ПРЕДБРАЧЕН ДОГОВОР !

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Според тоа што го пишуваш, повеќе знаење од тебе портир во ЦСР има.
Таа барем работи со тоа, ти само конзумираш издувни гасови на феминистича пропаганда финансирана од странски NGO.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Таа барем работи со тоа, ти само конзумираш издувни гасови на феминистича пропаганда финансирана од странски NGO.
Како знаеш дека таа (или тој :cautious: )тоа работи, а не јас?
Судејќи по темава, многу поточни сознанија имам :D

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Како знаеш дека таа (или тој :cautious: )тоа работи, а не јас?
Судејќи по темава, многу поточни сознанија имам :D
Мислиш дека имаш. Во реалност немаш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Мислиш дека имаш. Во реалност немаш.
Се гледа и по твоето познавање на законите во земјава. Тоа во ЈуЕсЕј можеби и знаеш, иако и за таму се сомневам. За овде, не, не знаеш :)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Се гледа и по твоето познавање на законите во земјава. Тоа во ЈуЕсЕј можеби и знаеш, иако и за таму се сомневам. За овде, не, не знаеш :)
Многу добро ми е познато што како е во USA, уште подобро ми е познато како работат пропагандите и NGO. Уште во 2007ма кога плаќаа од сороспијските NGO да протестираме од факултет низ Битола, почна да ми станува јасно. Отвори малце очи, не е тешко.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Многу добро ми е познато што како е во USA, уште подобро ми е познато како работат пропагандите и NGO. Уште во 2007ма кога плаќаа од сороспијските NGO да протестираме од факултет низ Битола, почна да ми станува јасно. Отвори малце очи, не е тешко.
За ТЕМАВА, која се однесува на ПРЕДБРАЧЕН ДОГОВОР, во РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - не си информиран.
За во ЈуЕсЕј - не ме интересира. Бев, видов, фала - не е тоа место за мене.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
За ТЕМАВА, која се однесува на ПРЕДБРАЧЕН ДОГОВОР, во РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - не си информиран.
За во ЈуЕсЕј - не ме интересира. Бев, видов, фала - не е тоа место за мене.
Договор е договор, предбрачен е префикс, е сега не може да се коси со веќе постоечки закони, али законите се менуваат, ако имаш договор не е на одмет.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
... Изметот на бебето има огромно значење за неговото здравје кога ќе се роди. Точен пример си зошто не треба бебе да се довери на татко.
Вака оди муабет со типична феминистка.

Од една страна страна имаш женско, од тие прогресивните, кое самата признава дека ниту е мажена, нема деца, ниту било какво директно искуство со деца. Освен муабети по женски форуми, од каде, нели, знае за изметот...

Од друга страна може да имаш сериозен татко, кој изгледал неколку деца, косата му побелела да ги извади на пат, поминал непроспиени ноќи, мењање пелени, бањање, трчање по доктори во 2 саат по полноќ...Ама, јбг, поим нема за, цитирам, “огромното значење на изметот“

Заклучок од прогресивната - на таков татко не треба да му се довери дете.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.621

Од една страна страна имаш женско, од тие прогресивните, кое самата признава дека ниту е мажена, нема деца, ниту било какво директно искуство со деца. Освен муабети по женски форуми, од каде, нели, знае за изметот...

Од друга страна може да имаш сериозен татко, кој изгледал неколку деца, косата му побелела да ги извади на пат, поминал непроспиени ноќи, мењање пелени, бањање, трчање по доктори во 2 саат по полноќ...Ама, јбг, поим нема за, цитирам, “огромното значење на изметот“

Forumov za mnogumina e katche za lechenje na dushevni bolki( frustracii) zatoa ne vredi so sekogo da se objasnuvash

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742

На татко кој не знае основи работи за чување на тоа дете, не, не треба да му се довери. И обратно, ако е мајката тоа.
Автоматски споено мислење:

Договор е договор, предбрачен е префикс, е сега не може да се коси со веќе постоечки закони, али законите се менуваат, ако имаш договор не е на одмет.
Законите (овие) не важат ретроактивно... Склучувајте договори, реков јас сама би побарала да може, ама немој да плачете кога на суд ќе ви речат - џабе баци.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
.. имаш сериозен татко, кој изгледал неколку деца, косата му побелела да ги извади на пат, поминал непроспиени ноќи, мењање пелени, бањање, трчање по доктори во 2 саат по полноќ...
На татко кој не знае основи работи за чување на тоа дете, не, не треба да му се довери.
Ako ostanuvas na toj stav, ti dete imas problem so inteligencija. Ili so inat. Ili so nepristrasnost..
Sto i da e, te diskreditira za konstruktiven muabet ponatamu...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Ako ostanuvas na toj stav, ti dete imas problem so inteligencija. Ili so inat. Ili so nepristrasnost..
Sto i da e, te diskreditira za konstruktiven muabet ponatamu...
Јас дете го кажав истото што и ти, како ме дискредитира? Ако било кој од родителите не е запознаен со специфичноста на развојот и здравјето на тоа дете, не треба да му се довери, мајка или татко, сеедно.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Немам видено злобни мажиња, после 38 години на оваа планета. Сум видел со мои очи 4 злобни женчиња што има ги зедоа децата и со сета сила се бореа да не им овозможат татковците да ги видат.
Taka e , zenite se mnogu polosi vo ovoj del.
Mazite znaat oti treba balans ,pa treba i druga zena da baraat pa mora i kafana nemat vreme oni da go zazemat deteto u 4 zida i da ne mu dadat da dise i da ne ja gleda majkata. Veruvajte u x sluchai znam ,zenite se mnogu pogani
Автоматски споено мислење:

Posle se procitano.na ovie stranicki na kajgana,.odluciv nikad da ne se zenam.
Tenk ju.
Za zal, taka e. Ednas ke zemes gjubre doma vtor pat ne.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Posle se procitano.na ovie stranicki na kajgana,.odluciv nikad da ne se zenam.
Tenk ju.
Според мене бракот е многу битна институција. Должност имаме ја креираме следната генерација.

Проблемот во последно е што феминистичките идеологии вршат голема штета врз конекциите на половите. Критичноста на ова ќе се одрази после 20-30 години, ама тогаш ќе биде касно за да се реши проблемот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.621
Според мене бракот е многу битна институција. Должност имаме ја креираме следната генерација.

Проблемот во последно е што феминистичките идеологии вршат голема штета врз конекциите на половите. Критичноста на ова ќе се одрази после 20-30 години, ама тогаш ќе биде касно за да се реши проблемот.
Cekaj sega ce ti objasni pumava deka ne si vo pravo

Kajgana Shop

На врв Bottom