Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, деновиве е тешко да се стигне до сервисер за клима уред така да доколку некој знае ве молам за помош. Се работи за ST Siberia 5,5Kw, кога ќе се вклучи почнува со работа а по некое време јавува грешка Е4.

Koj model na ST SIBERIA TAC ? Ili ST MAC ? stavi Fotografija od modelot

Здраво дали може мислење и за ова клима Прегледај го приврзокот 434905Прегледај го приврзокот 434906
Инвертер клима уред

Капацитет ладење/греење: 3.5kW(1000~3870) 3.52kW(1000~3950)
Енергетска класа на ладење:А++
Енергетска класа на греење:А+
Циркулација на воздух 550m3/h
SEER: 6.5 SCOP: 4, COP:3.5
Ниво на бучава
внатрешна:22~40dB
надворешна:50dB
Надворешна работна температура:
ладење:0-53/греење:-20-30
Внатрешна работна температура:
ладење:17-32/грење:0-30
R32 еколошки фреон
Вклучен кит за монтажа
Кажи си слободно "ја барам најевтината можна клима за во апартмани ми е"
Колку да се речи климатизирано е.

Оваа од Нептун е 20000 денари?
Има Vivax уште поефтина 18000 денари.

Кажи си слободно "ја барам најевтината можна клима за во апартмани ми е"
Колку да се речи климатизирано е.

Оваа од Нептун е 20000 денари?
Има Vivax уште поефтина 18000 денари.
Ova od vivax ja nemaat na zaliha prasav

Ехх сега Фуего-то е 1000ка поефтино. Можи 10 парчиња ќе купува за 10 апартмани. Ете ти 10000 в џепче ;)
А и можиш да се ценкаш за поголем попуст на големо.

Od Vivax najevtin model e toj

Шо сторе овие Даикините економични ич струја не трошат. Многу голема заштеда.
Инвестицијата се враќа зе 2 години.
Парите назад в џепче :)

Daikin.jpeg

Zdravo na site clenovi
Imam klima MITSUBISHI FH35VE DELUXE toa vreme bese TOP klima ili 3,5kw no e dosta mocna klima vo ducanot od 50kvadraati NO VISINA e3,2m
bev prezadovolen MINATITE 10GODINI SO KLIMATA NO pocna da ispusta dusa ne gree kako sto greese viknav serviser mi rece treba da ja zeme da ja iscisti bila mnogu zapusena,proba na lice mesto da ja iscisti i dobiv 30% podobruvanje,inaku vo mnogu ladnite denovi morav da dogrejuvam so drugo grejno telo bidejki e 3.5kw klimata.
No kako zaladuva klimata ne postiga temperatura 21-23 vo ducanot a serviserot imal mnogu rabota i nemoze da dojde da ja zeme i detalno da se iscisti se kako treba
Megjuvreme dobiv vaucer za klima i mislam da stavam nova naprimer ACP-18CH50AERI+ dali ke mi zadovoli prema kvadraturata sto ja imam
neznam sto da pravam da ja cistam starata ili da kupuvam nova nekoja poevtina marka od MITSUBISHI zosto sega mi se mnogu skapi.
blagodaram

Последно уредено:
Zdravo na site clenovi
Imam klima MITSUBISHI FH35VE DELUXE toa vreme bese TOP klima ili 3,5kw no e dosta mocna klima vo ducanot od 50kvadraati NO VISINA e3,2m
bev prezadovolen MINATITE 10GODINI SO KLIMATA NO pocna da ispusta dusa ne gree kako sto greese viknav serviser mi rece treba da ja zeme da ja iscisti bila mnogu zapusena,proba na lice mesto da ja iscisti i dobiv 30% podobruvanje,inaku vo mnogu ladnite denovi morav da dogrejuvam so drugo grejno telo bidejki e 3.5kw klimata.
No kako zaladuva klimata ne postiga temperatura 21-23 vo ducanot a serviserot imal mnogu rabota i nemoze da dojde da ja zeme i detalno da se iscisti se kako treba
Megjuvreme dobiv vaucer za klima i mislam da stavam nova naprimer ACP-18CH50AERI+ dali ke mi zadovoli prema kvadraturata sto ja imam
neznam sto da pravam da ja cistam starata ili da kupuvam nova nekoja poevtina marka od MITSUBISHI zosto sega mi se mnogu skapi.
blagodaram

Probaj prvo so hemisko cistenje na Mitsubishi FH modelot eve nekolku servisi sto vrsat cistenje perenje na vnatresnata edinica

Klima Servis Navin 072-278-724

Saniko Servis 077-583-877

Bane Air 078-242-656

fala mnogu
Автоматски споено мислење:

Probaj prvo so hemisko cistenje na Mitsubishi FH modelot eve nekolku servisi sto vrsat cistenje perenje na vnatresnata edinica

Klima Servis Navin 072-278-724

Saniko Servis 077-583-877

Bane Air 078-242-656
fala

Zdravo na site clenovi
blagodaram
Ако не можел да ја исчисти монтирана.. (иако малку чудно ми е тоа)
Поарно нека ја откачи, нека и направи комплет перење! Наново ќе ја поврзе, и вакумирање, и фреон можда ќе треба да дополни!
За 100€ поарно тоа...

П.С. ама лично знам за еден случај, не им давај да ја носат!!
Што и да прави, на лице место!
Не е нуклеарна физика...
Ако тој нејќе така, друг ќе сака..

Zdravo na site clenovi
blagodaram
Значи Mitsubishi FH35 10 години загрева дуќан од 50 м2 каде што има постојано отвори-затвори врата.
10 години не е чепната не е чистена...
Е тоа е климиште.

Абе @Strelec ваква ли беше твојата што ја трампа за Амбер :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom