Геополитички размислувања за минатото и иднината на Македонија

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Toj e vo zatvor nevin zatvoren poradi vasite gluposti. Namestia go vasite politicari od VMRO. TOlku mislat za drzavata i narodot. Nemozte nitu branitelite sto bea da gi oslobodete...Tolku zalno za drzavata i politicarite. Vo sto stana. Sto sega i toj vi smeta kako cel svet i cel balkan sto vi smeta?
Тие што лажат и ми кажуваат што биле моите претци и која е мојата народност најмалку што прават е сметањето.
Во загреб може да си кажуваат приказни за Павелиќ и Михајлов до миле воље, еве малку и на хрватски језик :lolzz: :lolzz: :lolzz: :lolzz: :lolzz: :lolzz:

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.430
Тие што лажат и ми кажуваат што биле моите претци и која е мојата народност најмалку што прават е сметањето.
Во загреб може да си кажуваат приказни за Павелиќ и Михајлов до миле воље, еве малку и на хрватски језик :lolzz: :lolzz: :lolzz: :lolzz: :lolzz: :lolzz:
Lud si ti prijatele :pos: :facepalm: Ne e samo toj vo zatvor. Ima i drugi pokraj nego sto nevino lezat. Ete sto ke se prave so toa? Zarem ne zasluzuvat da gi oslobodat site? Ako ne gi oslobodat toa mnogu pokazuva kakov e odnosot na partijata VMRO-DPMNE kon makedonskiot narod, kolku ke gi zastapuva interesite na makedoncite, i nakade ode idninata na drzavata.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Lud si ti prijatele :pos: :facepalm: Ne e samo toj vo zatvor. Ima i drugi pokraj nego sto nevino lezat. Ete sto ke se prave so toa? Zarem ne zasluzuvat da gi oslobodat site? Ako ne gi oslobodat toa mnogu pokazuva kakov e odnosot na partijata VMRO-DPMNE kon makedonskiot narod, kolku ke gi zastapuva interesite na makedoncite, i nakade ode idninata na drzavata.
Lud sam jer branim svoje, pa neka sam lud, ajde purgeru bjezi odavde, mrsh.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Alo psihijatriska bolnica bardovci imame pacijent.
Прегледај го приврзокот 435026
Ubavo sum napisal.
-> Ne e samo toj vo zatvor. Ima i drugi pokraj nego sto nevino lezat. Ete sto ke se prave so toa? Zarem ne zasluzuvat da gi oslobodat site? Ako ne gi oslobodat toa mnogu pokazuva kakov e odnosot na partijata VMRO-DPMNE kon makedonskiot narod, kolku ke gi zastapuva interesite na makedoncite, i nakade ode idninata na drzavata.
Историјата ќе суди кој е невин, кој заведен кој виновен.
Но и историјата ќе суди кој што е.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.430
Историјата ќе суди кој е невин, кој заведен кој виновен.
Но и историјата ќе суди кој што е.
Pa ke skapat vo zatvor tie luge 20 godini ti vikas istorjata ke sude. Greota e bez razlika nebitno koja nacionalnost se. Nitu se ubivale nitu se kradele milioni.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Pa ke skapat vo zatvor tie luge 20 godini ti vikas istorjata ke sude. Greota e bez razlika nebitno koja nacionalnost se. Nitu se ubivale nitu se kradele milioni.
Каде ме виде да пишам дека сите се виновни за нешто? јас само како Македонец се прашувам што заедничко имаа усташите бугарашки на љубчо и српчето живаљевиќ.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.430
Каде ме виде да пишам дека сите се виновни за нешто? јас само како Македонец се прашувам што заедничко имаа усташите бугарашки на љубчо и српчето живаљевиќ.
Samo čovekot go namestite badijala za vašite gluposti....Na čelo li mu pišuva na Igor Jug deka e ustaš? Igor Jug e pogolem patriot i od tebe i od pogolem del od makedonskiot narod. Toa ako imalo nekoj organizacija narečena usteše od grupa lugje ne znači deka sekoj e ustaš.

A za Ljupčo neznam..Razmisli zošto e stanal bugar.... Čovekot e tatko i osnovač na VMRO-DPMNE partija što ja glasate 30 godini.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Samo čovekot go namestite badijala za vašite gluposti....Na čelo li mu pišuva na Igor Jug deka e ustaš? Igor Jug e pogolem patriot i od tebe i od pogolem del od makedonskiot narod. Toa ako imalo nekoj organizacija narečena usteše od grupa lugje ne znači deka sekoj e ustaš.

A za Ljupčo neznam..Razmisli zošto e stanal bugar.... Čovekot e tatko i osnovač na VMRO-DPMNE partija što ja glasate 30 godini.
Лична одлука на лицето со српски џандар за дедо

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Bugarija bara da ne ja falsifikuvate istorijata i da ne kradete nivnata istorija. Zosto istorijata se pisuva spored istoriski fakti.
Па ти беше тој што погоре викаше - оставете го минатото на страна. Вие што не го оставите минатото на страна? Да се потсетиме - не сме ние тие што тврдиме дека Исус и Адам, меѓу другите, биле Македонци. ;)

Што се прагури?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Па ти беше тој што погоре викаше - оставете го минатото на страна. Вие што не го оставите минатото на страна? Да се потсетиме - не сме ние тие што тврдиме дека Исус и Адам, меѓу другите, биле Македонци. ;)

Што се прагури?
На Џамбазов минатите блгарски девојки, гуру бенд и пра гури.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.430
Pa ostaveno e vo minatot usteše kako ne e ostaveno. Pa i germanija beše fašist? So kogo sorabotuva hrvatska so germancite. Germancite bea ultra mega po golemi fašisti i od bugarite i od hrvatite. Zošo odete vo germanija tamu da rabotete i site kupuvate germanski koli? Sramota e da odete da rabotete vo germanija fašistička država i da kupuvate fašistički koli. :pos:

Што се прагури?
Greska vo testaturata. Prabugari trebalo da pise.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Pa ostaveno e vo minatot usteše kako ne e ostaveno.
Како е оставено кога погоре ти зборуваше за минатото? Дел од колективната шизофренија ви е кога немате одговор на нешто да поставувате неповрзани прашања? Каква врска има Германија со ова?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Како е оставено кога погоре ти зборуваше за минатото? Дел од колективната шизофренија ви е кога немате одговор на нешто да поставувате неповрзани прашања? Каква врска има Германија со ова?
Сака да наметне дека ние ги мразиме бугарите како народ поради фашистичката историја на бугарската држава, што се разбира тоа не е точно, но остави го, нека се препелка во калта.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.430
Ne ste jasni. Kakva vrska ima ustashe so Igor Jug? Igor Jug nitu e del od ustashe nitu ima dopirna tocka. Da bese taka nemase da bide vo makedonski zatvor poradi vleguvanje vo sobranie protiv promena na imeto. Ustase e del od minatoto jas nemam go spomnato ovde vie go spomnuvate.

Ustase sto bese? Fasisticka organizacija i dejstvuvase kako sojuznik vo vtora svetska vojna zaedno so Germanija i bugarija. I sega kako toa misles kakva vrska ima germanija? Pa i germanija bese fasisticka zaedno so hrvatska i dejstuvaa kako alijansa zaedno so bugarija. Sega navodno ako ja mrazete Hrvatska protiv fasistickoto minato togas i germanija treba da ja mrazete..Ic nemojte da kupuvajte fasisticki koli od germanija nitu da rabotete vo germanija..

Сака да наметне дека ние ги мразиме бугарите како народ поради фашистичката историја на бугарската држава, што се разбира тоа не е точно, но остави го, нека се препелка во калта.
Poima nemam. Ja ne znam zosto vie gi mrazete tolku bugarite a izgleda ni vie ne znaete zosto gi mrazete.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.869
Поени од реакции
4.997
Poima nemam. Ja ne znam zosto vie gi mrazete tolku bugarite a izgleda ni vie ne znaete zosto gi mrazete.
Жива „среќа„ е што темава опфаќа (само) Бугари. Да видиш што сВе и кого сВе мразат Македонците кои паметат...:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom