Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
17 август 2014
Мислења
3.704
Поени од реакции
5.937
Добро е што и Никола Костевски е на список, што дава некоја надеж дека сепак има шанса за двајцата да изиграат на светско.
Додека отсуството на Дамјан Митев веројатно говори за потешка повреда, мислам дека беше опериран пред брзо време, но не знам за што се работи.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.704
Поени од реакции
5.937
Како добро брани Галевски! Мистерија ми е зошто Кизиќ е прв голман пред него.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.844
Како добро брани Галевски! Мистерија ми е зошто Кизиќ е прв голман пред него.
Абе и Серафимов имал 12/12 против Охрид, ама видовме каква е ситуацијата против Литванија, факт е дека нашето првенство не е некое мерило.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.013
Поени од реакции
9.677
Абе и Серафимов имал 12/12 против Охрид, ама видовме каква е ситуацијата против Литванија, факт е дека нашето првенство не е некое мерило.
Пошо Кизич у Веспрем брани, а не у истата мртва лига. Галевски мора да се фрли у оган и да е прв голман у следниве година-две, а не да се прослави ко Николче Митревски на 29 години. По мене поголем потенцијал и од Томовски и Кизич.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.704
Поени од реакции
5.937
Член од
18 август 2019
Мислења
233
Поени од реакции
401
Дали екс-пелистерецот Табоада ќе игра против Македонија во Вараждин? | Gol.mk

Табоада повикан за Холандија, веќе добил пасош.. нели има критериум да мора 3 години веќе да има играно за некој тим од Холанската лига??
Ова правило важи за фудбал,за ракомет не важи

and

Член од
21 октомври 2016
Мислења
52
Поени од реакции
120
За условот мислам дека е три години престој во државата, макар и на хартија, или нешто слично. Нема врска играњето во лига.
На Вугринец на времето му сматаа една година во Македонија кога бил мал. Мислам татко му бил воено лице.
И со '"Катарците" беше слично. Шариќ бранеше за Барса, а играше за Катар на светско 2015. Веројатно на време се испазарил и средиле документација.

Kajgana Shop

На врв Bottom