Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Документот е оригинален. Неговата членска книшка е издадена постхумно во 1947 година. Не случајно неговата картичка нема потпис. Не знам како некој здрав човек би помислил дека ова е лажно.![]()
ФАЛСИФИКАТИ ЗА ВАПЦАРОВ: Го стрелаа во 1942-ра, а во 1947-ма мртвиот поет станал редовен член на Сојузот на писатели на Бугарија
ФАЛСИФИКАТИ ЗА ВАПЦАРОВ: Го стрелаа во 1942-ра, а во 1947-ма мртвиот поет станал редовен член на Сојузот на писатели на Бугаријаdenesen.mk
Имав една средба со една баба од егејска Македонија госпожата има 93 год и е мн витална со здрав разум, и баш ја подпрашав како било вика БЛГАРИТЕ селото ни го запалија ...под бугарска окупација беше нај тешко.
Вака сум роден. На прашањето најдобро можат да одговорат 15-20% Македонци кои сакаат да станат Бугари и потпишале дека се чувствуваат Бугари. Прошетај низ Скопје и прашај - еден на секои 5-6 луѓе потпишале дека се чувствуваат Бугари.Се извинувам за оф-топикот но тука на темава има фанатични бугари (веројатно македонци бугарофили) па ме интересира што е тоа позитивно во бидувањето бугарин? Што е тоа кое ги прави посебни, избрани, јаки, сплотени и моќни? А во случај да не се ниту едно од наведеното, што е тогаш предноста да се биде бугарин во однос на бидување да кажеме, Уругваец?
Дали сметате дека и Крсте Петков Мисирков бил бугарин?
zatoa na popis edvaj 3k, a glasale edvaj 200 blgari ( ne lugje ). samiot si svesen deka PASOS se zema samo od ekonomski pricini, daj info kolku imalo pred BG da vleze vo eu, kolku imalo izdadeno ?Вака сум роден. На прашањето најдобро можат да одговорат 15-20% Македонци кои сакаат да станат Бугари и потпишале дека се чувствуваат Бугари. Прошетај низ Скопје и прашај - еден на секои 5-6 луѓе потпишале дека се чувствуваат Бугари.
Самиот Красте Петков Мисирков не еднаш напишал каков е. Дури и книга е објавена заедно со Државниот архив на Република Македонија - најди ја и прочитај ја.
Јас коментирав нешто сосема друго. Прочитај пред да пишуваш.zatoa na popis edvaj 3k, a glasale edvaj 200 blgari ( ne lugje ). samiot si svesen deka PASOS se zema samo od ekonomski pricini, daj info kolku imalo pred BG da vleze vo eu, kolku imalo izdadeno ?
мрш бе гнидо едно одроденаЈас коментирав нешто сосема друго. Прочитај пред да пишуваш.
Не ги вреѓај гнидитемрш бе гнидо едно одродена
Вака сум роден. На прашањето најдобро можат да одговорат 15-20% Македонци кои сакаат да станат Бугари и потпишале дека се чувствуваат Бугари. Прошетај низ Скопје и прашај - еден на секои 5-6 луѓе потпишале дека се чувствуваат Бугари.
Самиот Красте Петков Мисирков не еднаш напишал каков е. Дури и книга е објавена заедно со Државниот архив на Република Македонија - најди ја и прочитај ја.