Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
22 август 2022
Мислења
536
Поени од реакции
1.771
Моментален занес не можеш да контролираш ама негово понатамошно менаџирање може да контролираш.

Исто како некоја девојка сега да каже многу го сакам, јес да е женет, ќе му растурам куќа, ќе му истрауматизирам деца, ама што да правам љубов е.

На почеток на факултет еден другар почна многу да ми се допаѓа. Откако дознав дека има врска што не ја пријавувал, почнав да го избегавам. Сѐ имав некој изговор, излажав дека имам дечко што е многу љубоморен, оти бев свесна дека со понатамошно дружење, смеење и слично ќе биде потешко да се откажам (а многу добри другари бевме и многу убаво дружење имавме, слични интереси, компатибилна смисла за хумор, сме дремеле на телефон или мсн со саати и многу подмукло се развија некои работи. Потоа јас одма почнав одоколу детално да се распрашувам и на луѓе не им беше чудно оти буквално ко петок и сабота бевме. Дознав за девојчето, одма кренав гард. Тешко ми беше, ама стегнав заби. И фала Богу што сум си останала достоинствена и истрајна. Ден денес не дозна за моите чувства.

Верувајте, не е зор сите чувства да се изјават. Помала штета е некогаш ако се премолчи. А, за девојчето премногу ми е жал. Жена чувствува кога не штима нешто, верувај дури и сега ја повредуваш. Остави некој да ја гледа како што заслужува, со тие особини не заслужува да биде душек за безбеден пад на некој што сака да експериментира со скокови.

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Како да некој го прашува дали сака да се заљуби или не. Над заљубувањето човек нема власт, тоа едноставно се случува. Моментот е што после, дали ке се исконтролираш.
Не ни мислам на тоа. Мислам на чатот, пораките за нг и фактот што планира да и' каже на таа, ама ако го откачи да си ја задржи девојката. Не сака ниту една, оваа ја фантазира само, другава му е досадна, а он е за греота.
Автоматски споено мислење:

Моментален занес не можеш да контролираш ама негово понатамошно менаџирање може да контролираш.

Исто како некоја девојка сега да каже многу го сакам, јес да е женет, ќе му растурам куќа, ќе му истрауматизирам деца, ама што да правам љубов е.

На почеток на факултет еден другар почна многу да ми се допаѓа. Откако дознав дека има врска што не ја пријавувал, почнав да го избегавам. Сѐ имав некој изговор, излажав дека имам дечко што е многу љубоморен, оти бев свесна дека со понатамошно дружење, смеење и слично (а многу добри другари бевме и многу убаво дружење имавме, слични интереси, компатибилна смисла за хумор, сме дремеле на телефон или мсн со саати и многу подмукло се развија некои работи. Потоа јас одма почнав одоколу детално да се распрашувам и на луѓе не им беше чудно оти буквално ко петок и сабота бевме. Дознав за девојчето, одма кренав гард. Тешко ми беше, ама стегнав заби. И фала Богу што сум си останала достоинствена и истрајна. Ден денес не дозна за моите чувства.

Верувајте, не е зор сите чувства да се изјават. Помала штета е некогаш ако се премолчи. А, за девојчето премногу ми е жал.
Абе ако е љубов, океј, ама ферски прво со партнерите, на маса - не ни оди, тоа е.
Ова жмурки играње...

На почеток на факултет еден другар почна многу да ми се допаѓа. Откако дознав дека има врска што не ја пријавувал, почнав да го избегавам. Сѐ имав некој изговор, излажав дека имам дечко што е многу љубоморен, оти бев свесна дека со понатамошно дружење, смеење и слично (а многу добри другари бевме и многу убаво дружење имавме, слични интереси, компатибилна смисла за хумор, сме дремеле на телефон или мсн со саати и многу подмукло се развија некои работи. Потоа јас одма почнав одоколу детално да се распрашувам и на луѓе не им беше чудно оти буквално ко петок и сабота бевме. Дознав за девојчето, одма кренав гард. Тешко ми беше, ама стегнав заби. И фала Богу што сум си останала достоинствена и истрајна. Ден денес не дозна за моите чувства.

