Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    720
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.281
Поени од реакции
7.001
пошто од економска се трансформираја во политичка творевина која се заглави во корупција,следи неминовен распад на ЕУ.....ЕУ која беше искористена од некој таму да проба да ја растури и присвои русија и нејзините богатства,гледаме ПАК неуспешно

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.552
Поени од реакции
42.051
економијата на ЕУ е реална. Америка да не принта долари, ни од прилика не би имала како што има денес.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.509
Шо не земе Русија да принта рубљи ненормално и така да ја оправи економијата? Или ЕЦБ да принта купишта евра.
sto e problemot so ruskata ekonomija?

zavrsuva prikaznata za printanje dolari, sfakas taka?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.017
Поени од реакции
9.351
Шо не земе Русија да принта рубљи ненормално и така да ја оправи економијата? Или ЕЦБ да принта купишта евра.
Принтањето долари беше овозможено од проектирање моќ по цел свет, бази по цел свет и булинг на кој стигнат.....сега у гз ќе се ебат со rules based order.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.509
Принтањето долари беше овозможено од проектирање моќ по цел свет, бази по цел свет и булинг на кој стигнат.....сега у гз ќе се ебат со rules based order.
ostaj toa kazi mi sto izvezuvaat da e plateno u dolari? porano i koga ne izvezuvaa naftata bese plakana u dolari ama sega koga se insistira na poveke valuti?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.017
Поени од реакции
9.351
ostaj toa kazi mi sto izvezuvaat da e plateno u dolari? porano i koga ne izvezuvaa naftata bese plakana u dolari ama sega koga se insistira na poveke valuti?
Плаќање у долари у кругот на БРИКС е сведено на 30% и тоа полека уште ќе се намалува.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.552
Поени од реакции
42.051
Целта на Брикс е да се откачат од доларот и да не може да влијае Америка врз нив.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.953
Поени од реакции
83.258
Не издржа срце мушко. Сврте Шолц за неполна недела Путин откако со ебаа матер Демократите и почнаа да си ги преформулираат позициите.

Секако е човек нонграта а и ништо ново не повторил.
вика дека муабетов со Путин бил договорен со остатокот од Западот уште одамна
не праел он тоа на своја рука, него тоа да ти било дел од нивниот план

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.971
Поени од реакции
5.590
Logic need not apply работава.
Работава е, ова го нема на Лорд Бебо, ич како да не се случило..Не бе, чим има некоја жртва од Украина убиен од Руска граната, мора да се бараат оправдувања, шахид не мавнал, останале во другата соба живи итн. А ќе ги потечеше јајцата да беше жртвата палестинка...Е тоа ти се Бебович, тоа твои двојни стандарди, кои цивилните жртви во Украина си играш мајтап, а додека за твоите брадати муџи идоли пишуваш хвалоспеви, поезија и проза за хероизам и маченичка смрт...Не ти е вака незгодно ?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.372
Поени од реакции
24.509
Плаќање у долари у кругот на БРИКС е сведено на 30% и тоа полека уште ќе се намалува.
ne e samo brics nego i tie nadvor od brics veke ne go fermaat dolarot. imas eden kup drzavi u azija i afrika sto si imaat zasebni dogovori za trgovija vo lokalni valuti.
Автоматски споено мислење:

Работава е, ова го нема на Лорд Бебо, ич како да не се случило..Не бе, чим има некоја жртва од Украина убиен од Руска граната, мора да се бараат оправдувања, шахид не мавнал, останале во другата соба живи итн. А ќе ги потечеше јајцата да беше жртвата палестинка...Е тоа ти се Бебович, тоа твои двојни стандарди, кои цивилните жртви во Украина си играш мајтап, а додека за твоите брадати муџи идоли пишуваш хвалоспеви, поезија и проза за хероизам и маченичка смрт...Не ти е вака незгодно ?
glupco ti gledaj zamokot da ne ti izbea ic da ne se sekiras za nesto poveke...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
За каков rules based order збориш побогу кога Русија анектира територии на друга држава како да сме 19ти век.
Автоматски споено мислење:

sto e problemot so ruskata ekonomija?

zavrsuva prikaznata za printanje dolari, sfakas taka?
Ништо не покажува дека завршува приказната за принтање долари во блиска иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom