Феминизам!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.699
Поени од реакции
10.419
Мене не ми е гајле за вашиот новокомпониран лџбтк+- речник. Муабетот беше дека го уби и не одговараше. Кој може тоа да убие некого и да не одговара?

Друга работа, се курвате наоколу и очекувате од домаќинот како Тошо од К15 да ви ги пегла алиштата.
Најјако е што тој дедото што ги испука двајцата крадци требаше у затвор да лежи!
Ги врзале со бабата, ги тепале, триста работи... и на крај: Ааа нема самоодбрана!
Убиство е!

Да пукала бабата ваљда поинаку ќе требало да се срочи обвинението..
јер разбуденава тука пробува да релативизира кривични дела според некои нивни забегани критериуми!
Автоматски споено мислење:

Може ако е во самоодбрана да не одговара, тоа нема врска маж или жена, самоодбрана е самоодбрана. И тебе да те нападе некој да те дави и да го убиеш, кога е изборот твојот или неговиот живот, нема да одговараш.
Ако не ти е гајле, не знам зошто коментираш, која е поентата?
Е ова е тоа што го пишав..
Си гледала многу амерички серии, ама прва си за "тумачење" на законите кај нас.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Најјако е што тој дедото што ги испука двајцата крадци требаше у затвор да лежи!
Ги врзале со бабата, ги тепале, триста работи... и на крај: Ааа нема самоодбрана!
Убиство е!

јер разбуденава тука пробува да релативизира кривични дела според некои нивни забегани критериуми!

Дедо Љубе доби ослободителна пресуда, исто како и Пале.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.569
Поени од реакции
42.072
Може ако е во самоодбрана да не одговара, тоа нема врска маж или жена, самоодбрана е самоодбрана. И тебе да те нападе некој да те дави и да го убиеш, кога е изборот твојот или неговиот живот, нема да одговараш.
Ако не ти е гајле, не знам зошто коментираш, која е поентата?

А за второто, домаќинот може да нè остави, да се разведе, не смее да нè тепа и да нè убива. Ама тоа требало дома да те научат, не јас на форум.
Не може, нема закон таков тука. За убиство се одговара. Но у случајов ништо никој не одговараше.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Убиство е!

Е ова е тоа што го пишав..
Си гледала многу амерички серии, ама прва си за "тумачење" на законите кај нас.
Не, пратам кај нас. Затоа знам како се одвиваа судењата и кои беа пресудите и за Пале и за Љубе ;)

Не може, нема закон таков тука. За убиство се одговара. Но у случајов ништо никој не одговараше.

Гугл е бесплатен, се вика "нужна одбрана". За исто беше ослободен и Љубе.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.569
Поени од реакции
42.072
Не, пратам кај нас. Затоа знам како се одвиваа судењата и кои беа пресудите и за Пале и за Љубе ;)

Гугл е бесплатен, се вика "нужна одбрана". За исто беше ослободен и Љубе.
Можеш сега да го отепаш мажот, речи таму убиство во миг и ни лук јал ни лук мирисал.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.569
Поени од реакции
42.072
Ронче, знаеш што е тажно?
Не ни очекував попаметна реплика од тебе. :(
Па јас или некој друг форумџија не сме ви криви што идете со тепачи. Па после да морате да ги бркате со ножеви и да се вадите на убиства во миг. На една пропалица имаш 1000 мажи кои би ве гледале како очите во главата. Али јебига, толку ви дал Господ.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Па јас или некој друг форумџија не сме ви криви што идете со тепачи. Па после да морате да ги бркате со ножеви и да се вадите на убиства во миг. На една пропалица имаш 1000 мажи кои би ве гледале како очите во главата. Али јебига, толку ви дал Господ.
Видиш, тоа се вика "цел систем" што спомнав поназад.
Почнува од воспитание дома, кога е тоа погрешно, жената може да трпи тепачи, мажот може да стане тепач.

Ниедна не се буди еден ден - еј многу сакам да бидам со тепач. Ниеден маж не се буди еден ден - од денес ќе бидам тепач.

Воспитание Ронче, воспитание, социоекономски статус, образование... има многу фактори за дискусија.

Ама нејќеш да читаш, скокаш во заклучоци, а тоа е најстрашно.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.699
Поени од реакции
10.419

Дедо Љубе доби ослободителна пресуда, исто како и Пале.
Еее тој беше, не ми текнуваше...
Не дека не заслужуваше, јас орден би му дал!
Ама да не се лажеме, да беше реално судено, ќе го осудеа за жал човекот!
Исто како што ќе ја осудеа и Пале.
Јавноста крена ука-бука, направи притисок, и излезе како што излезе..

Само знаеш дека правдата е слепа?! Во нашиот закон, ниту еден од двајцата не изврши нужна самоодбрана!
Требаше теоретски да ги гонеа за убиство со умисла!

Не викам дека заслужуваа, но ако за секој случај јавноста (и посебно нџо-ата) одлучуваат.. тогаш тоа е анархија! Pollice verso! Леб и игри!

Нема во законот "таа е жена", "тој е стар" и сл.
Имаш квалификација и крај! Околности, олеснителни, отежнителни се докажуваат на суд.

Ама вие сакате анархија и да крескате по фејсбук барајќи правда! Газите по правдата, додека извикувате правда!
Си толкувате како ќе ви текне, судите предвреме, ослободувате и осудувате!

Ако си(сте) толку во право.. дајте предлог преку некоја партија за измена на законот по вашите замисли.
Да видиме уставен шо ќе рече на така од г*з извадените поделби..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
Еее тој беше, не ми текнуваше...
Не дека не заслужуваше, јас орден би му дал!
Ама да не се лажеме, да беше реално судено, ќе го осудеа за жал човекот!
Исто како што ќе ја осудеа и Пале.
Јавноста крена ука-бука, направи притисок, и излезе како што излезе..

Само знаеш дека правдата е слепа?! Во нашиот закон, ниту еден од двајцата не изврши нужна самоодбрана!
Требаше теоретски да ги гонеа за убиство со умисла!

Не викам дека заслужуваа, но ако за секој случај јавноста (и посебно нџо-ата) одлучуваат.. тогаш тоа е анархија! Pollice verso! Леб и игри!

Нема во законот "таа е жена", "тој е стар" и сл.
Имаш квалификација и крај! Околности, олеснителни, отежнителни се докажуваат на суд.

Ама вие сакате анархија и да крескате по фејсбук барајќи правда! Газите по правдата, додека извикувате правда!
Си толкувате како ќе ви текне, судите предвреме, ослободувате и осудувате!

Ако си(сте) толку во право.. дајте предлог преку некоја партија за измена на законот по вашите замисли.
Да видиме уставен шо ќе рече на така од г*з извадените поделби..
I vo temata za pederi imase vakvi obidi, zelbi kako da gi narecam na buljasanata i progresivnite, ubustvo na peder da se klasificira kako posebno ubistvo i da se kaznuva postrogo oti ete peder bil nekoj, a so samoto toa poseben, ne bil obicen smrtnik. Isto ako ne go primis na rabota ili go izbrkas da bidi sankcionirano oti ne si go primil ili izbrkal oti bil peder. Zameni zena so peder i istoto e i tuka. Kakvi mentalni gimnastiki im se slucuvaat vo glavata ko ke mu gi mani klocite nekoj :facepalm:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Да бе, да одговараат оти некој им дошол дома и се обидел да ги убие, не ви е арно.
Ниту Пале ја ослободија оти е жена, ниту Љубе оти е дедо, туку затоа што убиле за да го заштитат својот живот.

Пале типот ја давел во моментот кога фатила било што (не можела да види, ја давел) и сакала да го удри, откако го повредила се јавила во Брза Помош и слушала како да му помага и ЦПР да му дава, направила сè што можела да не умре. Тоа е инаку дополнително олеснително во нејзиниот случај.

Дедо Љубе доби условна казна за оружјето оти му беше нелегално, ама грам сомнеж немам дека кој било на негово место оправдано е да ги убие напаѓачите.
Меѓу мојот и твојот живот, мојот ми е помил.

За секое друго убиство освен кога се браниме себе, нема причина за "попустливост".

Затворот е казнено-поправна установа, ако се одбрани некој, еве како дедо Љубе, што ќе го воспитуваме во затвор? Следно да не се брани, да го убијат?

ЕДИТ: Потенцирав дека законот во РСМ е променет од март 2023та, но сè уште никој не е осуден за фемицид, кога ќе биде некој, може и детално да ги расправаме околностите.

I vo temata za pederi imase vakvi obidi, zelbi kako da gi narecam na buljasanata i progresivnite, ubustvo na peder da se klasificira kako posebno ubistvo i da se kaznuva postrogo oti ete peder bil nekoj, a so samoto toa poseben, ne bil obicen smrtnik. Isto ako ne go primis na rabota ili go izbrkas da bidi sankcionirano oti ne si go primil ili izbrkal oti bil peder. Zameni zena so peder i istoto e i tuka. Kakvi mentalni gimnastiki im se slucuvaat vo glavata ko ke mu gi mani klocite nekoj :facepalm:
Педерите со Уставот наш, и тоа првиот, се заштитени од дискриминација. Тоа што не ве казнуваат, друга приказна е. Било каква: родова, полова, расна, етничка, верска припадност не смее да биде дискриминирана.

Ако педерот го убиеш затоа што е педер, апсолутно треба да е "тешко убиство".

Мотиви дечки, мотиви расправаме.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.416
Поени од реакции
4.144
Ubistvo si e ubistvo.. nema vrska motivot... nacinot na izvrsuvanje ja odreduva visinata na kaznata..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Ubistvo si e ubistvo.. nema vrska motivot... nacinot na izvrsuvanje ja odreduva visinata na kaznata..
Како нема врска мотивот и од кога нема врска мотивот?

Еве веќе на големо се продаваат животни полиси, исто е како Пале да се бранам од маж ми или да го убијам за да добијам пари?

Kajgana Shop

На врв Bottom