Верувајте, не е зор сите чувства да се изјават. Помала штета е некогаш ако се премолчи. А, за девојчето премногу ми е жал.
Абе ако е љубов, океј, ама ферски прво со партнерите, на маса - не ни оди, тоа е.
Ова жмурки играње...

Член од
22 август 2022
Мислења
536
Поени од реакции
1.771
Ова жмурки играње...
Ова не е љубов. Ова е, не ме лаже, не ме вара, секогаш е достапна, ништо не ме копка, досадно ми е, сакам атракција. Имам еден колега се разведуваше лани лето. Он има една многу добра. Љубов не е возбуда, тоа е заљубеност, љубовта е кај тој што ти дава спокој. Јас ете не можам шпански серии да трпам, некому му годи не на мене.

Еве еден другар од детство од маало, ме утепа зборејќи ми ја една, ова она, де се додаваат, де се бришат, вика може ќе раскине (и она со вереник).
Му викам батали, можеби само его си буста со тебе додека ти развиваш емоции, може си ханзапласт за моменталните проблеми у врската им. Не ме послуша. Остави друга девојка што трчаше по него скоро година Дена за неа. После, женава ја нема 2 недели, после става објава од регистрација со некој 15ти непријавен. Жените некогаш знаат да се попрагматични и непредвидливи одошто се верува.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Ова не е љубов. Ова е, не ме лаже, не ме вара, секогаш е достапна, ништо не ме копка, досадно ми е, сакам атракција. Имам еден колега се разведуваше лани лето. Он има една многу добра. Љубов не е возбуда, тоа е заљубеност, љубовта е кај тој што ти дава спокој. Јас ете не можам шпански серии да трпам, некому му годи не на мене.

Еве еден другар од детство од маало, ме утепа зборејќи ми ја една, ова она, де се додаваат, де се бришат, вика може ќе раскине (и она со вереник).
Му викам батали, можеби само его си буста со тебе додека ти развиваш емоции, може си ханзапласт за моменталните проблеми у врската им. Не ме послуша. Остави друга девојка што трчаше по него скоро година Дена за неа. После, женава ја нема 2 недели, после става објава од регистрација со некој 15ти непријавен. Жените некогаш знаат да се попрагматични и непредвидливи одошто се верува.
Не ни мислам дека ова е љубов, само сакам да кажам дека ќе разберам човек да се вљуби во некој друг, ајде. Ама постапките немаат врска со љубов, имаат врска со здрав разум и лично достоинство.
Ако е баш толку сигурен дека е заљубен, нека си ја остави девојката на раат да си најде некој на кој нема да му биде утешна награда или втор избор. Ни на неа не и' е потребен маж што фантазира заљубеност во друга.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.107
Поени од реакции
1.564
So srekja neka ti e so da ti kazam cim si reshil da go isterash inatot narecen ‘’zaljuben”se nadevam deka nema da placesh posle i da se ligavish ko pubertetlija nekoj.
ps:kogs ke pocnesh da se muvash ke i raskinesh na devojkata posho ne si rasipan :)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.946
Поени од реакции
7.586
So srekja neka ti e so da ti kazam cim si reshil da go isterash inatot narecen ‘’zaljuben”se nadevam deka nema da placesh posle i da se ligavish ko pubertetlija nekoj.
ps:kogs ke pocnesh da se muvash ke i raskinesh na devojkata posho ne si rasipan :)
Abe znajsh shto e poarno do edno Slatko?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.321
Поени од реакции
4.110
Не ни мислам на тоа. Мислам на чатот, пораките за нг и фактот што планира да и' каже на таа, ама ако го откачи да си ја задржи девојката. Не сака ниту една, оваа ја фантазира само, другава му е досадна, а он е за греота.

Ова жмурки играње...

