Вака сериозно ако се чистат МВР од ѓубрето кај нив ќе останат на пола број или подолу.НАЈНОВА ВЕСТ: Синоќа уапсени двајца полицајци во Македонија – „паднаа“ на Скај комуникацијата на Шеваљ Муареми
Двајца припадници на Министерството за внатрешни работи и еден соработник на групата, синоќа биле уапсени во полициска акција, дознава „Слободен печат“. Според неофицијални информации, кои уште не се потврдени од Министерството за внатрешни работи, овие лица биле „фатени“ на „Скај“...infomax.mk
Podobro 10 kvalitetni kadri odkolku 50 nekvalitetni.Вака сериозно ако се чистат МВР од ѓубрето кај нив ќе останат на пола број или подолу.
Kakva turpija?Oваа турпија им ја продавате само на foot фетишарите или на обични смртници?
ама шо прајме со новите покрај езерото шо ке се сопнат на скалите и добивет дипломчиња за 5 мајмуниВака сериозно ако се чистат МВР од ѓубрето кај нив ќе останат на пола број или подолу.
Mi imaat spomnuvano po stari luge za sto i kako e ubien ama odamna e i ne mi teknuva, ke se raspitam pak pa ke ti pisam.Dali nekoj znae za ubistvoto na Branko Konzulov od Radovis vo 1991 vo Strumicko pomegu selata Murtino i Bansko pronajden vo gepekot na negoviot Mercedes so germanski tablici.
Автоматски споено мислење:
Kakva turpija?
Ajde ako ima nekoj podetalni informacii neka napise, covekot e bil kral vo svoeto vreme.Mi imaat spomnuvano po stari luge za sto i kako e ubien ama odamna e i ne mi teknuva, ke se raspitam pak pa ke ti pisam.
Znam za sigurno deka e brat na Gerasim konzulov bivsi gradonacalnik na radovis
Ние можеме да не веруваме ама Панче вика уште многу глави ќе паѓаат, така да почекаме да видиме.Ova poslednive pritvori so sluzbeni tajni interesno.. Navodno mvr gi razotrkile preku Sky ECC.. Dokolku e vistina (shto jas ne veruvam), toa znaci deka ke ima ushte mnogu apsenja. inaku Sky ECC funkcionirashe od 2010 godina i beshe edna od vodechkite platformi za enkripitirana komunikacija koja ja koristea mnogu kompanii i individualni korisnici. So tekot na vremeto, stanuvase popularna i megu kriminalni grupi koi baraa doverliva komunikacija.
Nudeјkji visoko nivo na enkripcija za privatnost, Sky ECC uspea da zadrzhi golema broј korisnici poveke od edna decenija, se dodeka ne beshe probiena vo 2021 godina od francuskata sluzhba. 2010-2021.. Ima shto da se kaze
моја претпоставка е дека е Бапче едниот од обвинетиве, он беше најподмитливото ѓубре што испонамести пола град зошто не му плаќаа рекет, а и играше со двете страни. Прејака му беше функцијата, ама се надевам ќе го снајде истата судбина како што ја имаа неговите жртви додека беше заштитен позади значката и дека ќе го направат невеста да им биде у ИдризовоВака сериозно ако се чистат МВР од ѓубрето кај нив ќе останат на пола број или подолу.
Дарко Групчев и Ејуп Акија, се пензионирани полициски службеници, кои, додека работеле во Министерството за внатрешни работи (МВР), наводно им откривале доверливи информации на лица поврзани со криминална група од Грчец, предводена од Шевал Мауреми. Според истрагата, Групчев и Акија на оваа група им пренесувале податоци за претстојни полициски акции насочени кон нив, помагајќи им да избегнат гонење.моја претпоставка е дека е Бапче едниот од обвинетиве, он беше најподмитливото ѓубре што испонамести пола град зошто не му плаќаа рекет, а и играше со двете страни. Прејака му беше функцијата, ама се надевам ќе го снајде истата судбина како што ја имаа неговите жртви додека беше заштитен позади значката и дека ќе го направат невеста да им биде у Идризово
Тековната истрага открила дека Дарко Групчев поседува голем имот, кој не е во согласност со неговите приходи како поранешен полицаец, што укажува на можни нелегални извори на приходи. Исто така, Ејуп Акија, пред пензионирањето, извршувал неколку раководни позиции во МВР, а по пензионирањето стана шеф на Меѓународната полициска асоцијација за Северна Македонија.моја претпоставка е дека е Бапче едниот од обвинетиве, он беше најподмитливото ѓубре што испонамести пола град зошто не му плаќаа рекет, а и играше со двете страни. Прејака му беше функцијата, ама се надевам ќе го снајде истата судбина како што ја имаа неговите жртви додека беше заштитен позади значката и дека ќе го направат невеста да им биде у Идризово
Едниот од овие беше во МТШ, и другиот во 6та управа (обезбедување и возење на ВИП личности).Дарко Групчев и Ејуп Акија, се пензионирани полициски службеници, кои, додека работеле во Министерството за внатрешни работи (МВР), наводно им откривале доверливи информации на лица поврзани со криминална група од Грчец, предводена од Шевал Мауреми. Според истрагата, Групчев и Акија на оваа група им пренесувале податоци за претстојни полициски акции насочени кон нив, помагајќи им да избегнат гонење.
Третиот осомничен, Оливер Петров, наводно бил посредник помеѓу двајцата поранешни полицајци и криминалната група. Според полициски извори, Петров бил уапсен завчера на граничниот премин Табановце при обид да ја напушти државата.
Автоматски споено мислење:
Тековната истрага открила дека Дарко Групчев поседува голем имот, кој не е во согласност со неговите приходи како поранешен полицаец, што укажува на можни нелегални извори на приходи. Исто така, Ејуп Акија, пред пензионирањето, извршувал неколку раководни позиции во МВР, а по пензионирањето стана шеф на Меѓународната полициска асоцијација за Северна Македонија.
Петров со историја на криминални дела
Оливер Петров е осомничен и за други кривични дела, меѓу кои е и обид за убиство на синот на поранешниот директор на службата за безбедност Зоран Верушевски во 2005 година. Според податоците од истрагата, Петров веќе подолг период е активен во криминални кругови, што дополнително го отежнува неговиот случај.