Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.110
Поени од реакции
30.180
Треба граѓаните што се оштетени да ги тужат до коска ваквите организации. Scorched earth.
Граѓаните глупи што сами си го создаваат проблемот, и оние други што прават што сакаат а никогаш не одговараат за ништо, треба да тужат организација што ги собира кучињата и ги кастрира, осносно го прави она што грањаните ги мрзи и не им се дава пари да го направат. :coffee:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.429
Поени од реакции
3.500

Доаѓаш во Македонија да играш ракомет, професионален спортист и децата ти ги напаѓаат кучиња.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Вакви срања секојдневно се дешаваат, само не за сите се пишува во медиуми...

Ненормални работи, а глутници кучиња се секојдневие - посебно во населбата Аеродром. Тие кај нова железничка се посебно бројна и агресивна глутница, нема поминување рано наутро а да не се пуштаат по автомобили, мотори, велосипедисти, итн. Исто и подоле накај Бисер трговскиот има значајно присуство на агресивни џукели. И сето тоа останува исто, од ден во ден, од месец во месец, од година во година. Не знам шо кој таклабас е толку сложено ова да се реши. Јасно е што треба да се направи:
- спроведување на законот за домашни миленици, и додавање анекси за задолжително штроење на кучињата за сите што нема да регистрираат одгледувачници, анекси за задолжително ставање микрочип при секое ново легло, анекси со многу поголеми казни за тие што ќе се фатат дека напуштаат кучиња милениц (првиот пат без санкции, можеби избегало кучето, вториот пат казна, третиот 10 пати поголема казна, а потоа одземање на кучето, и целосна забрана за чување кучиња), итн
- собирање на сите џукели/скитници во големо прифатилиште надвор од градовите, таму или чување од невладините организации (некаква корист да има од нив, наместо штета со размножување на џукели), или давање рок за доброволци вдомување по кој рок би следувала еунтаназија

Вака со сегашново кypоболие прашање е само на време кога не некој ќе му пукне филмот и пак тие анима дундите ќе плачат за „човечки монструми“ кои со оружје убиваат џукели, или ги трујат. Во меѓувреме политичарите функционери, повеќе се плашат од невладини организации отколку од гласачите чии интереси по дефиниција треба да ги штитат.
Па некој како Борозан ако децата му се оскатени од џукели, има право и функционерите и невладините да ги испердаши а не некакви безумни џукели.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Ма нема врска, џукелите се многу нежни суштества, сигурно биле испровоцирани. Немој некој нешто да им направил на џукелите, бидејќи тоа значи лош човек, треба да им свртите и другиот образ, другиот бут, другата рака да ви ги испокасаат

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Член од
6 август 2024
Мислења
83
Поени од реакции
38
Ма нема врска, џукелите се многу нежни суштества, сигурно биле испровоцирани. Немој некој нешто да им направил на џукелите, бидејќи тоа значи лош човек, треба да им свртите и другиот образ, другиот бут, другата рака да ви ги испокасаат
A da ti kazaem ja deka ceko vreme trcam od tie dzykeli mi j3 srava mnogu ti neznaes deka nekoj imaa I'd kucinaj strav i nauxise da pjsues ne mj brani kuxinja powo nekoj npagaja ludi

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
A da ti kazaem ja deka ceko vreme trcam od tie dzykeli mi j3 srava mnogu ti neznaes deka nekoj imaa I'd kucinaj strav i nauxise da pjsues ne mj brani kuxinja powo nekoj npagaja ludi
Абе бот како може да си вака неписмен? Па ќорав да беше еден збор ќе погодеше да му ебам мајката.

Kajgana Shop

На врв Bottom