Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 април 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
12.319
Добива Камала, од трите подолгото :D
Велиш толку е плодна за да има подолг мензис ?

Џеј Ло на апарати, со децении рипа на сцена, а Камал Кан хиената поголема плодност од неа да имала :D

Член од
24 април 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
12.319
Da ne se zaboravi vo mandatot na Trump crpnatiot smeni ime i se toa bese izvedeno so amin na amerika i britanija koi maltene im napravija drzava na grcite uste vo 18ti vek. Za Makedonija ne postoi dobar americki kandidat na izbori, osven ako toj ne e Makedonec po poteklo, pa da pocne da lobira za nas.

Ocekuvam isti kur da bide dali trump dali kamala mameto da i se doebe na Makedonija bez isklucok preku shiptаrite poddrzani tokmu od SAD i nevladinite kaj nas da prodolzat da bidat finansirani so ekstremno mnogu pari i da propagiraat pederstvo, debilizam, nelegalni migracii i transorodni brakovi. Mnogu seir fakjate nepotreben, vaka seir se fakjase i na temata za politika i goga koga stana pretsedatel demek tolku od utre ke se smenele rabotite, a pa da ne komentiram kolku se svrsuvase koga na inauguracijata kaza Republika Makedonija. Za se toa vo rok od 5 meseci da go izmocaat bezmilosno i da cekorat na patot kon stanuvanje polosi od komunjarskata bagra.
Убаво кажано.

Рајата има краткотрајно помнење, треба да бидат потсетувани одвреме навреме на (не)користа од одредени политички настани.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.384
Без заебанција, клучното беше оној бубуљичарот со наочари, Џефри Дејмер у покушај, кога го промаши за милиметар. Им ја заеба цела кампања. Уште тогаш бев сигурен дека Трамп тука си ја обезбеди победата.

Лендслајд ке биде на крајот или не?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
12.319
...

Лендслајд ке биде на крајот или не?
Во најмала рака наредните две години републиканците ќе имаат мнозинство во американскиот Сенат, а најверојатно и во американскиот Конгрес како и досега.

И шлаг врз тортата Доналд Трамп во Белата Куќа на Авенија Пенсилванија број 1600 во Вашингтон.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Вирџинија е сигурна за Харис, околината на Ферфекс отсекогаш најдолго броела, т.е. Камала се очекува да превземе предност таму некаде по 75% пребројани избирачки места. Т.е. да ја врати предноста таму затоа што Трамп ќе добие предност, па после Харис ќе ја врати предноста.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.570
Поени од реакции
42.072
се надевам дека и овој мандат нема да му биде разочарување како првиот. И дека ќе ги реши соросоидиве од системот и границата како што обети. Тоа ако не го направи, џабе довербата секој американец што му ја даде.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.384
Ако се пребројани сите урбани градчиња да му кажеме на Трамп да слави?

Kajgana Shop

На врв Bottom