Сообраќајни прекршоци и казни

Член од
12 август 2024
Мислења
169
Поени од реакции
426
Реално и треба да се забранат, штом не сфаќа народ возење во населено место и зашто е 50км ограничување не треба ни да вози.

Математиката вришти, па и на автопат зашто возеле 70-80 во десна лента и тоа им смета и тие биле лудаци ама математиката дека треба 80 во населено место му е баш нормална. :pos:
Надам се со активирање на камерите да се зголемат и казните, друг спас нема.

Член од
2 март 2016
Мислења
507
Поени од реакции
508
Нема да им направиме подвозници и надвозници, туку со сила ќе ја промениме возачката култура во државава. Не знаете на дожд да возите, влегувате во крстосница и го блокирате сообраќајот. Свирите на автошкола и непрописно ги претицувате (еј автошкола бе, со кандидат возач зад волан), свирите на џандари кои регулираат сообраќај при сообраќајна незгода. За возење под дејство на алкохол да не зборуваме. 70км/х? Дој на Нирбугринг ќе возиме колку ни сака душа.

Телефоните во сообраќај се шлагот и не зборувам за говорна комуникација туку возење и типкање.

1. Психолошки тест на 3 години, непојавување значи одземање на дозвола за управување пмв/тмв и повторно полагање возачки испит.
2. Ограничување на движењето на сите моторни возила на 40км/во урбана средина. 10км/х повеќе дозволено, над тоа казна 500еур и одземање возачка дозвола на 3 месеци.
3. Поминување на црвено светло, одземање возачка дозвола и повторно полагање на возачки испит.
4. Непропуштање пешак на пешачки премин, одземање возачка дозвола и повторно полагање возачки испит.
5. Непрописно престројување, одземање возачка дозвола и повторно полагање возачки испит (ќе свртиш некој километар и ќе стигнеш каде што треба)
6. Возење во спротивен правец, парична казна, одземање возачка дозвола и забрана за повторно полагање на возачки испит во рок од 3 години. Ако се повтори делото да следи казна затвор.

Редовна ротација на сообраќајната полиција низ градовите на републиката и директива од БЈБ сите единици на територија на републиката да санкционираат сообраќајни прекршоци. Пешаците, велосипедистите и тротинетџиите да не бидат исклучок.

Листава можам да ја дополнам до 26-та точка.
Автоматски споено мислење:

Булеварот не е автопат бе шумахер. Фрлај возачката и земи точак.
Кога бензинот/дизелот ќе бидат 25 ден/литар тогаш и јас ќе се влечкам со 25 км/ч само со 2ра ќе возам 3та ни под разно :D

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.689
Поени од реакции
6.017
Ne znam dali razbirate deka pomala brzina znaci pogolema guzva. Plus pogolemo zagaduvanje. A Skopje ionaka e vo top 5 svetski gradovi. Luge umiraat i od zagaden vozduh, respiratorni bolesti se vo vrv po smrtnost..

Nikoj ne zboruva da se vozi 70 niz naseba ili pred skoli. Zboruvame da se napravi brz protok. Znaci, bulevari so 70 + zelen bran.

Ps. Toa so vozenje pod alkohol, pominuvanje crveno, sprotivna nasoka, itn...Jas vednas bi im zemal i vozilo, i vozacka

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.951
Поени од реакции
7.596
Ne znam dali razbirate deka pomala brzina znaci pogolema guzva. Plus pogolemo zagaduvanje. A Skopje ionaka e vo top 5 svetski gradovi. Luge umiraat i od zagaden vozduh, respiratorni bolesti se vo vrv po smrtnost..

Nikoj ne zboruva da se vozi 70 niz naseba ili pred skoli. Zboruvame da se napravi brz protok. Znaci, bulevari so 70 + zelen bran.

Ps. Toa so vozenje pod alkohol, pominuvanje crveno, sprotivna nasoka, itn...Jas vednas bi im zemal i vozilo, i vozacka
More Mochko eden!
Pak i pak ti so taa pesna!
Golem Protok ne se dobiva so Brzina! Tuku so poshiroki Patishta i Soobrajchanja kultura.
Nitu ednoto nitu drugoto go Ima vo Makedonija!

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100

Не те разбирам како неможеш да разбереш дека и 30 и 100 на семафор исто стигаш. Булевар без семафор,не постои. Ти излегуваш во 07:45 јас во 07:38, двајцата возиме 100 километри на саат и пак чекаме заедно на семафор.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.283
Поени од реакции
7.003
колку треба да држиш безбедна дистанца од возилото пред тебе на 70 км на час? ајде вие тркачите да кажите колку беше кога полагавте автошкола

во населено место не е изводливо решение на Брзо Возење освен за службените возила

Член од
6 август 2024
Мислења
81
Поени од реакции
38
колку треба да држиш безбедна дистанца од возилото пред тебе на 70 км на час? ајде вие тркачите да кажите колку беше кога полагавте автошкола

во населено место не е изводливо решение на Брзо Возење освен за службените возила
Zavisi Ako kazues brzo vozenje ama protocmo I so zeleni semafori moze I Eden do drug pa prva prilika I da preticas a u gust saaobracaj kaj so sme Eden do drug spored taja brzina treba 70 metri

Не те разбирам како неможеш да разбереш дека и 30 и 100 на семафор исто стигаш. Булевар без семафор,не постои. Ти излегуваш во 07:45 јас во 07:38, двајцата возиме 100 километри на саат и пак чекаме заедно на семафор.
Sto se fakjate be za u Skopje pak bulevarite se pproodni elate bulevarite u tetovo koj se pogolemi I od onie vo Skopje ama parkirani so po dve redici vozila za podolgO I treta redica so trepkaci pa sea razmisli

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.951
Поени од реакции
7.596

1,2 sec e minimalno rastojanie vo EU

Член од
6 ноември 2024
Мислења
76
Поени од реакции
132

Нема разбирачка бе. Да поминам покрај тебе со 70км/х за да сфатиш која брзина е тоа?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.689
Поени од реакции
6.017
More Mochko eden!
Pak i pak ti so taa pesna!
Ok, fraer, olabavi...Frustracii mozes po doma da si lecis ako neznaes civilizirano da debatiras...
Да поминам покрај тебе со 70км/х за да сфатиш која брзина е тоа?
Soznam...
Ako na ovie godini sto gi imam i so ovaa pominata kilometraza pozadi volan, dosega ne sum svatil, tesko deka ti ke se najdes vo muabetot.

Inaku, fun fact, kolku mislite deka i sega se vozi po golemite bulevari?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.951
Поени од реакции
7.596
Ok, fraer, olabavi...Frustracii mozes po doma da si lecis ako neznaes civilizirano da debatiras...

Soznam...
Ako na ovie godini sto gi imam i so ovaa pominata kilometraza pozadi volan, dosega ne sum svatil, tesko deka ti ke se najdes vo muabetot.

Inaku, fun fact, kolku mislite deka i sega se vozi po golemite bulevari?
Chuval gospod nitu imam frustracii nitu sum imal.
Ama za pristoen razgovor treba da argumentiraah so fakti a ne so stiskanje zhelbi vo Sholja.
Inache jas posle vtoro povtoruvanje na nekoi fakti pochnuvam da gi omalovazhuvam sogovornicite.

A koga se odnesuva do Kilometri neznam kolku si vozel.
Jas imam od Nova godina do sega ca. 60000 km :shok2: pominato niz cela DACH taka da si velam deka sum videl dosta i gradski soobrajchaj kako i avtopati.
I zamisli ne sum Shofer!

Последно уредено:
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.384
Поени од реакции
5.730
Chuval gospod nitu imam frustracii nitu sum imal.
Ama za pristoen razgovor treba da argumentiraah so fakti a ne so stiskanje zhelbi vo Sholja.
Inache jas posle vtoro povtoruvanje na nekoi fakti pochnuvam da gi omalovazhuvam sogovornicite.