Ова жмурки играње...
Изгледа не веруваш дека човек може да биде истовремено заљубен во две личности? И тоа да не знае во која е повеке вљубен, да неможе да свати што е глава што е опашка. Не ти се случило да си заљубена во двајца?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.848
Поени од реакции
8.385
Mи треба помош не знам што да правам ....
во врска сум со една девојка , убаво ни беше и мислев ја сакам се додека не ја зпознав и не се заљубив во друга . ама работата е што врска со неа е невозможна затоа што таа е речиси дупло повозрасна од мене . ама нели љубовта не знае за граници, години и слични срања па ете глупавото срце се заљуби. случајно почнавме да зборуваме преку фб прво , па после излеговме и на кафе (пошто имаме фирма па нешто и давав) вака така ... јас се заљубив . ме освои на прво гледање .... ова прв пат ми се случува . не верував во љубов на прв поглед ама оваа ме дигна до облаци и тоа убаво . женава нема деца, има зад себе еден брак и сеа има нов дечко и изгледа наскоро свршеник ќе и стане. кога и да ја видам на фб приклучена нозете ми се тресат , срцето ми лупа како лудо , а кога сум со девојка ми речиси ништо од ова не се случува .
најмногу ми е жал за девојка ми зашто премногу се труди околу нас и премногу ме сака.
и јас ја сакам ама не како оваа :( за Нова цело време мислев на неа, одма коа помина 00.00 и се јавив и честитав. девојка ми почна да се сомнева, сум бил чуден. значи не сум тинејџер ама очигледно досеа не сум знаел за вистинска љубов.
прво да расчистиме , значи не ме привлекува само сексуално . онака само да се плеснеме и ај чао. не. туку сакам да сум со неа постојано (100 пати повеќе од колку што сакам да сум со девојка ми), сакам да знам што прави , со неа баш ми е пријатно . многу е добра , убава , фина , знае да сослуша , дава добри совети, само позитивна и насмеана е .
да сме заедно НЕМА ТЕОРЕТСКИ ШАНСИ, ама собрав храброст и сакам вечерва да и кажам што чувствувам. не е важно дали на кафе или преку фб (ма да поубаво ми е на фб да и пишам) ...ама не можам ако не и кажам .... ќе експлодирам .......
сакав да ве прашам што мислите вие? дали да и кажам или да чекам некое време па може ќе се оладам? само заљубен и искусен може да ме сфати , па ако има таков нека даде совет .

Член од
17 ноември 2024
Мислења
8
Поени од реакции
3
добро, очекував и вакви женски коментари, фала многу на сите......тахикардија добив, се јавив, разговаравме, се и кажав и признав и воопшто не погрешив што и се јавив.
девојка ми не знае, а и никогаш нема да дознае.
ништо нема да се случи како и што бев сигурен ама барем и таа сега знае, тоа ми беше целта.
ќе се потрудам да се оддалечам малку од неа. фала многу за тоа што никој не ме разбира. чао.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.321
Поени од реакции
4.110
добро, очекував и вакви женски коментари, фала многу на сите......тахикардија добив, се јавив, разговаравме, се и кажав и признав и воопшто не погрешив што и се јавив.
ништо нема да се случи како и што бев сигурен ама барем и таа сега знае, тоа ми беше целта.
ќе се потрудам да се оддалечам малку од неа. фала многу за тоа што никој не ме разбира. чао.
Абе торко, требаше на кафе да ја викнеш и во живо да и кажеш дека ја сакаш а не по телефони... си ја усрал работата, си покажал незрелост и детински ум... телефони..o_O

Член од
20 мај 2023
Мислења
585
Поени од реакции
2.598
Добро ај, форумџииве ти го посветија вниманието што ти беше потребно за денеска, кликнавме на точката, оди легни си сеа.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.107
Поени од реакции
1.564
i na mene edno vreme kijanu rivs mi beshe platonska ljubov i decko mi znaeshe malce beshe ljubomoren ama nisto strasno se deshava da se zaljubi covek neli taka?
pozdrav i se najdobro.

Kajgana Shop

На врв Bottom