ТИФОМАНИЈА!

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.399
Избришани 30 мислења. Прва и последна опомена за тие што постираат слики без заматени фаци и пишуваат иницијали.

Тафта друже, не се бламирај затоа што прв си на пик да леташ од темава, секој пост ти е провокација. Намали со ебењето.
Другар ако си ти босот во темава извини што те прозвав, никакви провокации немам кон ни една навивачка група ниту кон тебе.Ама еве ако така сметаш се повлекувам и повеќе во темава не пишувам.Уште еднаш :cuc:
Околу дербито браво,подобар изглед на трибина од на Чкембари може и немало во Македонија, околу дрес код и поставеност.За навивањето и сами знаат дека не било на нивото бидејќи многу од тие доѓаат на трибина само еднаш годишно, јадрото е 200/300 души.
Одлични и Комити супер влез јас бев пред време влезен на нивна трибина одлично доѓање,супер бројка 600+,навивање исто одлично.
Поздрав од Тафта терајте си натака со дискусијата, ќе бидам активен во други теми на форумов надвор од навивачки групи.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.071
Поени од реакции
6.827
Се најде маж и не избројал
сега чекам и едни интересни видеа ќе продолжи дискусијата ;)
Прегледај го приврзокот 434180
Имаше еден аеродромец тука на форумов веќе не пишува ,он секогаш не броеше и беше paint master сигурно он ти ја пратил сликата, не го тагирам дека го чита форумов да не се лути.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
navivackata scena ni e sekako zaebancija, najgolem problem e sto ustvari ima 50 dusi sto sakaat da bide nesto povise od toa a realno nemame nitu adekvatni uslovi, drzava sme so 1 stadion i 3-4 polustadioni nitu fiansii ova vazi i za klubovite i ng, nitu luge - pola ako ne i poveke tuka sto komentiraat se dijaspora...

sekoja cest za tie 50tina dusi ama aman olabavete site malku na forumot :icon_mrgr:

sranje fudbal, daleku od derbi na teren, na tribina i 2te grupi bea odlicni. prv pat surite da zalicat na nesto na polu stadionot. :icon_mrgr:

da bidam iskraen najgolemo iznenaduvanje za mene bese sto izdrzaa reflektorite. ocekuvav da padne 1 gol, sakav vo nivna ama ispadna vo nasa mreza i toa e toa...

cestitki do krokodilite valjda ke opstanete...

Член од
3 мај 2022
Мислења
157
Поени од реакции
1.538
Не е кузнај шо ама убо е да се види
https://vm.tiktok.com/ZMh4CAV61/
Автоматски споено мислење:

И еве го видеото кај шо фрлате топовски на децата
"Наследници на сељандуријата"
https://vm.tiktok.com/ZMh4CQkwR/

Имаше еден аеродромец тука на форумов веќе не пишува ,он секогаш не броеше и беше paint master сигурно он ти ја пратил сликата, не го тагирам дека го чита форумов да не се лути.
Не е тој

Последно уредено:

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.721
Поени од реакции
3.093
Јас мислам дека повеќе бевте малку се 1900 нека преброи уште еднаш
4000 ili 5000 bea mislam neso taka..
Inaku okolu ova so decava i slicno. Na sugestija na ebr deka ima deca vednas se prestana so frlanje bilo sto kon niv. Infoto mi e od ebr. Olabavwte so toa da izmisluvate samo da.se omalovazat Komiti
Jasno mi e deka ve vikaat budali ama svarno ste budali majko mu stara :)

Член од
22 февруари 2022
Мислења
312
Поени од реакции
1.792
Можно ли е покрај ваквите мизерни услови во државичево, двете групи да имаат толку брутални изданија, вложен голем труд и пак да се јаде гомна бла бла бла муабети ?
Ако самите не си го цениме ова дерби, не знам што очекувате во вашите главчиња, би сакал барем да помислите само на момент колку многу е тешко во делот на организацијата за вакво нешто да се случи.
Имам впечаток дека многумина тука се сеирџии, маваат сеир на туѓ труд седејќи дома пред ТВ и пишуваат коментари од типот ова вака требало, она така требало.
Имам една порака и до едните и до другите, делата говорат многу повеќе од коментарите на обични лингури.

FB_IMG_1730817692553.jpg

FB_IMG_1730817737666.jpg

ДРКАЈТЕЕ !!!

Член од
20 мај 2024
Мислења
24
Поени од реакции
73
Можно ли е покрај ваквите мизерни услови во државичево, двете групи да имаат толку брутални изданија, вложен голем труд и пак да се јаде гомна бла бла бла муабети ?
Ако самите не си го цениме ова дерби, не знам што очекувате во вашите главчиња, би сакал барем да помислите само на момент колку многу е тешко во делот на организацијата за вакво нешто да се случи.
Имам впечаток дека многумина тука се сеирџии, маваат сеир на туѓ труд седејќи дома пред ТВ и пишуваат коментари од типот ова вака требало, она така требало.
Имам една порака и до едните и до другите, делата говорат многу повеќе од коментарите на обични лингури.

Прегледај го приврзокот 434190

Прегледај го приврзокот 434191

ДРКАЈТЕЕ !!!
Konecno komentar na mesto. Bravo to e to.

Член од
3 мај 2022
Мислења
157
Поени од реакции
1.538

Прегледај го приврзокот 434190

Прегледај го приврзокот 434191

ДРКАЈТЕЕ !!!
Здравје боже, со шкендија на 24.11 ако е вечерна одиме втора епизода

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.744
Поени од реакции
6.467
Се надевам еднаш во животот ке дочекаме Вардар - Пелистер куп финале во неутрален град , сигурно ке има по 1.500 + луѓе од една и од друга страна ..

При таков дуел сигурно ке има мобилизација на членство цел месец и реално е да се очекуваат големи бројки на двете групи ,тоа би било прав спектакл и затоа е добро двата клуба да бидат јаки за да има некогаш ваква можност , преку к*р веќе од Шкендија , Шкупи и Струга Трим Лум ..

Нема потреба од ситење према едни против други колку и да сме ривали , како во ракометот што е сега замислете така и во фудбал да биде ..

Во неделата борба за опстанок а двете групи има врвни изданија , не е мала работа да собереш толку луѓе на овој мртов фудбал(поготово Комити 600 луѓе на гости да идеш да гледаш екипа која во моментов изгледа аматерски на чело со Миленко )

Член од
26 март 2022
Мислења
585
Поени од реакции
5.438
Во Битола пристигнаа осум преполни автобуси. Кога викам преполни, мислам дека во секој имаше преку 70 луѓе БУКВАЛНО!

На едниот автобус дури се дупна гума, заради тоа што беше преполн, уште нетргнати, па се чекаше замена. Е до толку полни:)

Се наполнија до максимум, буквално до момент еден од шоферите да се плашеше да тргне, особено кога се дупна гумата на другиот. И пак надвор останаа многу луѓе. Затоа и се тргна со коли за првпат мислам после не знам колку. Триесетина коли, нешто повеќе, нешто помалце ама тоа е. Така да, броете:)

При тоа, секој плати толку колку што се договоривме. Ама буквално секој. 200 и 250 денари. Ова го пишувам бидејќи и погоре еден се дрзна да коментира за партии, знамиња чуда...дечки имаме буџет. Ете како се прави. Просто и едноставно. Зошто побогу не наплаќате билети? Вардар е на дно, на дно, но пак ќе се дава, затоа што така функционира група!

Можеби ќе допринесеше бесплатното да имаме значително повеќе луѓе, но ако имаш за гајба пиво, дрога и заебавање, ќе имаш и ПОСРАНИ 200 денари за групата.

Така да, наместо да бркате вештерки, кога веќе избројавте колку сте биле(рамно 1900 јако:) ) тогаш израчунајте и колкав буџет ќе имавте. На почеток ќе биде одбивно, ама кога ќе увидат сите дека се прават спектакли, дека се пази на се, дека се вложува, тогаш самите и ќе дојдат и ќе помогнат. Комити без лажна скромност се пример за тоа.

Сега за огнометите. Минатиот пат не дојдовме со огномети? Дојдовме. Исто и годинава. Никој немаше никаква намера да повреди деца, ниту нив ниту било кој. А тука вината ќе си ја барате ИСКЛУЧИВО во Управата на која сто евра плус за кафана им се поважни и од децата.

Башка, да не заборавиме дека единствени кои некогаш пукале огномети директно кон Комити, се Чкембари. На општа радост на присутните, на дерби директно од трибина на трибина. Има луѓе како мене кои помнат. За тие што не им текнува на тие времиња, а голем дел изгледа и тогаш биле родени:) повелете клип.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.295
Поени од реакции
7.014
шо сте толку бедни,извинете се дека не сакавте да се случи ништо лошо и дека не знаевте кој се наоѓа на остатокот на старата трибина.....поединци ви го направија резилот,се гледаше дека целта на навивачката група не беше да извршат напад на старата трибина

Член од
2 септември 2016
Мислења
855
Поени од реакции
1.919
@87_47 najako e sto oni jadat trici za partii a niv partija im dava pari za se od klub do navijaci. Dzabe vetglas daleku se seuste od toa karti da naplakjaat. Nemozat da te razberat sto tocno im kazuvas
dali si to normalen be so pisis ?
koja partija i na koj mu dava pari .. vie da zborate za partija i davanje pari od partija odi brat sam deaktiviraj si go profilo za dobroto na site
NAKA bidi kako so zboras ti eve neznajme kako e da se plaka karta ..
nezz zosto NKOV film ti se praj so cel pamet pisa oti nas ni davala
partija pari ejjj so ne ke procitas

не знаевте кој се наоѓа на остатокот на старата
i to kako znaea koj ima tamu odgovorno tvrdam

Attachments

Член од
26 март 2022
Мислења
585
Поени од реакции
5.438
dali si to normalen be so pisis ?
koja partija i na koj mu dava pari .. vie da zborate za partija i davanje pari od partija odi brat sam deaktiviraj si go profilo za dobroto na site
NAKA bidi kako so zboras ti eve neznajme kako e da se plaka karta ..
nezz zosto NKOV film ti se praj so cel pamet pisa oti nas ni davala
partija pari ejjj so ne ke procitas
За фудбал пишав. За ракомет знам, но тоа е нефункционален начин, затоа не подметнувај нешто што не сум кажал.

Ај барем за огномети веќе нема да се праи муабет:)

Kajgana Shop

На врв Bottom