toa e taka bidejki printaat dolari nenormalno
Нека донесат уште некој закон, закон за ова закон за она..
Шо не земе Русија да принта рубљи ненормално и така да ја оправи економијата? Или ЕЦБ да принта купишта евра.toa e taka bidejki printaat dolari nenormalno
sto e problemot so ruskata ekonomija?Шо не земе Русија да принта рубљи ненормално и така да ја оправи економијата? Или ЕЦБ да принта купишта евра.
Принтањето долари беше овозможено од проектирање моќ по цел свет, бази по цел свет и булинг на кој стигнат.....сега у гз ќе се ебат со rules based order.Шо не земе Русија да принта рубљи ненормално и така да ја оправи економијата? Или ЕЦБ да принта купишта евра.
ostaj toa kazi mi sto izvezuvaat da e plateno u dolari? porano i koga ne izvezuvaa naftata bese plakana u dolari ama sega koga se insistira na poveke valuti?Принтањето долари беше овозможено од проектирање моќ по цел свет, бази по цел свет и булинг на кој стигнат.....сега у гз ќе се ебат со rules based order.
Плаќање у долари у кругот на БРИКС е сведено на 30% и тоа полека уште ќе се намалува.ostaj toa kazi mi sto izvezuvaat da e plateno u dolari? porano i koga ne izvezuvaa naftata bese plakana u dolari ama sega koga se insistira na poveke valuti?
вика дека муабетов со Путин бил договорен со остатокот од Западот уште одамнаНе издржа срце мушко. Сврте Шолц за неполна недела Путин откако со ебаа матер Демократите и почнаа да си ги преформулираат позициите.
Секако е човек нонграта а и ништо ново не повторил.
Работава е, ова го нема на Лорд Бебо, ич како да не се случило..Не бе, чим има некоја жртва од Украина убиен од Руска граната, мора да се бараат оправдувања, шахид не мавнал, останале во другата соба живи итн. А ќе ги потечеше јајцата да беше жртвата палестинка...Е тоа ти се Бебович, тоа твои двојни стандарди, кои цивилните жртви во Украина си играш мајтап, а додека за твоите брадати муџи идоли пишуваш хвалоспеви, поезија и проза за хероизам и маченичка смрт...Не ти е вака незгодно ?Logic need not apply работава.
ne e samo brics nego i tie nadvor od brics veke ne go fermaat dolarot. imas eden kup drzavi u azija i afrika sto si imaat zasebni dogovori za trgovija vo lokalni valuti.Плаќање у долари у кругот на БРИКС е сведено на 30% и тоа полека уште ќе се намалува.
glupco ti gledaj zamokot da ne ti izbea ic da ne se sekiras za nesto poveke...Работава е, ова го нема на Лорд Бебо, ич како да не се случило..Не бе, чим има некоја жртва од Украина убиен од Руска граната, мора да се бараат оправдувања, шахид не мавнал, останале во другата соба живи итн. А ќе ги потечеше јајцата да беше жртвата палестинка...Е тоа ти се Бебович, тоа твои двојни стандарди, кои цивилните жртви во Украина си играш мајтап, а додека за твоите брадати муџи идоли пишуваш хвалоспеви, поезија и проза за хероизам и маченичка смрт...Не ти е вака незгодно ?
За каков rules based order збориш побогу кога Русија анектира територии на друга држава како да сме 19ти век.Принтањето долари беше овозможено од проектирање моќ по цел свет, бази по цел свет и булинг на кој стигнат.....сега у гз ќе се ебат со rules based order.
Ништо не покажува дека завршува приказната за принтање долари во блиска иднина.sto e problemot so ruskata ekonomija?
zavrsuva prikaznata za printanje dolari, sfakas taka?