A koga se odnesuva do Kilometri neznam kolku si vozel.
Jas imam od Nova godina do sega ca. 60000 km :shok2: pominato niz cela DACH taka da si velam deka sum videl dosta i gradski soobrajchaj kako i avtopati.
I zamisli ne sum Shofer!
Во еден правец по 80-100км ли правиш?

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.427
Поени од реакции
11.338
Нема да им направиме подвозници и надвозници, туку со сила ќе ја промениме возачката култура во државава. Не знаете на дожд да возите, влегувате во крстосница и го блокирате сообраќајот. Свирите на автошкола и непрописно ги претицувате (еј автошкола бе, со кандидат возач зад волан), свирите на џандари кои регулираат сообраќај при сообраќајна незгода. За возење под дејство на алкохол да не зборуваме. 70км/х? Дој на Нирбугринг ќе возиме колку ни сака душа.

Телефоните во сообраќај се шлагот и не зборувам за говорна комуникација туку возење и типкање.

1. Психолошки тест на 3 години, непојавување значи одземање на дозвола за управување пмв/тмв и повторно полагање возачки испит.
2. Ограничување на движењето на сите моторни возила на 40км/во урбана средина. 10км/х повеќе дозволено, над тоа казна 500еур и одземање возачка дозвола на 3 месеци.
3. Поминување на црвено светло, одземање возачка дозвола и повторно полагање на возачки испит.
4. Непропуштање пешак на пешачки премин, одземање возачка дозвола и повторно полагање возачки испит.
5. Непрописно престројување, одземање возачка дозвола и повторно полагање возачки испит (ќе свртиш некој километар и ќе стигнеш каде што треба)
6. Возење во спротивен правец, парична казна, одземање возачка дозвола и забрана за повторно полагање на возачки испит во рок од 3 години. Ако се повтори делото да следи казна затвор.

Редовна ротација на сообраќајната полиција низ градовите на републиката и директива од БЈБ сите единици на територија на републиката да санкционираат сообраќајни прекршоци. Пешаците, велосипедистите и тротинетџиите да не бидат исклучок.

Листава можам да ја дополнам до 26-та точка.

Булеварот не е автопат бе шумахер. Фрлај возачката и земи точак.
За тебе сум лично и персонално Верстапен
И така продужете како баби да возите на булевари нели од што сте многу шоферишта јаки и строго до 3 знаете да убаците

Член од
12 август 2024
Мислења
169
Поени од реакции
426
Значи решението е 70-80 и кружен тек на булевари во населени места. Супер решение за најнеписмените шофери после србендите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146
Rekov, najdobro da se zabranat avtomobili.
I dur sme na muabetot, i ekstremni sportovi. Sve e toa opasno za zivot. I mobilni, i tie zracat...
Ps. I hranata da ja vratat ko pred 100 godini sto bese, mamuimibam...
Na nekoj ocigledno treba da im se zabrani avtomobil, vaka kolku sto ve citkam.
Druze 50 km/h niz naseleno mesto. Kraj na muabetot e tuka.
Nekoj mnogu popameten i od mene i tebe pravel matematiki i zaklucil deka 50 km/h niz naseleno mesto e maksimumot so koj smee da se vozi od eden kup pricini od koi prvicnata e sekako bezbednosta( zagaduvanjeto im bila najmala griza vo toa vreme ).Namesto da izmisluvate topla voda , ke si se prilagodite na taa brzina i na toj rezim na soobrakjaj. Stvarno ne znam sto ne vi e jasno tuka okolu toa. Djabe tuka mantrate vozduh, zagaduvanje . Ako vi e za toa, pridonesi ,vozi tocak. Ili vozi se so avtobus ako tolku sovesta vi e golema :toe:

За тебе сум лично и персонално Верстапен
И така продужете како баби да возите на булевари нели од што сте многу шоферишта јаки и строго до 3 знаете да убаците
Abe i Shumaher bese faca ama ene go sega so cevce go hranat, pa sega ti vidi.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom