Фан Клуб: Пелистер

Член од
28 февруари 2023
Мислења
216
Поени од реакции
858
Ко ќе ми текни на +40 во Август ко се печевме. Нека бидат ноќни вака големи утакмици долу под стадион отворете фан шоп, барче нешто пред утакмица пивце сок шо било да си купиме. Картите напрајтеги по 200 ки, ко можи во ракомето по 500 550 да плаќаме, зошто да не и во фудбалот. Вчера беше празник, продолжете да идите на фудбал секоја утакмица се побројни сме, мора да го доизградиме менталитетот дека одиме за нас за никој друг. Ќе биди се ајде има надеж.

Член од
21 јули 2022
Мислења
68
Поени од реакции
61
Ко ќе ми текни на +40 во Август ко се печевме. Нека бидат ноќни вака големи утакмици долу под стадион отворете фан шоп, барче нешто пред утакмица пивце сок шо било да си купиме. Картите напрајтеги по 200 ки, ко можи во ракомето по 500 550 да плаќаме, зошто да не и во фудбалот. Вчера беше празник, продолжете да идите на фудбал секоја утакмица се побројни сме, мора да го доизградиме менталитетот дека одиме за нас за никој друг. Ќе биди се ајде има надеж.
Како играат во другите држави вечерни дури и кога истура снег или дожд. Далеку од то дека покривот наш е како на светските и европски стадиони но според мене мора да се игра поќе вечерни оти само така ке имаат нашите играч плус (ние публиката) и можиме поќе од бод така. Ако се сака се сѐ можи а не само оваа да остани сега вечерна..

Член од
28 февруари 2023
Мислења
216
Поени од реакции
858
На 24/11 со шкендија играме дома таман Недела се годи, нека ја напрат ноќна пак ке има 4,5 илјади народ. Користетеја шансата сега на вакви големи утакмици и поќе приход оди за клубот. Вчера да имаја од клубот штанд за пиво ќе продаеа едно камионче.
Ноќна утакмица си има некое посебно чувство, вчера ехо се слушало цела Битола.
Следно со ѕинго педеро играме таму x да извадиме на коњ сме, со ова игра вака ако продолжиме и х ни е како победа.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.331
Поени од реакции
5.319
Ја извадивме на крај некако, до кога Љамче на клупа не ми е јасно, каков пас, вакви играчи ко Љамче, Мирко, па и Маневски да играше уште се доста поопасни од овие "помладите" сега....
Костов дефинитивно разочара, немав пишано ништо до сега, ама на ваков никаков Вардар, требаше со три парчиња да се испрати, полни трибини, барем за публиката да тргнеше поофанзивно, се научи на игра без голови да игра, па Вардар беше поопасен и повеќе шутираше, срамота е вака дома да не надигра, исто не ми е јасно зошто не игра дел од играчите, со победата си го продолжи мандатот, ама сепак мислам со она игра ако продолжиме ќе биди мачење, беда и мизирија. Срџан е интересна опција вака без клуб.....

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.319
Поени од реакции
8.315
Ја извадивме на крај некако, до кога Љамче на клупа не ми е јасно, каков пас, вакви играчи ко Љамче, Мирко, па и Маневски да играше уште се доста поопасни од овие "помладите" сега....
Костов дефинитивно разочара, немав пишано ништо до сега, ама на ваков никаков Вардар, требаше со три парчиња да се испрати, полни трибини, барем за публиката да тргнеше поофанзивно, се научи на игра без голови да игра, па Вардар беше поопасен и повеќе шутираше, срамота е вака дома да не надигра, исто не ми е јасно зошто не игра дел од играчите, со победата си го продолжи мандатот, ама сепак мислам со она игра ако продолжиме ќе биди мачење, беда и мизирија. Срџан е интересна опција вака без клуб.....
Тренери има ама овај ко за инает се спасува цело време и цела критика е да игра по офанзивно еве го тргна Стефан назад поарни сме во одбрана сега уште малку повеќе да проба да играме на победа тука пишиме за арно на клубот синкир него го не го сакаме или пак некој друг сакаме за нас е исто дали Влатко, Срџан ,Илчо кој ќе биди тро да личиме на екипа она вчера беше очобол цела среќа беше на наша страна инаку со нерешено исто ќе беше како да сме загубиле или не дај боже да изгубевме ќе го сменеја ,но сега еве со Силекс нема шо да изгубиме и треба конечно да изиграме фудбал плус не игра Мирко нека проба нешто ама не пак со тројца односно пет назад да се браниме ко немаме кој да истрча контра баш ме интересира кој ќе го игра шпиц дали Мики конечно ќе добие шанса или ќе оди со србинот Катанич или Масевски исто на средина знам дека иако вчера беше слаб Виктор треба да игра против Силекс оти имаат нерачситени сметки па беше најдобар ко игравме дома каде тој ѓупакот(Оусман) ни праеше многу проблеми исто и шпицот Ѓоргиевски не знам оти се мислам дека Сабота ќе изненадиме сега е полесно да се игра по оваа победа плус мислам дека е време конечно да фрли во оган уште некое дете нема шо да загубиме
Друга работа за вчерашната европска утакмица мала забелешка односно предлог за во иднина да се клат реклами околу стадион на теренот уште поќе да личи трибината и добро шо конечно се отворија новите соблекувални за да личиме на салам клуб
Гледам на онај подкастот најдобри тренери ги бираат Васовски и Костов шо значи следно коло меѓусебе играат па да видиме на првата ги тепавме исто млади играчи цело време освен нашиот Андреј влегува и нивниот голман Џеков па ќе биди интересен дуел и на средина на теренот само шо ние во нападот ќе бидиме без Мирко Ивановски па кој да игра треба да ја искористи шансата во нападот а на терен Егри ,Кицe,Љамче некој да ја превземи улогата на лидер и со тоа ќе видиме колку можи тимот без капитенот кој заслужено ќе одмара

А вчерашниот натпревар е убедливо најгледан натпревар од нашето првенство во цела сезона и сите уназад за жал не за фудбалот туку само за навивачите мора клубовите да бидат барем пола од тоа шо го имаат како навивачи за на секое да има полни трибини

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.319
Поени од реакции
8.315
Член од
30 август 2012
Мислења
3.565
Поени од реакции
6.219
Ај вака помина еуфоријата и сега настрана од спектаклот малце за фудбалот .Ко прво се знаеше дека ќе биди тапа утакмицата ама дека до толку тапа не ми се верва сеуште посебни ние .
Во ебени 90 минути фудбал имавме точно 2 шута и тоа Мирко еден во прво од 35 метра е тој за голот.
Онаков Вардар шо појма нема да те надигра дома е мизерија .
Е сега реално навистина не знам дали е проблемот во Костов (замерка му е само шо играше 3-6-1 или 5-4-1 колку да игра син му) или реално фалат играчи ... Е сега кога сме кај играчи овај тим моментално има два играчи топ за наша лига Мирко и Егри имаме два младинци топ голманот и десниот бек , и уште 4-5 играчи шо со подобри 3-4 уште ќе бидат класа подобри.
Е сега кај сме тенки .... Се знај must do на полусезона лев бек и 3 ца везни и уште едно крило .
Значи дај да не се лажиме играчот со број 9 освен физикус нема ф од фудбалска визија , за разлика од него Керим е ок за на страна .
Со ова победа ништо не е сигурно ама е 20 чекори напред за да се обезбеди опстанок .
Ама тука оди прашањето за управата ...
Абе Легенди освен забрана за коментари на Фејсбук ќе можите да најдите после ова во неделата од спонзори 200К евра на полусезона или ќе се курчиме и ќе се молиме да опстаниме .
Значи ова сезона е преокрет за клубот , недај боже да испадниме пак ќе биди враќање назад 10 години .
п.с. И да Захариевски е добра опција мислам дека можи и да се извај нешто плус со него , ама ај да се дај шанса до полусезона на Костов , а тука имаме уште 5 кола до крај .
За овие 5 кола ни требат барем минимум 5 бода , а распоредот е многу лош натаму , на гости Силекс, Струга , Работнички , дома Беса и Шкендија.
Ај чекор по чекор , се освен пораз од Силекс за мене е рамно на победа .

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.309
Поени од реакции
7.041
ќе извади 2-3 бода во наредните костов,за то е цар:pipi:

Член од
21 јули 2022
Мислења
68
Поени од реакции
61
ќе извади 2-3 бода во наредните костов,за то е цар:pipi:
Ако им го можевме на Силекс дома, можиме и таму. Не ме чуди да сврзиме уште една победа. А за со Шкендија само со публика и вечерна можи до бод или да дај госпо и неочекувана победа пред толку публика.
Осекам дека нашите ке напрат до крај на полусезона поќе од то шо и тие и ние очекваме и ке имаме рајат цела пауза. Само мора Костов да не експериментира со незналиците шо ги клава веке 13 кола.

Член од
15 јули 2016
Мислења
325
Поени од реакции
776
Deset pati imam pisano, ako misli nekoj deka ne sum vo pravo, neka pisi da slusnam razlicno mislenje...
Da se napravat tribinite zad golovite, odnosno da se zavrsi proektot kako sto e isplaniran stadionot ( iako spored mene zgresen, ama mora da se istera do kraj, oti eden del najgolemiot e vekje izgraden)...bez infrastruktura i vtor stadion vo Makedonija so UEFA licenca, dzabe kje se lazime ...
Inace slabo pyro, pricina pred i mnogu zapaleni poedinecni baklji, bez dogovor za zaednicko palenje, site naednas
Brojka golema za nasi uslovi, pridonese novata tribina, neznaci toj sto bese na tribina, a ne vo nasiot kop deka ne e Ckembar... ne deka ne sme bile, ama za mene najgolem sobir e so Skjern, to bese ludilo za sekoj so bese prisuten, 5000 navivaci so krenati race

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.662
Поени од реакции
11.802
Deset pati imam pisano, ako misli nekoj deka ne sum vo pravo, neka pisi da slusnam razlicno mislenje...
Da se napravat tribinite zad golovite, odnosno da se zavrsi proektot kako sto e isplaniran stadionot ( iako spored mene zgresen, ama mora da se istera do kraj, oti eden del najgolemiot e vekje izgraden)...bez infrastruktura i vtor stadion vo Makedonija so UEFA licenca, dzabe kje se lazime ...
Во право си, мора да се изгради комплетно ама не знам дали е возможно. Старата трибина треба туркање и градење иста како северната. Ама тоа требаше дури не беше патот позади асфалтиран и пуштен. Сега не знам дали има простор за такво нешто. А зад головите од западна страна кај помошното има место ама од источна од кај олимпискиот и Барон немам поим како би го извеле тоа

Член од
7 март 2017
Мислења
35
Поени од реакции
13
Прво нема шанса да го напрат то зато шо од едната страна е барон од другата тениски. Друго нема потреба зато шо и со две трибини ке се добие стадион со уефа лиценца со нормално шминкање околу да се среди, ќе биди доволно.

Kajgana Shop

На врв Bottom