се лечел пред 25 години, дали ја барале Вања по напуштени куќи, како гледале снимки...

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.299
Лица со почетен стадиум на деменција не смеат да бидат сами. Тоа е грешка на смејството и нека ги боли додека се живи што го оставиле да залута човекот и да го најдат умрен како куче. Нека почива во мир.
Не знам тоа другар чија грешка е, ако воопшто е нечија - тоа си е нивна работа. Алутирав на нефункционалноста на институциите, првенствено МВР и во вакви трагични и итни ситуации како што гледаме нема некое фајде од нив, што е жално.
Еден куп има вака стари луѓе што исчезнуваат и никому ништо. За мали деца да не ни спомнувам воопшто, видовме од конкретниот случај недај Боже дете ако ти снема што се случува.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
97
Поени од реакции
111
Здраво на сите,

Се регистрирав на форумот за да посочам нешто.

Како е можно Александар, Гоце, Кираца, Зорица и сите останати кои во тие денови вршеле активна истрага да не поврзат веднаш дека цитроенот што им е сомнителен е веќе запален?!

Како?
Тие на Илон Маск му пишувале, а на гугл не пребарале - цитроен, велес, панче, исчезнат... Помислиле дека Панче ја грабнал, а не пребарале вести за Панче и цитроенот? Интуицијата на Кираца се сетила на Панче и таа рече дека се` пребарала за него и помислила да не е педофил, ама оваа вест од средата, 29.11.2023 не ја видела ни таа ни никој?

Досега никој од тие што истражувале не рече дека сватиле дека цитроенот е запален.
Рекоа дека два дена на снимките се фокусирале да ја најдат Вања пеш, а кога сватиле дека ја нема, почнале да ги гледаат возилата. Така го нашле цитроенот. И посочиле на полицијата дека возилото е сомнително. Ама не пребарале на гугл ништо повеќе. да побарале. уште во средата ќе нашле дека цитроенот е запален во понеделникот во Бразда, на денот на исчезнувањето на Вања.

Во сведочењето, Кираца вели вака:

Два дена се бараше девојчето на снимки за да се види пешки дали ја има, а третиот ден решија да бараат коли. На една снимка видоа издувни гасови од кола која тргнува во тој момент, и бело возило пикап пред тоа возило. Кога ја најдоа сомнителната кола, најдоа информација дека е исчезнат Панче Жежовски. Гоце провери преку пријатели, дозна каква кола има Жежовски, дека е истата боја како на снимките што ги гледавме. Ние се посомневавме во Жежовски. Помисливме дека тој ја зел, му ги проверив сите профили на Фејсбук… сешто помисливме, да се извинам на семејството на Жежовски. Јас го поврзав со еден мој роднина од Велес, јас сум по мајка велешанка, најдовме и други снимки.

Ова е крајно сомнително.
mnogu lesno, tie ja barale vanja a ne pance! tie togas pretpostavuvam glavata ne znaele kaj im e barale informacii od prijateli a ne na google da prebaruvaat,
logika 0.
i poubo vrati si se na femina forum tamu ste ko babi na selska cesma.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.477
Поени од реакции
963
до кае случај значи се појавија нови теории дека палчо велико маченик го местат.
го пуштија палчо низ вода

арно си праеше пелети за печки за 2700 евра ги шиткаше до 2016
и шверцова кангал хера од турција
плус гласаше за левица во 2017 на избори за апасијата потоа го тужеа за снимки од сјо
и на тв нова со јонуз интервју ефтов фејзбук статуси бојкотирам солза грчева протести
против заев против преспански полека полека се радикализира стана во меѓувреме десницар плус религиозен патриота напрај партија па му фалеа пари па требаше да убива
за да успеј на избори .каков политички трилер

10 години палчо никаде го немасше бесе повлецен од политика од 2005 до 2016 и од шарената 2017 фејзбук полека популарнос постана инфлунсер политичар на крај убица.

каква кариера и живот и дело.

1731983138748.png

1731983231958.png

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.427
Поени од реакции
11.340
Брат види, можеби си имале взаемен договор со мајката да не ги мешаат и децата во нивните караници и во тој дел да си функционираат нормално. Можеби и на мајката не и е чист газот (не зборам за убиствово него за нивниот приватен живот) па си компензира со тоа што нормално си тераат со децата. Крај краева судот ако утврдил дека на Александар му следи законско право да си ги гледа децата тогаш не гледам проблем во тоа, ако мајката не ги пушта тогаш може да и ги одземат.
Има мајката изјавено дека Вања еден период живеела со татко и зашто се скарала со нејзе и оваа изразила желба да ја пушти кај него

Член од
5 март 2018
Мислења
16.445
Поени од реакции
18.704
Па уште ликот кој му реплицираше погоре му напишал на новиот член "врати се во Фемина како бабите на чешма сте" а сосема коректно мислење си напиша членот за колата, а овој шо си прај филмој како бетер од турска серија нема врска, ако.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
97
Поени од реакции
111
Па уште ликот кој му реплицираше погоре му напишал на новиот член "врати се во Фемина како бабите на чешма сте" а сосема коректно мислење си напиша членот за колата, а овој шо си прај филмој како бетер од турска серија нема врска, ако.
koj ti e problemot i tebe? kazi sto korektno ima vo toj komentar,se registrirala samo da frli sumnjata vrz kiraca i semejstvoto na vanja? bas taka reagiraa auuu kiraca bila vo belgrad koga bil i palco ? gotovo kiraca i sin i goce se zamesani, gledate kolku goce na fb e bla blabla itn..tie se zamesani, jezivo, smrdi itn itn
pa zorica gi barala da im pomognat pretpostavuvam si pomislila imaat mnogu luge ke najdat nekoja traga , dodusa i najdoa, da ne bea tie i na vanja semejstvoto policijata nikogas nemase da najde nivanja ni pance! pred oci im gorese citroenot tie slepi,i po 3 meseca telefonite ne bea vestaceni nesposobnite policajci mislis ke sfatea nesto?
i sega ona bitnoto sto "umnata" pisala, alo breee pa zar toa ne e rabota na policijata da bara , istrazuva itn a taa ni dve ni tri semejstvoto da baralo i pritoa da guglalo :) zar ne upati prasanjeto na pogresna adresa? korektno bilo , svasta
..stavi se na nivno mesto dal vo takov moment ti ke sednes da guglas ili ke baras od site poznati , preku nivni poznanici da dojdat do snimki, bilo sto da se najde nekoj trag
da guglale , bog da cuva
i jas pravam turski serii,.greska si, tie tamu istite ko ovaa gledaat toa gubre i pisuvaat gluposti koi se nadvor od zdrav um i logika
ako nekoj ne "propee" i dade realni dokazi za koj, zosto, sto i kako i sudenjeto ke e samo farsa,
sto ima dosega sto sigurno moze da kazes deka se vinovni, samo onie sto odvedoa kade se zakopani telata i izjava toj bese, toj pukase toj kaza, no dokazi nema?!
i koj e toj aleksandar (ne tatko i) toj drugiot nekoj od delcevo cii otpecatoci se najdeni vo voziloto zaedno so tie na kesisov i drugite dvajca psihopati

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.575
Поени од реакции
22.525
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.265