I Ti i Menethil ja promasivte drzavata, ali sojma vrska Slovenija Slovacka, Irak Iran, isti kurac
Patem receno kolku sto sum zapoznaen so taa vojna megju Vietnam i Kambodja, Vietnam bese totalno vo pravo. So nivnata invazija vrz Kambodja bukvalno sprecija genocid vrz narodot na Kambodja od crvenite kmeri koi togas upravuvaa so zemjata i se odgovorni za ne znam kolku milioni zrtvi vo polinjata na smrtta. Vietnam napadna otkako crvenite kmeri si se precenija i pocnaa da vrsat teror vrz vietnamska teritorija, no koga borbeno iskalena i iskusna vojska ke se sooci so tamu nekoj priuceni gerilci rezultatot e neminoven. Bilo kako bilo i togas zapadot i SAD zamizaja vrz stradanjata na civilnoto naselenie i ja osudija intervencijata na Vietnam. Jbg nema nafta vo Vietnam , a i pred nekoja godina i tie samite go primija onaka debelo i maski pa normalno poprilicno zapadno evropski vo nivni stil pederski ja osudija intervencijata i im vovedoja embarga. Pobitna im bese nivnata sueta otkolku stradanjeto na nedolznoto civilno naselenie. Ali toa ne gi spreci da pravat filmovi okolu toa i da se prikazuvaat vo najdobro svetlo.
P.s malce poznat fakt. SFRJ bese edna od retkite drzavi koi imase kakvi takvi diplomatski odnosi so crvenite kmeri.